Stiri sportive

Paul Pogba pleacă de la Manchester United / Antrenorul lui Young Boys și-a prelungit contractul

Paul Pogba pleaca de la Manchester United  Antrenorul lui Young Boys sia prelungit contractul
ADVERTISEMENT

FANATIK îți prezintă în fiecare zi un Live Blog cu știrile sportive de ultimă oră, informații noi din sportul românesc și mondial.

Rezultate din fotbal, tenis, baschet, handbal sau din orice altă competiție sportivă le puteți afla accesând Live Blog-ul cu informații de ultimă oră.

ADVERTISEMENT

De asemenea, tot aici găsiți și cele mai noi informații despre vedetele sportului românesc și mondial, transferuri de ultimă oră, declarații surprinzătoare sau polemici iscate între antrenori, sportivi sau conducători.

Paul Pogba nu mai rămâne la Manchester United

UPDATE, 7 decembrie, ora 18:27 / Agentul mijlocașului Paul Pogba, Mino Raiola, a anunțat că internațional francez nu va mai rămâne la Manchester United, în ciuda faptului că mai are contract până în vara anului 2022.

ADVERTISEMENT

”Pot spune că s-a terminat pentru Paul Pogba la Manchester United”, a declarat controversatul impresar pentru Tuttosport, conform Daily Mail. Anunțul lui Raiola vine cu o zi înainte de meciul RB Leipzig – Manchester United, decisiv pentru englezi în vederea calificării în optimile de finală ale Champions League.

Internaționalul francez în vârstă de 27 de ani este dorit de Real Madrid și Juventus Torino, dar mutarea sa de pe Old Trafford nu s-a realizat în vara acestui an din cauza crizei provocate de pandemia de coronavirus. Pogba a ajuns la Manchester United în vara anului 2016 de la Juventus pentru 105 milioane de euro, la acea vreme cel mai scump transfer din fotbal.

ADVERTISEMENT

Gerardo Seoane și-a prelungit contractul înaintea meciului cu CFR Cluj

UPDATE, 7 decembrie, ora 17:09 / Antrenorul echipei Young Boys Berna, Gerardo Seoane, și-a prelungit pentru încă doi ani contractul chiar înaintea partidei cu CFR Cluj, din ultima etapă a Grupei A a Europa League.

Tehnicianul în vârstă de 42 de ani mai avea contract până în vara anului 2021, iar noua înțelegere expiră în iunie 2023.

ADVERTISEMENT


Zi tristă în lumea tenisului

UPDATE, 7 decembrie, ora 15:09 / Fostul tenismen şi antrenor american Dennis Ralston a decedat de cancer la vârsta de 78 de ani, informează L’Equipe. El a fost căpitanul nejucător al echipei SUA la istorica finală câştigată de americani împotriva României, cu 3-2, la Bucureşti, în 1972.

Ca jucător, Ralston a disputat o finală la simplu, la Wimbledon, în 1966, pierdută în faţa lui Manuel Santana şi a câştigat cinci trofee de Grand Slam la dublu, French Open – 1966, Wimbledon – 1960 şi US Open – 1961-1963.

El este printre puţinii care au câştigat Cupa Davis atât ca jucător (1963), cât şi în calitate de căpitan. Ralston a pregătit mari jucători de tenis, cum ar fi Chris Evert, timp de şase ani, Gabriela Sabatini şi Yannick Noah.

”Este o zi tristă, deoarece fostul meu antrenor Dennis Ralston a decedat. Un om profund religios, un om de familie devotat şi un superb jucător şi antrenor… Lipsa lui va fi simţită. Odihneşte-te în pace, Dennis”, a scris Chris Evert, pe reţelele de socializare.


Ovidiu Hațegan, record istoric în UCL. 6 din 6!

UPDATE, 7 decembrie, ora 13:35 / Ovidiu Hațegan va arbitra și în cea de-a șasea etapă a grupelor UCL. El va conduce de la centru partida dintre PSG și Istanbul Bașakșehir din grupa H. La cele două tușe vor sta Octavian Șovre și Sebastian Gheorghe. Arbitru video va fi italianul Marco Di Bello. Românul devine primul arbitru din istoria UEFA delegat în toate cele șase etape din faza grupelor! Meciul PSG – Bașakșehir va avea loc marți, de la 22:00. Și Istvan Kovacs va oficia în această săptămână partida dintre Zenit și Borussia Dortmund, programată pentru marți, ora 19:55. Tușieri vor fi Vasile Marinescu și Ovidiu Artene, iar Marius Avram va fi arbitru de rezervă.


Accident nefericit pentru CoCo Vandeweghe

UPDATE, 6 decembrie, ora 23:33 / Jucătoarea americană de tenis CoCo Vandeweghe va rata Australian Open 2021, după ce a suferut un accident stupid în casă în timp ce încerca să-și încălzească mâncarea la cuptorul cu microunde.

”Nu am vorbit până acum despre acest accident, pentru că a fost atât de ciudat! S-a petrecut într-un moment în care eram chiar fericită. Mi-a explodat în mână. Mi-a retezat degetul mic, tăind două ligamente și un nerv. Este a zecea săptămână de recuperare. Acum încerc să îndoi puțin câte puțin degetul mic”, a declarat Vandeweghe


Sergio Perez, victorie în Sakhir Grand Prix

UPDATE, 6 decembrie, ora 22:12 / Pilotul mexican al echipei Racing Point, Sergio Perez, a obținut prima sa victorie din Formula 1, după ce s-a impus la Sakhir Grand Prix, penultima etapă a Campiontului Mondial.

Perez a fost urmat de francezul Esteban Ocon (Renault), aflat la primul podium din carieră, și de canadianul Lance Stroll (Racing Point).

Ultima etapă a acestui sezon, Abu Dhabi Grand Prix, va avea loc în 13 decembrie.


Young Boys, victorie în campionat înaintea meciului cu CFR Cluj

UPDATE, 6 decembrie, ora 19:13 / Echipa Young Boys Berna, adversara celor de la CFR Cluj în meciul decisiv pentru calificarea în 16-imile Ligii Europa, a învins, în deplasare, cu scorul de 3-2, formația FC Lucerna, în etapa a zecea a campionatului Elveției.

Golurile învingătorilor au fost marcate de Nsame (19, penalty), Fassnacht (24) și Garcia (27), în timp ce pentru gazde au înscris Schulz (53, penalty) și Sorgic (64).

Antrenorul echipei Young Boys Berna, Gerardo Seoane, a folosit următoarea formulă de echipă: Von Ballmoos – Hefti, Burgy, Lefort, Garcia – Ngamaleu (Zesiger 78), Sierro (Rieder 8), Aebischer, Fassnacht (Gaudino 46) – Meschack (Mambimbi 73), Nsame (Siebatcheu 73).


A murit Viktor Ponedelnik, campion european cu URSS

UPDATE, 6 decembrie, ora 13:29 / Fotbalul din Rusia este în doliu după ce Viktor Ponedelnik a murit la 83 de ani. Fostul fotbalist era o legendă în Rusia, fiind autorul golului prin care URSS a câştigat titlul european la turneul final din 1960.

De-a lungul carierei, Viktor Ponedelnik a jucat pentru Torpedo Rostov, FC Ska Rostov, ŢSKA Moscova şi Spartak Moscova. Pentru naţionala URSS, atacantul a bifat 29 de selecţii şi a marcat 20 de goluri între 1960 şi 1964. Pe lângă titlul european, Ponedelnik a mai obţinut o medalie de argint la Europeanul din 1964.


Lege împotriva dopingului, promulgată de Donald Trump

UPDATE, 5 decembrie, ora 21:18 / Preşedintele Donald Trump a promulgat o lege care permite SUA să urmărească în justiţie dincolo de frontierele sale şi să pedepsească orice persoană implicată într-un caz de dopaj la nivel internaţional.

Conform BBC, legea permite urmărirea în justiţie şi acordarea de pedepse constând în până la zece ani de închisoare sau amenzi de până la un milion de dolari oricărei persoane, indiferent de naţionalitate, implicată într-un sistem internaţional de dopaj.

Textul legii este privit cu scepticism de foruri internaţionale, între care şi Agenţia Mondială Antidoping, care a încercat să se opună. WADA se teme în special de faptul că legea poate încuraja alte ţări să îşi creeze propria justiţie extrateritorială în scop politic.

Legea poartă numele lui Grigori Rodcenkov, fost director al laboratorului antidoping de la Moscova aflat la originea dezvăluirilor cu privire la dopajul organizat în Rusia.


Hermannstadt mai are patru cazuri de Covid-19

UPDATE, 5 decembrie, ora 17:35 / Clubul FC Hermannstadt a anunţat pe site-ul oficial că are încă patru jucători testaţi pozitiv cu coronavirus, iar aceștia au intrat în izolare.

Alţi doi fotbalişti şi un membru al stafului tehnic au fost testaţi negativ, astfel că pot reveni la programul normal de antrenamente. Cei şase jucători şi persoana din staful tehnic au fost contacţi direcţi ai fotbaliştilor şi membrilor stafului găsiţi infectaţi anterior, tot în această săptămână.

Vineri, FC Hermannstadt anunţa că au fost testaţi pozitiv la cele mai recente teste zece jucători şi cinci membri ai stafului tehnic. Echipa din Sibiu ar fi trebuit să joace duminică în deplasare cu FC Viitorul, însă partida a fost amânată.


Sancțiune drastică pentru un jucător de tenis implicat la pariuri

UPDATE, 5 decembrie, ora 17:16 / Un jucător de tenis din Ucraina, Stanislav Poplavskyy, în vârstă de 29 de ani, a fost suspendat pe viață, după ce s-a descoperit că truca meciuri pentru pariuri.

Conform ESPN, Stanislav Poplavskyy, care a fost cel mai bine clasat pe locul 440 ATP, a fost prins că între 2015 și 2019 a luat parte la activități de aranjare de meciuri, inclusiv transmiterea de scoruri live către o terță parte în scop de pariuri.

Jucătorul din Ucraina, care a fost și amendat cu 10.000 de dolari, și-a recunoscut fapta, dar nu a vrut să-i deconspire pe cei care l-au abordat.


Marc Marquez ar putea rata startul sezonului 2021

UPDATE, 4 decembrie, ora 22:18 / Sextuplul campion mondial din MotoGP, Marc Marquez, a fost operat la Madrid pentru a treia oară în șase luni la brațul drept și riscă să rateze și începutul sezonului 2021.

Conform Autosport, pilotul spaniol în vârstă de 27 de ani și-a fracturat brațul la 19 iulie, în primului Grand Prix al anului, la Jerez. ”A treia operație a lui Marqeuz a durat opt ore şi a decurs fără incidente”, a anunțat Repsol Honda.

Marc Marquez va avea nevoie de șase luni de recuperare, în timp ce sezonul 2021 de MotoGP va debuta în Qatar, la data de 28 martie. În aceste condiții, Marquez ar urma să rateze startul noului sezon.


Gabi Torje s-a despărțit de AEL Larissa

UPDATE, 4 decembrie, ora 18:11 / Fostul internațional român Gabriel Torje a rămas iar liber de contract după ce s-a despărțit de echipa greacă AEL Larissa, pentru care evolua din februarie 2020. Motivul a fost unul financiar, românul fiind neplătit de câteva luni bune.

„Nu m-au plătit, nu au bani să mă plătească din cauza acestei crize provocată de pandemie. M-am înțeles cu ei, e mai bine să încheiem pe cale amiabilă. Sunt liber de contract”, a declarat Gabi Torje, pentru digisport.ro.


Rapid anunță că secundul Ștefan Grigorie și un jucător au coronavirus

UPDATE, 4 decembrie, ora 16:37 / Clubul Rapid București a anunțat pe site-ul oficial că jucătorul Enrichi Finica și antrenorul secund Ștefan Grigorie au coronavirus și nu vor face deplasarea la Timișoara pentru partida cu ASU Poli.

Cei doi au avut simptome specifice infecţiei cu Covid-19, însă în acest moment se simt bine. Ei au intrat în izolare pentru următoarele două săptămâni.


Istvan Fulop a suferit o ruptură de ligamente și va lipsi 6 luni de pe gazon

UPDATE, 4 decembrie, ora 15:16 / Veste extrem de proastă pentru Sepsi Sfântu Gheorghe: mijlocașul Istvan Fulop, în vârstă de 30 ani, a suferit o accidentare foarte gravă în partida de Cupa României cu Turris Turnu Măgurele și va fi indisponibil pentru o perioadă de aproximativ jumătate de an.

Fulop a fost supus unui examen RMN, iar diagnosticul a fost de ruptură de ligament încrucișat anterior şi ruptură de ligament colateral intern stâng. Astfel, el va fi supus unei operații, iar perioada de recuperare va fi de cel puțin cinci-șase luni.

„Joi a făcut RMN-ul. În urma discuțiilor cu medicul ortoped, am înțeles că acel contact din meciul cu Turris i-a provocat o ruptură a ligamentului încrucișat anterior și totodată și a ligamentului colateral intern. Trebuie să facă urgent operația, iar după o perioadă de recuperare, sperăm ca în vară să îl avem din nou la antrenament”, a declarat Gheorghe Popa, medicul lui Sepsi.


A murit comentatorul Răzvan Tomescu

UPDATE, 4 decembrie, ora 14:10 / Comentatorul sportiv al Radio România Actualități, Răzvan Tomescu, a murit după ce s-a îmbolnăvit de coronavirus. El s-a stins din viață în noaptea de 3 spre 4 decembrie, la Spitalul Municipal din București. Răzvan Tomescu a practicat și polo de performanță Avea 53 de ani și comentase în trecut și pentru Telekomsport.


Focar COVID-19 la Hermannstadt

Clubul Hermannstadt a anunțat că are 15 cazuri de infectare cu noul coronavirus și a făcut toate procedurile ca LPF să amâne meciul viitor împotriva celor de la Viitorul Constanța:

“Din păcate, la ultimele testări COVID-19 efectuate în conformitate cu protocolul sanitar în vigoare, au fost depistate 15 persoane pozitive, din care 10 fotbaliști și 5 membri ai staff-ului A.F.C.Hermannstadt. La aceștia se adaugă și celelalte cazuri înregistrate la testarea precedentă.

Clubul nostru a informat LPF și DSP Sibiu cu privire la această situație epidemiologică. De asemenea, printr-o documentație întocmită de dl Dănuț Perjă, managerul sportiv al echipei, am solicitat Ligii Profesioniste de Fotbal ca următorul meci din deplasare cu Viitorul Constanța să fie reprogramat.

Cel mai probabil, în cursul acestei zile vom primi un răspuns în acest sens. În prezent, atât fotbaliștii și membrii staffului FCH depistați pozitiv, se află în izolare și au început tratamentul recomandat de specialiștii DSP”, se arată în comunicatul clubului.


UEFA a ridicat interdicţia de disputare a meciurilor în Armenia şi Azerbaidjan

UPDATE, 3 decembrie, ora 22:15 / Comitetul Executiv al UEFA a decis ridicarea interdicţiei de disputare a meciurilor sub egida forului continental în Armenia şi Azerbaidjan.

”Ca urmare a armistiţiului convenit între cele două ţări la 9 noiembrie 2020 şi luându-se în calcul toate circumstanţele, s-a apreciat că acum pot fi întrunite condiţiile pentru ca ambele ţări să găzduiască meciuri UEFA.

Drept urmare, Comitetul Executiv al UEFA a decis ridicarea interdicţiei impuse la 20 octombrie 2020 cu privire la disputarea meciurilor din competiţiile UEFA în Azerbaidjan şi Armenia”, se arată pe site-ul oficial al UEFA.


Kilmarnock şi St. Mirren au pierdut meciuri la masa verde din cauza coronavirusului

UPDATE, 3 decembrie, ora 21:03 / Liga Scoţiană de Fotbal a a anunțat pe site-ul oficial că echipele Kilmarnock şi St. Mirren au piardut la masa verde unele meciuri din campionat, din cauza încălcării regulilor legate de pandemia de coronavirus.

Kilmarnock a pierdut astfel cu 0-3 confruntarea cu Motherwell FC, care era programată la 2 octombrie, pentru că înaintea datei meciului a încălcat regulile anticoronavirus. Încălcările fac referire şi la locurile din autocar şi de la masă pentru un joc în deplasare.

Clubul a recunoscut faptul că nu a respectat distanţarea fizică. Kilmarnock a primit şi o amendă de 40.000 de lire sterline, pedeapsă cu suspendare până la 30 iunie 2021, care s-ar pune în aplicare în cazul unor noi încălcări ale regulilor.

St. Mirren a pierdut la masa verde meciurile cu Motherwell şi cu Hamilton Academical, care erau programate la 17 octombrie şi la 24 octombrie. Încălcările în acest caz sunt similare cu cele din cazul Kilmarnock.

În plus, St. Mirren a recunoscut că nu le-a asigurat jucătorilor condiţii de distanţare fizică la antrenament şi că fotbaliştii au mers împreună în maşini la şi de la antrenamente. Şi St. Mirren a primit o amendă de 40.000 de lire sterline, sancţiune suspendată până la 30 iunie 2021.


Italia – Spania și Belgia – Franța, semifinalele Ligii Națiunilor

UPDATE, 3 decembrie, ora 19:23 / Italia va întâlni Spania şi Belgia va juca împotriva Franţei în semifinalele ediţiei 2020/2021 a Ligii Naţiunilor, conform tragerii la sorţi care a avut loc la Nyon.

Confruntarea Italia – Spania se va disputa în data de 6 octombrie 2021, la Milano, iar partida Belgia – Franţa va avea loc la Torino, în 7 octombrie 2021. În 10 octombrie 2021 vor avea loc meciul pentru locul 3, la Torino, şi finala, la Milano.


Răzvan Lucescu o duce pe Al Hilal pe primul loc în Arabia Saudită

UPDATE, 3 decembrie, ora 18:39 / Echipa Al Hilal, antrenată de Răzvan Lucescu, a învins, pe teren propriu, cu scorul de 3-0, formația Al Fateh, în etapa a șasea a campionatului Arabiei Saudite.

Golurile învingătorilor au fost marcate de Khribin (31), Al Dawsari (47) și Kanoo (52). În urma acestui succes, trupa lui Lucescu jr. a urcat pe primul loc în clasament, cu 16 puncte, două peste Al Shabab și trei peste Al Ahli, echipa lui Alexandru Mitriță.

Într-un alt meci din Arabia Saudită, formația Al Nasr a fost învinsă, în deplasare, scor 1-2, de echipa Abha, iar scaunul antrenorului potughez Rui Vitoria se clatină serios. Dan Petrescu este dorit insistent de șeicii lui Al Nasr, însă oficialii clubului au de rezolvat o problemă majoră: clauza de reziliere uriașă a actualului antrenor.

Din informațiile FANATIK, Al Nasr trebuie să îi plătească 4 milioane de dolari portughezului dacă îl dau afară, iar această clauză este singurul lucru care îl ține pe lusitan la echipă. FANATIK a anunțat negocierile dintre Dan Petrescu și Al Nasr imediat după umilința cu AS Roma, scor 0-5.


Staale Solbakken, noul selecționer al Norvegiei

UPDATE, 3 decembrie, ora 16:31 / Staale Solbakken este noul selecţioner al Norvegiei, el înlocuindu-l pe suedezul Lars Lagerback, sub conducerea căruia naţionala a ratat calificarea la Euro 2020, informează L’Equipe.

Norvegia a făcut parte din Grupa 1 a Diviziei B a Ligii Naţiunilor, alături de Austria, România şi Irlanda de Nord. Norvegienii au încheiat pe locul 2 grupa, după Austria şi înaintea României, pe care au învins-o, acasă, cu 4-0. Meciul retur nu s-a mai disputat, fiind omologat cu 3-0, în favoarea tricolorilor, după ce Norvegia nu a făcut deplasarea la Bucureşti, din cauza pandemiei de coronavirus.

Staale Solbakken, 52 de ani, a antrenat până în octombrie echipa daneză FC Copenhaga. El a mai pregătit formaţiile HamKam, FC Koln şi Woverhampton. Solbakken îşi va începe mandatul la 7 decembrie. Norvegia, care nu a mai jucat o fază finală a CE din 2000, a fost eliminată în semifinalele barajului pentru Euro 2020, de Serbia, scor 2-1.

Lars Lagerback, în vârstă de 72 de ani, a explicat că federaţia a făcut uz de o clauză prin care putea întrerupe contractul selecţionerului, valabil până la Campionatul Mondial din 2022.


A murit un jucător de tenis de masă de doar 19 ani

UPDATE, 3 decembrie, ora 13:45 / Marius Rădoi, un jucător de tenis de masă în vârstă de doar 19 ani s-a stins din viață într-un accident auto. Sportivul se transferase în vara trecută la CSM 2007 Focșani de la CSM Slatina. Anunțul morții sale a fost făcut pe pagina Federației Române de Tenis de Masă.


Victorie la scor de neprezentare pentru echipa lui Cristi Ganea. Torje și Steliano Filip au fost adversarii fundașului stânga

UPDATE, 2 decembrie, ora 23:10 / Aris Salonic, echipa la care evoluează Cristi Ganea, a câștigat meciul cu AEL Larissa, acolo unde sunt legitimați Gabi Torje și Steliano Filip.

Ca urmare a acestui rezultat, echipa foștilor dinamoviști e pe locul 12 în Super Liga Greciei, cu șase puncte în nouă etape. Contra lui Aris, Filip a fost titular și a încasat un cartonaș galben, iar Torje a intrat pe teren în minutul 52. În ceea ce îl privește pe Ganea, fostul fundaș al Viitorului sau al lui Athletic Bilbao, acesta a fost integralist la Aris, care e pe locul 2, cu 22 de puncte, la fel ca liderul Olympiacos.


Un fost jucător de la Dudelange va juca la FC Argeș

UPDATE, 2 decembrie, ora 21:30 / Clement Couturier (28 de ani) a semnat cu FC Argeș, anunță Știri de Pitești. Fotbalistul francez e mijlocaș de bandă și era liber de contract după despărțirea de Virton, echipă din a patra ligă a Belgiei.

Clement Couturier nu e străin de România. El era legitimat la Dudelange, în 2018, atunci când luxemburghezii au eliminat-o pe CFR Cluj din play-off-ul UEFA Europa League. Mijlocașul francez a fost titular atât în partida tur, câștigată cu 2-0 de Dudelange, cât și în retur, 3-2 pentru formația din Luxemburg, în meciul din Gruia reușind chiar să dea două assist-uri.


Antrenorul lui FC Argeş a fost demis la trei zile după instalare

UPDATE, 2 decembrie, ora 14:00 / Adrian Dulcea, 42 de ani, a fost instalat antrenor la FC Argeş pe 29 noiembrie, iar trei zile mai târziu, pe 2 decembrie, contractul i-a fost deja reziliat. Conform GSP, motivul demiterii a constat în divergenţele avute cu preşedintele clubului, Cristian Ganea, omul care este şi primarul din Piteşti.

„Nu puteam continua. Aici, la Pitești, nimeni nu-și asumă nimic. Nu e în regulă. Vin toți și cred că dacă au fost mari jucători pe aici li se cuvine orice. Păi ce să fac, să nu setez un obiectiv intermediar? Păi el vine, ia banii, retrogradează. Eu ce fac? Cu ce rămân? Cu echipa în Liga a 2-a. Nu se poate așa ceva. E nevoie de oameni care să-și asume lucrurile. Asta e“, a declarat edilul pentru sursa citată.


Constantin Budescu, încurajări pentru Denis Alibec după ce vârful s-a îmbolnăvit de COVID-19

UPDATE, 2 decembrie, ora 14:00 / Denis Alibec a fost depistat pozitiv cu coronavirus și nu a evoluat luni, împotriva lui Karagumruk. Kayserispor a anunțat în dimineața zilei de 30 noiembrie că fotbalistul s-a îmbolnăvit. Fost coleg cu Alibec la FCSB și Astra Giurgiu, Constantin Budescu i-a transmis acestuia un mesaj. „Chiar acum am vorbit cu el, mi-a spus că a luat acest virus. Sper să treacă repede peste acest lucru şi să aibă evoluţii bune la noua echipă”, a spus Budescu potrivit as.ro.


George Russell îi ia locul lui Lewis Hamilton în Bahrain

UPDATE, 2 decembrie, ora 09:20 / Mercedes l-a ales pe britanicul George Russell drept înlocuitor al lui Lewis Hamilton în a doua cursă din Bahrain, care va avea loc în weekend. Pilotul echipei Williams va pilota pentru prima dată un monopost Mercedes, profitând de faptul că Lewis Hamilton este infectat cu noul coronavirus. În locul lui Russell, monopostul Williams va fi pilotat de Jack Aitken, aflat la debutul în Marele Circ.


Egal între Dunărea Călărași și Turris T. Măgurele

UPDATE, 1 decembrie, ora 18:45 / Într-o restanță din runda a 12-a a Ligii 2, Dunărea Călărași și Turris T. Măgurele au încheiat la egalitate, scor 1-1. Turris a deschis scorul prin mijlocașul Liviu Mihai, în debutul reprizei secunde. Pentru Dunărea a egalat vârful Valentin Alexandru, în minutul 85. Acest rezultat o duce pe Dunărea Călărați pe locul 2, la trei puncte în spatele liderului U Craiova 1948. Turris este pe 11, cu 18 puncte, la patru lungimi în spatele ultimei poziții de play-off, ocupată de Metaloglobus București.


Amendă de 25.000 de dolari pentru trucarea unor meciuri de tenis

UPDATE, 1 decembrie, ora 18:40 / Jucătorul spaniol de tenis Enrique Lopez Perez a fost amendat cu 25.000 de dolari și suspendat timp de opt ani. În vârstă de 29 de ani, acesta își vede astfel cariera încheiată, cel mai probabil. El a fost acuzat de Unitatea deIntegritate a Tenisului că a trucat meciuri în 2017 și 2018.


Laura Chiper ratează Euro 2020. Toată naționala, în carantină

UPDATE, 1 decembrie, ora 12:00 / Probleme tot mai mari la Campionatul European de Handbal feminin. Cu doar două zile înainte de debutul contra Germaniei, de la Kolding, jucătoarele românce au intrat în carantină. Asta după ce Laura Chiper, extrema dreapta de la CSM București, a fost depistată pozitiv la testele RT-PCR efectuate luni, anunță gsp. România nu se va mai putea antrena înaintea meciului din data de 3 decembrie. Alternativele la Chiper sunt Sonia Seraficeanu și Alexandra Dindiligan.


Mihai Iosif s-a îmbolnăvit de COVID-19, iar Rapid va numi un nou antrenor

UPDATE, 1 decembrie, ora 10:50 / Mihai Iosif, antrenorul principal al Rapidului, a fost depistat pozitiv cu coronavirus. El nu va mai putea conduce echipa la duelul cu ASU Poli Timișoara, ultimul meci al acestui an. Iosif ar fi urmat oricum să fie înlocuit în iarnă, anunță Digisport, chiar cu Nicolae Grigore. Fostul mijlocaș, ajuns la 37 de ani, va fi numit încă de pe acum noul antrenor principal al echipei. Planul inițial era ca Grigore să preia echipa din ianuarie, iar Iosif și Ștefan Grigorie să îi fie secunzi. Până la revenirea lui Mihai Iosif, secund va fi doar Ștefan Grigorie.


Lewis Hamilton, depistat pozitiv cu coronavirus

UPDATE, 1 decembrie, ora 09:40 / Lewis Hamilton a fost depistat pozitiv cu coronavirus în Bahrain. Campionul mondial din Formula 1 a intrat în carantină şi va ratat cursa de pe 6 decembrie, Marele Premiu Sakhir. Englezul este al treilea pilot infectat cu COVID-19, după Sergio Perez şi Lance Stroll.

“Mercedes-AMG Petronas F1 anunţă cu regret faptul că Lewis Hamilton a fost testat pozitiv pentru COVID-19 şi nu va participa la cursa din weekend. După trei teste negative, pilotul s-a trezit luni cu simptome uşoare şi a fost anunţat că a avut contact cu o persoană depistată pozitiv, anterior venirii în Bahrain.

În afara simptomelor uşoare, Lewis se simte bine şi a intrat în izolare. Echipa îi doreşte sănătate şi recuperare rapidă. Vom anunţa în curând numele pilotului care îi va lua locul pentru Marele Premiu Sakhir”, a fost anunţul făcut de echipa lui Lewis Hamilton.


Programul ultimelor etape din acest an în Liga 1

LPF a anunțat programul ultimelor 3 etape din 2020. Meciurile se desfășoară după cum urmează:

ETAPA A 13-A

Vineri, 11 decembrie

Ora 18.00 FC Botoșani – Astra Giurgiu

Ora 20.30 Dinamo – Politehnica Iași

Sâmbătă, 12 decembrie

Ora 12.30 Academica Clinceni – FC Argeș

Ora  17.00 Gaz Metan Mediaș – Sepsi OSK Sf. Gheorghe

Ora 19.30 Chindia Târgoviște – Viitorul Constanța

Duminică, 13 decembrie

Ora 18.15 FC Hermannstadt – FC Voluntari

Ora 21.00 CFR Cluj – FCSB

Luni, 14 decembrie

Ora 20.30 UTA Arad – Universitatea Craiova

 

ETAPA A 14-A

Marți, 15 decembrie

Ora 15.15 Poli Iași – Academica Clinceni

Ora 17.15 Astra Giurgiu – Gaz Metan Mediaș

Ora 19.30 Viitorul Constanța – FC Botoșani

 Miercuri, 16 decembrie

Ora 17.00 FC Argeș – FC Hermannstadt

Ora 19.30 FC Voluntari – Chindia Târgoviște

Joi, 17 decembrie

Ora 17.30 Sepsi OSK Sf. Gheorghe – UTA Arad

Ora 20.30 Dinamo – CFR Cluj

Vineri, 18 decembrie

Ora 20.30 Universitatea Craiova – FCSB

 

ETAPA A 15-A

Sâmbătă, 19 decembrie

Ora 15.00 Chindia Târgoviște – FC Argeș

Ora 20.30 Gaz Metan Mediaș – Viitorul Constanța

Duminică, 20 decembrie

Ora 14.00 FC Hermannstadt – Politehnica Iași

Ora 16.30 FC Botoșani – FC Voluntari

Ora 21.00 Academica Clinceni – Dinamo

Luni, 21 decembrie

Ora 17.30 UTA Arad – Astra Giurgiu

Ora 20.30 FCSB – Sepsi OSK Sf. Gheorghe

Marți, 22 decembrie

Ora 21.00 CFR Cluj – Universitatea Craiova


Juan Laporta și-a anunțat candidatura la președinția Barcelonei

UPDATE, 30 noiembrie, ora 16:33 / Joan Laporta, fost preşedinte al clubului FC Barcelona din 2003 până în 2010, şi-a anunţat candidatura la conducerea grupării catalane, după demisia lui Josep Maria Bartomeu.

”Mă prezint la alegeri pentru că iubesc clubul. Avem pregătirea, experienţa şi hotărârea de a face schimbările de care are nevoie clubul. Avem un plan. Planul este de a munci. Ma prezint pentru ca iubesc Barça, îi iubesc fanii, iubesc La Masia si iubesc clubul. Avem un plan pentru a readuce Barca pe drumul succesului şi pentru a o repune în fruntea fotbalului mondial.

Ştiu că Messi a vrut să plece vara trecută pentru că a fost foarte dezamăgit. Ştiu că Messi iubeşte Barcelona şi pot să vorbesc cu el la momentul potrivit, astfel încât să ia decizia corespunzătoare”, a afirmat Joan Laporta, care a dezvăluit într-o conferință de presă că a refuzat o ofertă de 250 de milioane de euro, în 2006, de la Inter Milano pentru jucătorul argentinian.

Josep Maria Bartomeu a demisionat de la conducerea grupării FC Barcelona, la 27 octombrie, după ce fanii acţionari au strâns numărul necesar de semnături pentru supunerea la vot a unei moţiuni de cenzută împotriva conducerii clubului.

Joan Laporta, în vârstă de 58 de ani, a mai candidat la preşedinţia clubului catalan, în 2015, dar a pierdut atunci alegerile în faţa lui Bartomeu. Noile alegeri sunt programate la 24 ianuarie 2021.


Ruben de la Barrera, demis de la FC Viitorul

UPDATE, 30 noiembrie, ora 15:53 / Clubul FC Viitorul a anunțat pe site-ul oficial că a întrerupt de comun acord raporturile contractuale cu staff-ul tehnic, condus de antrenorul spaniol Ruben de la Barrera.

Ibericul se afla pe banca tehnică a Viitorului din luna august. Gruparea patronată de Gică Hagi a precizat în cel mai scurt timp va anunța componența noii conduceri tehnice care se va ocupa de pregătirea echipei în perioada următoare.


Primăria își retrage finanțarea de la Pandurii Târgu Jiu

UPDATE, 30 noiembrie, ora 13:40 / Formația Pandurii Târgu Jiu, aflată pe ultimul loc în Liga 2, este la un pas de desființare, după ce Primăria a anunțat că își retrage sprjinul financiar.

”Voi propune Consiliului Local retragerea de la clubul Pandurii Târgu Jiu în vederea demarării proiectului pentru secţia de fotbal la CSM. De asemenea, am avut o discuţie cu Robert Bălăeţ şi ne dorim ca în perioada următorilor patru ani de zile CSM să activeze cu mai multe grupe de copii şi juniori care, ulterior, să poată fi folosiţi de echipele de Liga 2 sau Liga 1.

Nu mai vreau, în perioada imediat următoare, să mă implic într-un proiect legat de vreo echipă de Liga 2 sau Liga 1. Eu vreau să construiesc un centru foarte mare de copii şi juniori la Târgu Jiu, un centru cu 25-30 de grupe de copii şi juniori la care sa le pot asigura baza de antrenament, la care să le pot asigura antrenori, la care sa le pot asigura cantonamente şi echipamentele necesare, pentru ca toată lumea să aibă acces gratuit la mişcarea sportivă.

Nu puteam afilia secția de fotbal la FRF pentru ca eram deja asociaţi la o entitate sportivă, şi aici mă refer la clubul Pandurii Târgu Jiu. În luna decembrie pregătim proiectul de hotărâre, sper să am şi susţinerea Consiliului Local, cel puţin a majorităţii, pentru a putea să ne retragem din asocierea de la clubul Pandurii Târgu Jiu. Asta mi-am dorit de foarte mult timp.

Am considerat că, în mod transparent, această secţie de fotbal trebuie să funcţioneze sub autoritatea Clubului Sportiv Municipal Târgu Jiu. Personal, îmi doresc o organizare în genul Viitorul Constanţa pentru CSM, mai ales că cel care îi conduce astăzi destinele este un fost jucător de fotbal, Robert Bălăeţ, care cred că este cel mai încântat de această idee”, a declarat primarul Marcel Romanescu, pentru site-ul jienii.ro.


Un fost jucător din Premier League a murit la 42 de ani

UPDATE, 29 noiembrie, ora 20:42 / Fostul internațional senegalez Papa Bouba Diop, cunoscut ca primul marcator de la Campionatul Mondial din 2002 când echipa sa învingea Franța cu 1-0, a murit la vârsta de 42 de ani.

Conform goal.com, fostul mijlocaș cu 63 de selecții și 11 goluri la naționala Senegalului, a decedat după ce de o lungă perioadă era grav bolnav. Papa Bouba Diop a jucat în cariera sa la formațiile ASC Diaraf, Vevey, Neuchatel Xamax, Grasshoppers Zurich, RC Lens, Fulham, Portsmouth, AEK Atena, West Ham United și Birmingham City.


