Fotbal international

Barcelona – Tottenham 2-2. Viaţa fără Messi la International Champions Cup. Video

Autori: Ionut Neamţu, Sorin Dumitrescu | 29.07.2018 | 09:49
Barcelona - Tottenham 2-2. Echipa lui Valverde, fără Messi şi celelalte nume mari, a condus cu 2-0

Pe stadionul plăcutelor amintiri ale tricolorilor din nopţile fierbinţi şi la figurat şi la propriu ale Mondialului american, celebrul Rose Bowl din Pasadena, Barcelona şi Tottenham au remizat, 2-2, în cadrul International Champions Cup după una dintre cele mai frumoase partide ale competiţiei de până acum. Cu nu mai puţin de 13 jucători luaţi de la filiala B a clubului, Ernesto Valverde a reuşit să pună în teren un unsprezece neaşteptat de competitiv pntru catalani, mai ales în prima repriză, iar noii veniţi, Arthur şi Malcom, au lăsat şi ei o bună impresie.

Trupa blaugrana a intrat pe teren cu o echipă care niciodată nu se va mai regăsi în această formulă, dintre transferurile din această vară francezul Clement în centrul apărării şi Arthur jucând de la bun început. Malcom avea să debuteze în a doua repriză, înlocuindu-l pe FRafinha. Digne şi Aleix Vidal nu au mai intrat în planurile lui Valverde, pentru că ambii sunt foarte aproape de a semna cu Everton, respectiv Sevilla.

Barcelona – Tottenham 2-2. Eriksen şi Son, motoarele lui Spurs

Barcelona a făcut un joc neaşteptat de spectaculos şi la pauză conducea cu 2-0, goluri Munir şi Arthur, ultimul cu o execuţie de clasă. În a doua parte Valverde a băgat şi mai mulţi puşti şi Tottenham, fără Kane, Alli, Trippier, Alderweireld şi Rose, toţi în vacanţă după turneul final al Campionatului Mondial, unde primul a ieşit golgeterul competiţiei, dar Anglia a terminat abia pe 4, după ce a pierdut finala mică în faţa Belgiei cu 2-0, a echilibrat situaţia şi tabela.

Barcelona - Tottenham 2-2. Jucătorii de la filiala B a catalanilor şi nou veniţii au fost surprize plăcute, în special Arthur şi Malcom
Barcelona – Tottenham 2-2. Jucătorii de la filiala B a catalanilor şi nou veniţii au fost surprize plăcute

Oricum, Spurs a avut pe teren mult mai mulţi jucători din primul unsprezece, danezul Eriksen şi sud-coreean Son fiind starurile şi tocmai ei au stat la baza remontadei londoneze. Son şi Nkoudou au dus partida la punctul cu var, pentru lovituri de departajare. O Barcă fără Messi, Suarez, Pique, Umtiti, Rakitic, Coutinho, Busquets a fost mai lucidă şi s-a impus cu 5-3, ultimul care a transformat fiind Malcom. Şi ceea ce încurcă teribil calculele financiare ale Barcelonei, care dorea să îi vândă pe Andre Gomes ş Denis Suarez, ambii jucători s-au accidentat în acest meci. Primul va sta minim două luni pe tuşă, al doilea aproape o lună, ceea ce înseamnă că vânzarea lor nu va mai putea avea loc şi astfel aproximativ 50-60 milioane euro, planificate a se lua pe ei, nu vor mai exista.

D

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut revista SuperEuro
  • SuperEuro, cea mai tare revistă glossy dedicată Euro 2020
  • SUPEREURO: 164 de pagini premium, la doar 10 lei!