Stiri sportive

Barcelona vrea să cumpere un star de la Manchester United! Preţul pentru înlocuitorul lui Sergio Aguero

Cu toate că a fost eliminată rușinos din grupele Ligii Campionilor, Barcelona nu renunță la luptă și la planurile îndrăznețe. De aceea se gândesc la o mutare pe piața transferurilor.
11.12.2021 | 07:52
Barcelona vrea sa cumpere un star de la Manchester United Pretul pentru inlocuitorul lui Sergio Aguero
ADVERTISEMENT

Noul obiectiv al catalanilor este câștigarea Europa League. Dar pentru a putea reconcilia relația cu fanii, echipa de pe Nou Camp are nevoie de o primenire a lotului.

Marcus Rashford ținta Barcelonei

Sergio Aguero, având probleme de sănătate, este scos din circuit, iar Barcelona are nevoie urgentă de un om cu apetit de gol.

ADVERTISEMENT

Olandezul Luuk de Jong, actualmente la Sevilla, nu este pe placul fanilor, așa că șefii de la Barcelona trebuie să se reorienteze spre un atacant de top.

Presa engleză și spaniolă vorbește despre transferul internaționalului englez Marcus Rashord de la Manchester United la Barcelona. El Nacional crede însă că suma de transfer solicitată de englezi poate fi prea mare.

ADVERTISEMENT

Potrivit sursei citate, Rashford ar costa 60 de milioane de lire sterline, iar cum Barcelona are o mulțime de datorii de onorat și trece printr-o situație financiară delicată, nu se știe dacă își permite să plătească această sumă pentru aducerea lui Rashford în capitala Cataluniei.

Tratative Barcelona – Rashford și în 2018

Nu este prima dată când există tratative pentru venirea lui Rashford la Barcelona. În anul 2018, atacantul englez de 24 de ani putea ajunge la Barcelona, el chiar dându-și acordul de principiu pentru transfer.

ADVERTISEMENT

Tot el însă a renunțat, principala sa temere fiind că nu se va putea adapta la stilul de joc propus de Barcelona.

Pe de altă parte, Ralf Rangnick, noul antrenor al lui Manchester United, are de unde alege pentru linia de atac a ”diavolilor”. Cristiano Ronaldo, Jadon Sancho și Mason Greenwood sunt menționați ca fiind în mare formă și opțiuni evidente pentru marcatorii de pe Old Trafford.

ADVERTISEMENT

Acesta ar fi și un motiv pentru care un star precum Rashford ar fi tentat să plece la Barcelona, deoarece nu are timp de joc suficient la actuala sa echipă de club.

Când s-ar putea realiza transferul

După demiterea lui Solskjaer de la cârma lui Manchester United, sunt așteptate schimbări majore de abordare pe Old Trafford, iar una dintre ele l-ar putea viza și pe Rashford.

Totuși, transferul său s-ar putea realiza cel mai devreme în iunie. Atunci și Barcelona poate fi mai relaxată din punct de vedere financiar, deoarece expiră contractele cu Paul Pogba, Fred și Scott McTominay, iar portarul de Gea este în aceeași situație.

Banii astfel economisiți ar putea fi suficienți pentru transferul lui Rashford.

După Euro 2020, Rashford a fost accidentat, suferind o intervenție chirurgicală la umăr. El a ratat din această cauză primele două luni ale sezonului.

După ce a revenit, Rashford a fost titular în cinci meciuri, dintre care și ultimele trei, marcând două goluri în Premier League. El a jucat, până acum, 8 meciuri pentru Manchester United în sezonul 2021-2022.

ADVERTISEMENT