Fotbal international

Oficial. Yerri Mina şi Andre Gomes vor evolua pentru Everton

09.08.2018 | 19:16
Oficial Yerri Mina si Andre Gomes vor evolua pentru Everton

UPDATE, ora 19:20: Barcelona a anunţat oficial că l-a cedat pe Yerri Mina pentru 30,5 milioane de euro celor de la Everton, plus alte 1,5 milioane sub forma unor bonusuri. Catalanii l-au cedat şi pe Andre Gomes sub formă de împrumut.


Barcelona şi Everton au ajuns la o înţelegere pentru transferul lui Yerri Mina şi pentru împrumutul mijlocaşului portughez Andre Gomes. Cei doi se alătură astfel lui Lucas Digne, un alt fotbalist care a ajuns în această vară la formaţia din Liverpool de la clubul catalan.

Presa catalană a anunţat că ambii jucători vor efectua vizita medicală la Barcelona, iar spre seară vor zbura în Anglia pentru a semna contractul şi a pune la punct toate detaliile afecerii. Fundaşul columbian va fi vândut pentru aproximativ 30 de milioane de euro, în timp ce Andres Gomes va merge sub formă de împrumut la Everton pentru următorul sezon competiţional.

Everton a plătit 50 de milioane Barcelonei pentru transferuri în această vară

Trupa de pe Goodison Park l-a achiziţionat în această vară şi pe Lucas Digne, fundaş pentru care Barcelona a primit 25 de milioane de euro. Sportivul din Hexagon şi-a anunţat plecarea în Premier League pe contul personal de Instagram şi a surprins pe multă lume cu acest anunţ.

Yerri Mina, 23 de ani, a fost cedat de Barcelona în ciuda faptului că a fost unul dintre cei mai buni stoperi de la Campionatul Mondial 2018. Columbianul avea şanse mici să se impună ca şi titluar la Barcelona, iar venirea francezului Clement Lenglet de la Sevilla a complicat şi mai mult soarta jucătorului adus la începutului 2018 de la Palmeiras. Fotbalistul din Hexagon a fost transferat de la Sevilla în schimbul sumei de 35 de milioane de euro şi ar putea face pereche în sezonul viitorul cu Samuel Umtiti, conaţionalu său. Lenglet, 23 de ani, este unul dintre cei patru jucători achiziţionaţi pe bani mulţi în această vară.

Stoperul columbian de 23 de ani a bifat doar şase partide în toate competiţiile pentru Barcelona în cele şase luni petrecute în Spania fără să marcheze vreun gol, dar parcursul de la turneul final din Rusia alături de echipa naţională au făcut ca preţul lui să explodeze.

Andre Gomes, 25 de ani, a fost adus de la Valencia în schimbul sumei de 40 de milioane de euro într-o afacere petrecută în 2016. Ibericul nu a izbutit însă să se impună cu adevărat în primul 11 al echipei, iar după transferurile lui Arthur sau Vidal, şansele ca el să mai prindă un loc de titular sunt aproape de zero

Barcelona, 130 de milioane de euro pentru transferuri

Clubul de pe Camp Nou a plătit aproximativ 130 de milioane de euro pentru transferurile a patru jucători importanţi, iar şefii clubului încearcă să echilibreze balanţa fair play-ului financiar. Barcelona i-a cumpărat pe brazilienii Malcom şi Arthur cu aproximativ 70 de milioane de euro, în timp ce Lenglet şi Arturo Vidal au mai costat echipa catalană încă 60 de milioane de euro.

Yerri Mina reprezintă un adevărat profit pentru campioana Spaniei după ce a fost adus cu doar 12 milioane de euro în luna ianuarie, iar după opt luni este vândut cu o sumă de aproape trei ori mai mare în Premier League. Evoluţiile fundaşului sud-american la CM 2018 se pare că i-a convins pe oficialii celor de la Everton să înainteze oferta celor de la Barcelona.