Sport
notix pixel id

Barcelona va avea patru căpitani după plecarea lui Lionel Messi. Cine sunt noii lideri ai vestiarului de pe Camp Nou

FC Barcelona va avea nu unul, ci patru căpitani, după plecarea legendarului Lionel Messi. Antrenorul Ronald Koeman a propus ca banderola să fie purtată prin rotație.
09.08.2021 | 17:46
Barcelona va avea patru căpitani după plecarea lui Lionel Messi. Cine sunt noii lideri ai vestiarului de pe Camp Nou
ADVERTISEMENT

Lionel Messi și-a luat rămas bun de la Barcelona, duminică, în cadrul unei conferințe de presă. Imediat după aceasta au apărut și câteva întrebări.

Cine va fi noul căpitan după plecarea argentinianului, da și cine va fi moștenitorul tricoului cu numărul 10. Antrenorul Ronald Koeman a făcut lumină.

Sergio Busquets, preia banderola. Alți trei catalani sunt la rândul lor considerați căpitani

Presa din Spania anunță că responsabilitatea purtării banderolei de căpitan al Barcelonei nu va reveni unui singur jucător și că antrenorul Ronald Koeman a decis ca aceasta să fie purtată prin rotație.

ADVERTISEMENT

Tehnicianul olandez i-a desemnat pe Sergi Roberto, Gerard Pique, Sergio Busquets și Jordi Alba ca fiind noii căpitani ai grupării balugrana.

Alegerea era oarecum firească, cei patru fotbaliști fiind dintre ce mai vechi ai Barcelonei, și veritabili lideri ai vestiarului de pe Camp Nou.

ADVERTISEMENT

Sergio Busquets va fi șeful de facto al echipei, acesta postând un mesaj pe rețelele de socializare, în care i-a mulțumit lui Messi pentru moștenirea lăsată.

”Sunt mândru să fiu căpitanul celui mai bun club din lume, voi încerca să mă ridic la nivelul așteptărilor. Mulțumim, Leo, că ai dus Barcelona în top”, a scris Busquets pe Instagram.

ADVERTISEMENT

Vestiarul a decis. Tricoul cu numărul 10 va fi al lui Aguero

Cealaltă problemă, la fel de importantă, pe care Barcelona a trebuit să o rezolve imediat după plecarea lui Lionel Messi, a fost atribuirea tricoului cu numărul 10 unui alt jucător.

În acest caz, vestiarul a decis ca acesta să îi revină tot unui argentinian, Sergio Kun Aguero, prietenul și coechipierul lui Messi la naționala Argentinei, proaspăt campioană a Americii de Sud.

ADVERTISEMENT

De altfel, Kun Auero a recunoscut că a ales să semneze cu FC Bacelona, în această vară, tocmai pentru a evolua alături de bunul lui prieten. Însă, Messi a plecat, iar tricoul nu poate fi retras.

La Liga obligă cluburile să inscripționeze pe tricouri numere de la 1 la 25. În cazul în care ar retrage tricoul lui Messi, Barcelona ar trebui să înscrie doar 24 de jucători în lot pentru viitoarele sezoane.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria SPORT
A apărut noua revistă Fanatik
  • NOUL FANATIK, prima revistă de sport pe hârtie lucioasă
  • 84 pagini de emoții, la NUMAI 5 lei
A apărut noua revistă Fanatik