Fotbal international

Barcelona și-a găsit fundaș central! Catalanii pregătesc un schimb de jucători cu Valencia

19.12.2018 | 19:45
Barcelona sia gasit fundas central Catalanii pregatesc un schimb de jucatori cu Valencia

Barcelona și-a găsit fundaș central, după accidentările suferite de Thomas Vermaelen și Samuel Umtiti. Catalanii pregătesc un schimb de jucători cu Valencia. Vor să îl aducă sub formă de împrumut pentru o perioadă de 6 luni pe Jeison Murillo. În același timp, gruparea blaugrana este dispusă să îl trimită la Valencia pe Denis Suarez, tot sub formă de împrumut.

Tehnicianul Ernesto Valverde se confruntă cu probleme de lot, acestea venind din centrul apărării, după accidentările lui Vermaelen și Umtiti. Catalanii s-au gândit deja să aducă un jucător de care să se folosească până când Vermaelen și Umtiti vor fi din nou disponibili. Oficialii Barcelonei negociază intens cu cei de la Valencia, de unde vor să îl aducă sub formă de împrumut pe columbianul Jeison Murillo. Avantajele sunt destule: fundașul central este rapid, tehnic, lovește mingea cu ambele picioare și iese bine cu mingea din defensivă. În plus, este jucător comunitar și poate fi folosit și în Champions League.

Barcelona dă la schimb un mijlocaș pentru un fundaș central: Denis Suarez pentru Jeison Murillo

Cotat în prezent la 15 milioane de euro, Jeison Murillo a fost cumpărat de Valencia de la Inter Milano cu suma de 12 milioane de euro. A jucat doar 3 partide în acest sezon în toate competițiile pentru “lilieci” și nu a mai intrat în planurile lui Marcelino Garcia Toral din cauza unui conflict. Murillo a mai jucat la Cadiz, Las Palmas și Granada (184 de partide în întreaga sa carieră – 8 goluri și 4 pase decisive). La echipa națională a Columbiei are 26 de selecții și un gol.

Jeison Murillo ar putea rămâne definitiv pe Camp Nou dacă îi va impresiona pe catalani, care sunt dispuși să renunțe pentru 6 luni la mijlocașul central Denis Suarez. Spaniolul poate ajunge pe Mestalla sub formă de împrumut în această iarnă. Suarez nu a prins nici el prea multe meciuri în actuala stagiune: 6 partide – 2 goluri.