Adrian Dulcea va fi noul antrenor al lui FC Argeș

UPDATE, 29 noiembrie, or 18:12 / Adrian Dulcea (42 de ani) va fi noul tehnician al celor de la FC Argeș. Telekom Sport notează că fostul jucător al echipei din Trivale îl va înlocui începând de luni pe banca tehnică pe Ionuț Moșteanu.

Rezultatele slabe i-au fost fatale lui Ionuț Moșteanu, tehnician care a venit în locul lui Ionuț Badea. De luni, Ionuț Moșteanu și staff-ul său vor pleca de la club, iar Dulcea va veni în locul lor.

Piteștenii ocupă penultimul loc în campionatul României, cu 9 puncte în 11 partide, și vin după două jocuri fără victorie în Liga 1. Formația din Pitești a promovat în primul eșalon la începutul acestei stagiuni.


Anglia se va duela cu Franța în finala Autumn Nations Cup

UPDATE, 29 noiembrie, ora 16:36 / Anglia a terminat pe primul loc în grupa sa  de la Autumn Nations Cup. Dupe ce a câștigat cu Georgia și Irlanda, nici Țara Galilor nu a rezistat în fața campioanei din Six Nations.

Dragonii au înscris primii pe teren propriu, prin Williams (10), dar după cei din Anglia s-au apucat de treabă. Slade a culcat repede balonul în terenul de țintă advers. La pauză scorul a fost de 11 – 7 pentru englezi, după ce Farrel a transformat ambele lovituri de pedeapsă pe care le-a avut.

În partea secundă, Vunipola a reușit încă un eseu pentru albi, iar Farrel a executat perfect loviturile de picior. Meciul s-a înceiat 24-13 pentru englezi, care vor avea finala cu Franța, la sfârșitul săptămânii viitoare.


Ovidiu Hațegan, delegat la meciul Șahtior – Real Madrid

UPDATE, 29 noiembrie, ora 13:45 / Arbitrul Ovidiu Hațegan a fost delegat de UEFA la meciul Șahtior Donețk – Real Madrid, din etapa a cincea a Grupei B din Champions League, care se va disputa marți, 1 decembrie, de la ora 19:55, la Kiev.

Hațegan va fi ajutat de asistenții Octavian Șovre și Sebastian Gheorghe, iar arbitru de rezervă va fi Sebastian Colţescu. În camera VAR se vor afla polonezii Pawel Gil și Marcin Borkowski.

Partida din Ucraina va fi pentru Ovidiu Hațegan a cincea pe care o va conduce în actuala ediţie a grupelor Champions League, după meciurile Dinamo Kiev – Juventus Torino (0-2), Atletico Madrid – FC Salzburg (3-2), Atalanta Bergamo – FC Liverpool (0-5) și Manchester United – Istanbul Bașakșehir (4-1).

Centralul român a mai arbitrat-o pe Real Madrid în sezonul 2018-2019 al Champions League, în partida pierdută în deplasare cu ȚSKA Moscova, scor 0-1, tot în faza grupelor.


Două persoane infectate cu coronavirus și un meci anulat, la naționala de fotbal feminin

UPDATE, 29 noiembrie, ora 13:17 / Naționala de fotbal feminin a țării noastre nu s-a mai dus în Croația, pentru jocul care trebuia să se dispute pe 1 decembrie, pentru că au fost găsite două cazuri de infectare cu coronavirus.

Deoarece, la testarea UEFA, o fotbalistă și un membru al staff-ului tehnic au fost găsiți pozitivi la coronavirus, național feminină nu a mai făcut deplasarea în Croația azi de dimineață. Aceasta a fost cea de-a treia testare a reprezentantelor României. Mai mult, toată delegația a făcut testarea rapidă la sosirea în cantonamentul de la Mogoșoaia, potrivit FRF.ro.


Crina Pintea are coronavirus și nu va mai merge la Europenele de Handbal feminin

UPDATE, 29 noiembrie, ora 10:58 / Naționala de handbal feminin a României a primit o lovitură grea înaintea plecării spre Danemarca, unde va participa la ediția din acest an a Campionatului European. Crina Pintea, una dintre jucătoarele de bază, a fost depistată pozitiv la testul pentru coronavirus și va rata astfel prezența la acest turneu. Alături de pivotul naționalei, au mai fost testați pozitiv și maseurii Claudiu Mărășteanu și Cristinel Gâgiu, anunță gsp.

Bogdan Burcea și Robert Licu, cei doi antrenori ai naționalei României, stau acum cu emoții, deoarece e posibil să mai apară și alte cazuri la nivelul jucătoarelor, din cauză că persoanele infectate au fost permanent în contact cu restul lotului în ultima perioadă.


Bombe din al Doilea Război Mondial la Trigoria

UPDATE, 28 noiembrie, ora 21:14 / Armata italiană a intervenit la baza de pregătire a clubului AS Roma, unde s-au descoperit câteva bombe din cel de-al Doilea Război Mondial.

”Mulţumiri armatei italiene şi trupei sale de genişti, după ce au luat în siguranţă şi cu succes câteva dispozitive datând din cel de-al Doilea Război Mondial de la baza de pregătire a clubului, Trigoria, în această săptămână”, a notat AS Roma pe Twitter.

Potrivit presei italiene, au fost găsite aproximativ 20 de bombe în timpul unor lucrări pentru construirea de noi terenuri.


România a fost învinsă la o diferență uriașă de Polonia

UPDATE, 28 noiembrie, ora 20:22 / Naționala noastră de baschet masculin a pierdut sâmbătă, la Valencia, în fața Poloniei 61-91 (24-45), în cea de-a treia partidă a grupei A preliminare a EuroBasket2022.

Marcatorii României au fost Richard 14 puncte, Vîrnă 11, Tohătan 10, Popa 9, Cățe 7, Uță 6, Berceanu 2, Grasu 2. Din tabăra poloneză cel mai bun a fost Sokolowski 17. Michal Sokolowski a fost cel mai bun om al jocului cu 7 recuperări și 3 pase decisive. Jaroslaw Zyskowski a reușit 13 puncte și 4 recuperări, conform News.ro. România a avut de recuperat chiar și 24 de puncte.


