Fotbal international

Barcelona și PSG pregătesc un nou transfer istoric. Pe cine cedează catalanii în schimbul lui Neymar

29.10.2018 | 20:05
Barcelona si PSG pregatesc un nou transfer istoric Pe cine cedeaza catalanii in schimbul lui Neymar
ADVERTISEMENT

Revenirea lui Neymar la Barcelona nu mai pare de mult un simplu zvon. Atât presa franceză, cât și presa catalană fac noi dezvăluiri săptămânal despre această posibilitate. 

PSG are o poziție fermă în privința unui posibil transfer. Șeicii nu vor să-l lase să plece pe Neymar pentru mai puțin de 222 de milioane de euro, adică exact suma pe care au plătit-o Barcelonei în schimbul său.

ADVERTISEMENT

Pe cine cedează catalanii în schimbul lui Neymar

Barcelona nu este dispusă totuși să achite o asemenea sumă exorbitantă și are de gând să le propună parizienilor un altfel de transfer. Catalanii vor să-l trimită la Paris pe Ousmane Dembele plus o sumă de bani în schimbul lui Neymar.

Dembele nu mai este la fel de apreciat ca la început atât din cauza evoluțiilor sale modeste, cât mai ales din pricina lipsei de disciplină. Atacantul francez a fost pedepsit recent la partida din Liga Campionilor cu Inter după ce a întârziat 25 de minute la reunirea echipei. Nu este un caz singular, întârziatul fiind o obișnuință pentru Dembele.

ADVERTISEMENT

Ambele echipe ies pe plus

Șeicilor de la PSG le-ar surâde ideea, mai ales că Neymar pare să regrete plecarea de la Barcelona. În plus, vor pune mâna pe unul dintre cei mai talentați tineri jucători francezi, dar și pe o sumă consistentă de bani. Viitorul lui PSG se poate construi apoi în jurul lui Kyllian Mbappe, cel mai valoros tânăr fotbalist al lumii în prezent.

Neymar (26 ani) are 11 goluri și șase assist-uri în 13 jocuri oficiale disputate pentru PSG în actuala stagiune. Ousmane Dembele (21 ani) are cinci goluri și un assist în 12 partide oficiale jucate pentru Barcelona în acest sezon.

ADVERTISEMENT

Cota de piață a lui Dembele este de 80 de milioane de euro, în timp ce Neymar valorează acum 180 de milioane de euro, astfel că e de așteptat ca Barcelona să scoată din conturi minimum 100 de milioane de euro ca să-l ia pe brazilian înapoi.

Tags: