Sport

Barcelona se transformă. Un nou antrenor și 4 jucători de top sunt țintele pentru sezonul viitor

18.05.2021 | 12:16
Barcelona se transforma Un nou antrenor si 4 jucatori de top sunt tintele pentru sezonul viitor
ADVERTISEMENT

Înfrângerea surprinzătoare suferită chiar pe propriul teren în fața celor de la Celta Vigo (n.r. scor 1-2) i-a năruit toate speranțele la titlu, dar Barcelona nu are de gând să-și plângă de milă. Ba chiar a pus la punct strategia pentru sezonul viitor, iar pe listă se regăsesc un nou antrenor și patru transferuri de top.

Concret, cum zilele lui Ronald Koeman pe banca tehnică sunt numărate, catalanii s-au reorientat rapid și au demarat negocierile cu Xavi. În ciuda faptului că și-a prelungit recent contractul până în 2023, tehnicianul lui Al Sadd ar fi tentat să accepte această provocare.

ADVERTISEMENT

Și pentru a-l convinge, oficialii încearcă să întărească atacul printr-o serie de mutări spectaculoase. Cu bani puțini, însă, având în vedere că pandemia Covid-19 a înrăutățit situația financiară a clubului blaugrana.

Barcelona se pregătește pentru sezonul viitor. Xavi, Depay și Aguero, primele lovituri

Alături de Xavi, pe Camp Nou vor ajunge – din postura de jucători liberi de contract – Memphis Depay (27 de ani) şi Kun Aguero (32 de ani).  De altfel, ambii și-au anunțat oficial despărțirea de Lyon, respectiv Manchester City.

ADVERTISEMENT

Am ajuns în punctul în care trebuie să iau decizii importante în privința viitorului meu și am hotărât să negociez ofertele primite alături de echipa mea, formată din persoane de încredere și experți din domeniul juridic.

Voi decide singur destinația, iar voi veți fi primii care află”, a declarat olandezul, în vreme ce starul campioanei Angliei a ținut să transmită un mesaj mult mai emoționant.

ADVERTISEMENT

„Când un ciclu ajunge la final, multe sentimente ies la suprafață. Multă satisfacție și mândrie pentru cele 10 sezoane de la Manchester City – ceva neobișnuit pentru un jucător din ziua de azi.

10 sezoane cu realizări majore, de-a lungul cărora am devenit cel mai bun marcator din istoria clubului și am realizat o legătură indestructibilă cu cei care iubesc clubul.

ADVERTISEMENT

 Voi începe un nou capitol în cariera mea și sunt pregătit, am aceeași pasiune și același profesionalism. Îmi doresc să continui la cel mai înalt nivel”, a scris Aguero pe contul său de Twitter.

Wijnaldum şi Garcia sunt alte două ținte ale Barcelonei

Chiar dacă ofensiva reprezintă principala preocupare, în această perioadă de mercato, catalanii nu au de gând să neglijeze celelalte compartimente. Concret, pe listă se regăsesc Georginio Wijnaldum (30 de ani – Liverpool) şi Eric Garcia (20 de ani – Manchester City), ambii aflați la final de contract.

Dacă mijlocașul olandez poartă tratative și cu gruparea de pe Anfield în vederea prelungirii angajamentului, în cazul fundașului olandez lucrurile sunt cât se poate de clare. L-a dat de gol chiar managerul „cetățenilor”, Pep Guardiola.

E unul dintre jucătorii mei preferați. Sper să am 15 ca el. Nu a fost convocat în finala Cupei Ligii, deoarece cred că va semna cu Barcelona”, a declarat acesta, potrivit Sport.es.

ADVERTISEMENT
Tags: