Sport

Barcelona a făcut primul pas pentru a-l transfera pe Erling Haaland. Joan Laporta, întâlnire cu Mino Raiola

Fără îndoială că cel mai curtat fotbalist al momentului este Erling Haaland, iar Barcelona se pare că s-a înscris în bătălia pentru transferul norvegianului în ciuda problemelor financiare.
13.12.2021 | 22:23
Barcelona a facut primul pas pentru al transfera pe Erling Haaland Joan Laporta intalnire cu Mino Raiola
ADVERTISEMENT

În urmă cu doar câteva zile, agentul Mino Raiola dezvăluia că doar patru echipe și-l pot permite pe atacantul de la Borussia Dortmund, iar catalanii se aflau pe o listă selectă alături de Real Madrid, Bayern Munchen și Manchester City.

Controversatul agent vrea un comision de 55.000.000 de euro la transferul internaționalului norvegian, ceea ce ar însemna că echipa care va vrea să pună mâna pe golgheterul de 21 de ani va trebui să plătească un total de 155.000.000 de euro.

ADVERTISEMENT

Erling Haaland ar putea fi transferat de Barcelona

Chiar dacă Barcelona trece printr-o acută criză financiară, președintele Joan Laporta nu a renunțat la ideea de a-l transfera pe Erling Haaland și pentru acest lucru a avut o întâlnire cu agentul jucătorului, Mino Raiola.

Jurnalistul italian Fabrizio Romano, cunoscut pentru informațiile sale foarte bune pe care le are pe segmentul de mercato, a anunțat că oficialii Barcelonei au avut o întâlnire cu Raiola într-un hotel din Torino în care s-au discutat detalii despre o posibilă mutare a lui Haaland pe Camp Nou.

ADVERTISEMENT

Boss-ul catalanilor se află la Torino pentru gala Golden Boy a publicației Tuttosport, unde l-a însoțit pe mijlocașul Pedri, și a profitat de această ocazie pentru a deschide tratativele cu agentul atacantului norvegian de la Borussia Dortmund.

Raiola și Laporta nu sunt la prima întâlnire

Mino Raiola, împreună cu directorul sportiv al Barcelonei, Mateu Alemany, s-au întâlnit într-un celebru hotel din Torino, dar altul decât cel în care erau cazați oficialii catalani. Mai mult, Fabrizio Romano a dezvăluit că discuțiile era programate încă de săptămâna trecută.

ADVERTISEMENT

Relația dintre Raiola și Laporta este una excelentă de mulți ani, iar vara trecută agentul lui Haaland a fost la Barcelona, însoțit de tatăl jucătorului, și s-a întâlnit cu liderii clubului ”blaugrana”.

Însă, presa a scris la acel moment că a fost doar un tur de forță prin toată Europa al celebrului impresar pentru a testa piața în vederea unui viitor transfer pentru Erling Haaland. Atunci, Raiola a avut o scurtă întrevedere și cu președintele de la Real Madrid, Florentino Perez.

ADVERTISEMENT

Real Madrid și Manchester United, favorite la transfer

În ultimele luni mai toate forțele Europei au fost legate într-un fel sau altul de un posibil transfer al lui Erling Haaland, iar acest lucru nu poate fi decât în beneficiul jucătorului și al agentului său care a crescut cererile.

Cel mai vehiculat nume este Real Madrid, acolo unde se vorbește tot mai des despre un nou cuplu de atacanți format din Haaland și Kylian Mbappe. Însă, marea problemă a ”galacticilor” o reprezintă faptul că Karim Benzema se află într-o formă de zile mari și fanii nu ar accepta prea ușor ca francezul să fie îndepărtat de pe Santiago Bernabeu.

Sosirea lui Ralf Rangnick la Manchester United poate fi un atu serios pentru englezi în lupta pentru obținerea semnăturii starului norvegian. Haaland a fost convins de sfaturile lui Rangnick să semneze pentru RB Salzburg în 2019, echipa austriacă fiind parte a aceluiași concern comercial ca și RB Leipzig, pentru care lucra neamțul atunci.

ADVERTISEMENT