ADVERTISEMENT
Fotbal international

Barcelona se pregăteşte pentru plecarea lui Ernesto Valverde. Un selecţioner de top e în pole position

Autor: Sorin Dumitrescu | 28.05.2019 | 08:49
Barcelona se poate despărţi de Ernesto Valverde, deşi preşedintele Josep Bartomeu l-a confirmat înainte de finala Cupei Spaniei

După eşecul din finala Cupei Spaniei situaţia s-a învolburat iarăşi la Barcelona. FANATIK.RO v-a informat asupra epurărilor la nivelul loturilor care vor urma şi a dezvăluit inclusiv faptul că nume grele din vestiar sunt vizate de o posibilă plecare în această vară, începând cu cel mai bun prieten al lui Leo Messi, uruguayanul Luis Suarez. Însă, în ultimele zile, eşecul în faţa Valenciei a readus în discuţie inclusiv un alt subiect, care părea încheiat după ce preşedintele Josep Bartomeu făcuse anunţul oficial.

ADVERTISEMENT

Barcelona se pregăteşte pentru posibila plecare a lui Ernesto Valverde

Este vorba de ceea ce se va întâmpla cu antrenorul Ernesto Valverde. A câştigat doi ani consecutiv titlul, dar mai mult nu s-a putut. Mai ales în Champions League, obiectivul cel mai important. Cu câteva zile în urmă preşedintele Josep Bartomeu a anunţat că s-a decis continuarea contractului lui Valverde. Un cuvânt greu de spus, ca în multe alte cazuri, l-a avut şi starul echipei, Leo Messi, care l-a susţinut pe actualul tehnician.

Problema este însă că Valverde a arătat că în situaţii dificile, cum a fost la Liverpool, la returul de coşmar din semifinala Champions League, sau acum în finala Cupei, pare a fi complet depăşit de situaţii. Stă de cele mai multe ori cu capul îngropat în palme pe bancă şi ideile parcă refuză să îi vină. Dă impresia unui om copleşit de moment, care nu ştie ce să facă.

ADVERTISEMENT
Barcelona aşteaptă să vadă ce va decide Ernesto Valverde, care are sprijinul lui Leo Messi

Roberto Martinez este în pole position

Şi, mai mult de atât, după finala Cupei, chiar el este cel care acum se gândeşte serios dacă e bine să continue sau să renunţe acum, când e timp pentru ca Barca să îşi facă strategia pentru viitorul sezon. Şi şefii Barcelonei au înţeles că însuşi antrenorul e în dubii şi deja au trecut la a căuta soluţii, în cazul în care despărţirea se va produce. Au fost trei nume pe listă: Eric ten Hag de la Ajax, Ronald Koeman, omul care a adus primul Champions League pe Nou Camp în 1992, dar, mai ales un catalan get-beget, care s-a remarcat puternic în ultimii ani ca selecţioner al Belgiei.

Barcelona vrea un antrenor catalan, Roberto Martinez, selecţionerul Belgiei

Este vorba de Roberto Martinez, locul 3 cu dracii roşii la ultimul Mondial, Are marele avantaj că este catalan şi a demonstrat că ştie să stăpânească la perfecţie momentele dificile, după ce ca antrenor de club nu a lucrat la nume importante, ci doar la Wigan şi Everton, în Premier League. Bineînţeles, însă toată lumea aşteaptă acum să vadă mai întâi ce intenţii are Ernesto Valverde.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!