News

Barcelona și alte orașe din Spania, interdicţie de circulaţie pe timpul nopţii, din acest weekend

În Barcelona și alte orașe din Spania începe o interdicţie de circulaţie pe timpul nopţii, din acest weekend.
16.07.2021 | 18:56
Barcelona si alte orase din Spania interdictie de circulatie pe timpul noptii din acest weekend
ADVERTISEMENT

Începând din acest weekend, Barcelona, dar și alte orașe din Catalonia vor avea în vigoare o interdicție de circulație pe timpul nopții, conform unei decizii a justiției spaniole, care a autorizat reimpunerea acesteia.

Interdicție de circulație în Barcelona și alte localități

Astfel, această interdicție de circulație pe timpul nopții va fi stabilită cel puțin pentru următoarea săptămână, iar decizia fost luată în contextul în care a avut loc o explozie a cazurilor de infectare cu noul coronavirus.

ADVERTISEMENT

Astfel, Tribunalul Superior al Justiției din Catalonia a transmis că a aprobat această interdicție de circulație, care va fi de la ora locală 1:00 până la 6:00.

 „Între orele (locale) 1.00 (2.00, ora României) şi 6.00 (7.00, ora României), până la 23 iulie, în oraşele cu peste 5.000 de locuitori, în care incidenţa este mai mare de 400 de cazuri la 100.000 de locuitori în ultimele şapte zile”, a informat Tribunalul, conform AFP.

ADVERTISEMENT

De asemenea, de această decizie sunt afectate și orașele sau satele înconjurate parțial sau total de municipalități care trebuie să respecte decizia. Este vorba, în total, despre câteva zeci de municipalități, printre care se află și Barcelona.

Catalonia, afectată de o explozie de cazuri. Tinerii, cei mai afectați

Decizia a fost luată în condițiile în care situația din Catalonia se arată una îngrijorătoare, din moment ce în ultimele două săptămâni, incidența de infectări cu coronavirus la 100.000 de locuitori a crescut la 1.107 cazuri.

ADVERTISEMENT

Cei care au fost afectați de aceste noi infectări din Catalonia sunt persoanele tinere, cu precădere cei cu vârste cuprinse între 20 și 29 de ani. În ceea ce privește această categorie de vârstă, rata incidenței a depășit 3.000 de cazuri la 100.000 de locuitori, săptămâna trecută.

Începând de luni, autoritățile au înăsprit regulile privind pandemia de coronavirus și iată că în ziua de vineri a fost luată și această decizie privind interdicția de circulațiepe timpul nopții.

ADVERTISEMENT

De asemenea, autoritățile locale au stabilit să limiteze toate întrunirile la maximum 10 persoane, în spațiile publice, dar și în cele private, iar activitățile de noapte sunt interzise începând cu ora 00:30.

În Spania, sistemul de vaccinare este diferit față de România sau de alte țări, pentru că aici persoanele tinere nu au primit acces la vaccin, deoarece imunizarea s-a început de la cei cu vârste de peste 80 de ani și s-a ajuns gradual la cei cu vârste cuprinse între 30 și 39 de ani.

ADVERTISEMENT
Tags: