Sport

Barcelona se teme de Dinamo înaintea meciului din Champions League: ”Va fi multă emoție”

Campioana României la handbal masculin, Dinamo București, va da piept cu marea Barcelona în etapa a 4-a a fazei grupelor Champions League.
14.10.2021 | 08:59
Barcelona se teme de Dinamo inaintea meciului din Champions League Va fi multa emotie
ADVERTISEMENT

Este un meci special pentru antrenorul ”dulăilor”, Xavi Pascual, care se întoarce în Catalunya după ce timp de 12 ani s-a aflat pe banca tehnică a Barcei.

Dinamoviștii au început cu dreptul sezonul european și au câștigat cu Viva Kielce, însă apoi au urmat două înfrângeri, una așteptată cu PSG și alta mai puțin scontată cu FC Porto.

ADVERTISEMENT

Dinamo, duel de gală cu Barcelona în grupele Champions League la handbal masculin

Acum, Dinamo pe merge să joace pe terenul deținătoarei trofeului Champions League, FC Barcelona, într-un meci cu o încărcătură imensă, deoarece antrenorul Xavi Pascual se întoarce acasă şi va evolua pentru prima dată împotriva catalanilor pe care i-a condus între 2009 şi 2021.

Noul antrenor al celor de la Barcelona, Carlos Ortega, se teme de faptul că va exista multă emoție la această întâlnire și jucătorii săi vor fi afectați de revederea cu Xavi Pascual, însă nu se gândește decât la victorie.

ADVERTISEMENT

”Dinamo are un joc foarte bun. Va fi dificil împotriva unei echipe mari și va exista și multă emoție de ambele părți din cauza circumstanțelor diferite pe care le știe toată lumea. Vrem să câștigăm pentru a rămîne în fruntea clasamentului”, a declarat Ortega, conform cotidianului catalan Sport.

Antrenorul catalanilor cheamă fanii la sală

”Mulți dintre jucătorii mei se cunosc de mult timp cu Pasqui și este evident că va fi un meci special pentru ei. Dar la fel va fi și pentru Pasqui, Sorhaindo, Alex Pascual și chiar Gurbindo dacă mă gândesc. Sportul are aceste lucruri, dar este clar că atunci când suntem pe teren fiecare va lupta pentru echipa sa.

ADVERTISEMENT

Jocurile de acasă sunt marcate cu roșu și nu avem decât varianta victorie. Avem mult respect pentru Dinamo și știm că trebuie să jucăm la capacitate maximă și să ne impunem ritmul nostru rapid. Ne așteptăm la un meci foarte dificil.

Problemele cu Covid-19 au împiedicat oamenii să vină la meciuri și mulți s-au obișnuit să ne urmărească din fața televizoarelor și poate că va dura puțin până când spectatorii vor începe din nou să vină la sală. Avem nevoie de câți mai mulți fani la acest joc și fac apel să vină cât mai mulți la Palau să ne susțină”, a mai spus tehnicianul Barcelonei.

ADVERTISEMENT

Pascual, ascendent moral în fața lui Ortega

Carlos Ortega este nemulțumit de programul încărcat pe care îl are echipa sa și care duce la uzura jucătorilor și a pus pe seama oboselii înfrângerea cu Magdeburg din Super Globe.

”Cu atâtea jocuri consecutive, nu mai este timp pentru nimic. A trebuit să digerăm înfrângerea din Super Globe pentru că la doar două zile am avut un alt joc. Acum este la fel”, a declarat antrenorul spaniol.

Xavi Pascual și Carlos Ortega se vor întâlni pentru a treia oară din postura de antrenori. Actualul tehnician de la Dinamo a câștigat ambele întâlniri de până acum, care au avut loc în Final Four-urile din 2014 și 2015. Atunci, Barcelona a învins-o pe Vesprem, formația pregătită la acea vreme de Ortega.

ADVERTISEMENT