Sport

Barcelona, situație financiară dezastruoasă! Datorii de 126 de milioane de euro către 19 cluburi

FC Barcelona are din ce în ce mai multe probleme din punct de vedere financiar, iar catalanii au acumulat datorii de 126 de milioane către nu mai puțin de 19 cluburi.
26.06.2022 | 14:35
Barcelona situatie financiara dezastruoasa Datorii de 126 de milioane de euro catre 19 cluburi
Barcelona are datorii de 126 de milioane de euro, iar campania de transferuri ar putea avea de suferit. Sursă foto: AP
ADVERTISEMENT

Barcelona a decis să reducă salariile la jumătate din cauza problemelor cu banii și pentru ca politica de transferuri să nu fie afectată de acest lucru.

Barcelona, situație rușinoasă! Cuantumul datoriilor uriașe ale catalanilor

Barcelona plătește încă de pe urma politicii falimentare a fostului președinte al clubului, Josep Maria Bartomeu (59 de ani).

ADVERTISEMENT

Noul președinte, Juan Laporta încearcă să redreseze corabia, însă conform Barca Center, catalanii au datorii de 126 de milioane de euro, unele vechi de aproape patru ani!

Liverpool mai are încă de primit 29 de milioane de euro, în urma transferului lui Coutinho pe Camp Nou în 2018. În total, transferurile lui Bartolomeu au provocat o gaură de o sută de milioane de euro.

ADVERTISEMENT

Ce alte cluburi mai au de primit bani de la Barcelona

Pe lista cluburilor care mai dau de recuperat bani de la Barcelona se mai numără Braga, 9 milioane de euro la transferul lui Trincao, Bordeaux cu 10 milioane de euro, pentru Malcom.

Bayern Munchen are și ea de primit bani de la Barcelona în contul transferului lui Arturo Vidal. La fel și Borussia Dortmund pentru Dembele.

ADVERTISEMENT

În total, 19 cluburi au de primit conform sursei citate suma amețitoare de 126 de milioane de euro, iar președintele La Liga e de părere că Barcelona nu are bani pentru transferul lui Robert Lewandowski.

Juan Laporta, scos din sărite după declarațiie lui Javier Tebas: „Îi cer să se abțină!”

Juan Laporta l-a pus la punct pe președintele LaLiga: „Având în vedere comentariile făcute de președintele Ligii, care a spus că nu putem semna un anume jucător, aș dori să îi reamintesc că atribuțiile lui sunt de a conduce Liga Profesionistă de Fotbal și de a urmări activitatea cluburilor.

ADVERTISEMENT

Îi cer să se abțină de la a-și da cu părerea dacă putem semna sau nu un jucător, pentru că asta afectează cu siguranță interesele Barcelonei. Nu știu dacă face aceste declarații voluntar sau nu. Dacă le face în mod voit, este inadmisibil, pentru că reprezintă o dorință clară de a răni interesele Barcelona.

Iar dacă o face involuntar, este încă o dovadă a faptului că nu se poate abține din a vorbi și își dorește să fie în centrul atenției. Cu tot respectul, nu cred că îl privește”, a declarat Laporta, conform Mundo Deportivo.

ADVERTISEMENT