Sport
notix pixel id

Superstiţia Barcelonei înaintea decisivului cu Bayern Munchen! Ce decizie au luat catalanii

FC Barcelona va juca un meci decisiv, miercuri seară, pentru calificarea în primăvara europeană. Catalanii s-au deplsat la Munchen, pentru meciul cu puternica Bayern.
07.12.2021 | 21:55
Superstiţia Barcelonei înaintea decisivului cu Bayern Munchen! Ce decizie au luat catalanii
Barcelona s-a cazat la același hotel ca în 2015, pentru deplasarea de la Munchen
ADVERTISEMENT

Meciul este unul cu caracter hotărâtor pentru FC Barcelona, care are nevoie de un rezultat pozitiv pe Allianz Arena, ca să treacă de faza grupelor Ligii Campionilor.

Superstiţia catalanilor: Barcelona, cazată la același hotel ca în 2015

Pentru această deplasare de la Munchen, oficiali grupării catalane au ales ca loc de cazare același hotel pe care l-au folosit în 2015, când echipa s-a calificat în finala Ligii Campionilor, de la Berlin.

Elevii lui Xavi Hernandez sunt la The Westin Grand Munich, iar marţi seară au efectuat antrenamentul oficial, pe Allianz Arena.

ADVERTISEMENT

La aceeași unitate hotelieră au dormit spaniolii înaintea returului semifinalei de Liga Campionilor din 2015, pierdută contra celor de la Bayern Munchen, cu 3-2. Cum însă în tur ei se impuseseră cu 3-0, au obținut biletele pentru finală, iar conducătorii nu au uitat de acel episod fericit.

Pe lângă Joan Laporta, președintele clubului, în această deplasare au mers toți directorii importanți din managementul Barcelonei.

ADVERTISEMENT

Design nou pentru autocarul Barcelonei

Înainte de această deplasare, autocarul cu care sunt transportați fotbaliștii de pe Camp Nou a suferit o modificare importantă în ceea ce privește design-ul exterior.

În vederea realizării unei noi identități vizuale, a fost creat un grup mixt care a lucrat la caroseria mașinii. Cot la cot cu copiii și tinerii care beneficiază de programele Fundației Barca au fost băieți și fete care joacă pentru echipa La Masia și alți fotbaliști de la Barca Genuine.

ADVERTISEMENT

Lângă aceștia s-au alăturat, după antrenamentele conduse de Xavi, fotbaliști de la prima echipă cum sunt Dani Alves, Ansu Fati, Lenglet și portarul ter Stegen.

Prin acest tip de acțiune, Barcelona a dorit să sublinieze angajamentul său social și alegerea motto-ului de club ”Mai mult decât 11 jucători”.

ADVERTISEMENT

Proiectul a fost coordonat de artistul Fert, specialist în picturi murale urbane. În echipa de creație s-au aflat 11 tineri de la Fundația Barca, dar și 4 copii aflați sub tratament medical de specialitate.

Atelierul de lucru a fost stabilit în apropierea Stadionului ”Johann Cruyff”, iar toți cei care au participat au încercat să dea sens, în mod personal, motto-ului cunoscut al Barcelonei, ”Mai mult decât un club”. Cu autocarul care are un nou design, Barcelona a efectuat deplasarea la Munchen.

ADVERTISEMENT

Cum se poate califica Barcelona

Bayern Munchen este virtual calificată, având maximum, 15 puncte, după cinci etape. Barcelona are 7 puncte, însă lusitanii de la Benfica Lisabona se pot califica și ei, având cinci puncte. Portughezilor le trebuie victoria în ultima rundă, cu echipa antrenată de Mircea Lucescu, Dinamo Kiev.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria SPORT
A apărut noua revistă Fanatik
  • NOUL FANATIK, prima revistă de sport pe hârtie lucioasă
  • 116 pagini de emoții + poster GRATUIT, la NUMAI 10 lei
A apărut noua revistă Fanatik