Adi Popa are coronavirus

UPDATE, 28 noiembrie, ora 18:17 / Adrian Popa (32 de ani) este printre fotbaliștii lui Voluntari care au fost infectați cu COVID-19. FC Voluntari a spus vineri într-un comunicat că 14 persoane din staff și fotbaliști de la prima formație sunt pozitivi la coronavirus.

Printre cei care au coronavirus este și Adi Popa, care a anunțat că are virusul pe pagina sa de Instagram. Jucătorul ilfovenilor a postat o fotografie în care se poate observa COVID-19 la microscop, împreună cu mesajul: ”Pozitiv! Ne vedem peste 12 zile”.


Sascha Bajin o va antrena pe Karolina Pliskova

UPDATE, 28 noiembrie, ora 16:04 / Jucătoarea cehă de tenis Karolina Pliskova, locul 6 mondial, va fi antrenată de Sascha Bajin în 2021. Ea a publicat o fotografie cu Bajin şi cu preparatorul fizic Azuz Simcich, cu titlul ”Team Pliskova 2021”.

Bajin, în vârstă de 36 de ani, a antrenat-o pe Naomi Osaka când a câştigat titlurile de Grand Slam la US  Open în 2018 şi Australian Open în 2019. El a mai lucrat cu Serena Williams, Kristina Mladenovic şi Dayana Yastremska. Pliskova a anunţat, în 5 noiembrie, că s-a despărţit de antrenorul Dani Valverdu, cu care colabora din noiembrie 2019.


Viitorul a învins-o pe FCSB la U19

UPDATE, 28 noiembrie, ora 15:28 / Viitorul a câștigat cu 4-1 contra lui FCSB, la juniorii A, într-un meci în care Ovidiu Perianu și Octavian Popescu au fost în primul 11 la bucureșteni.

Formația sub 19 ani a constănțenilor s-a impus azi contra FCSB-ului, la Ovidiu, cu 4-1, într-o partidă din runda a șasea a Ligii Elitelor. Andronache (26, 58), Grameni (74) și Grosu (87) au înscris pentru Viitorul. Timiș a dat unicul gol al FCSB-ului. Andronache, fotbalistul care a reușit dubla este băiatul fostului tehnician de la FCSB, Vergil Andronache.

După acest succes, Viitorul se distanțează în clasament. Constănțenii au 27 de puncte după 10 jocuri. Cucerirea Ligii Elitelor U19 este extrem de importantă pentru echipa patronată de Gică Hagi deoarece asigură participarea în Youth League în stagiunea viitoare.


CSM Știința Baia Mare s-a impus în Cupa României

UPDATE, 28 noiembrie, ora 14:49 / CSM Știința Baia Mare a cucerit Cupa României la rugby, sâmbătă, cu 35 la 19 (24-9) contra Stelei, meciul s-a jucat pe arena Olimpia. Partida a fost cea de-a 74 finală a acestei competiții. 4-2 a fost scorul la eseuri pentru Baia Mare. Câștigătorii au luat și un cartonaș roșu pe finalul jocului.

CSM Știința Baia Mare are acum 6 Cupe câștigate, iar CSA Steaua București este echipa cu cele mai multe trofee cuceerite -15. În afară de perioada 1960-1973 când competiția nu a avut loc, Cupa pe trofeul căreia sunt 19 formații câștigătoare a fost dominată de cele două echipe departamentale ale Ministerului de Interne și Ministerului Apărării Naționale.


Jucătorii Noii Zeelande i-au adus și ei un omagiu lui Diego Maradona

UPDATE, 28 noiembrie, ora 11:45 / Jucătorii de rugby din naționala Noii Zeelande au recurs la un gest emoționant înainte de meciul cu Argentina, jucat pe teren propriu. All Blacks au oferit adversarilor un tricou inscripționat cu numele lui Diego Maradona și numărul 10, în semn de omagiu față de cel care a fost El Pibe D’Oro. Rugbyștii din Noua Zeelandă nu mai făcuseră niciodată un astfel de gest.

Salt Bae, tribut emoționant pentru Maradona

Celebrul chef, Salt Bae, i-a adus un tribut emoționant lui Maradona. Legendarul jucător argentinian a fost bun prieten cu chef-ul turc și era un client fidel al restaurantelor sale. Pe numele său real Nusret, chef-ul a decis să țină rezervată pentru totdeauna, masa preferată a lui Diego.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de Nusr_et#Saltbae (@nusr_et)

Comisia de Recurs a FRF i-a redus suspendarea lui Ovidiu Mihalache

UPDATE, 27 noiembrie, ora 10:05 / Poli Iași a primit o veste bună de la Comisia de Recurs a Federației Române de Fotbal. Aceasta a admis recursul făcut de moldoveni la suspendarea de opt etape pe care a primit-o Mihalache și a redus pedeapsa la șase meciuri.

Prin urmare, fundașul central va ispăși ultima etapă de suspendare la partida cu CFR Cluj, din Cupa României, programată duminică, ora 20:30. Mihalache va putea fi folosit din nou de Pancu săptămâna viitoare, atunci când Poli joacă iar cu CFR, dar în Liga 1.


Hermannstadt a anunţat opt cazuri de COVID-19

UPDATE, 27 noiembrie, ora 09:06 / Hermannstadt a anunţat apariţia a opt cazuri de coronavirus. Cinci dintre persoanele infectate fac parte din lot, în timp ce trei fac parte din staff. Formaţia din Sibiu joacăă vineri, de la ora 18:00, cu Chindia în 16-imile Cupei României.

“În urma testării COVID-19, efectuată în conformitate cu protocolul sanitar în vigoare, 5 fotbaliști din lotul nostru au fost depistați pozitiv și 3 membri ai staffului. Cu toții sunt în izolare, sub tratament și respectă recomandările D.S.P. Sibiu.

Precizăm că acest aspect nu pune în pericol meciul din șaisprezecimile Cupei României, pe care FCH îl va disputa, în deplasare, contra celor de la Chindia Târgoviște”, au anunţat oficialii clubului.


Spaniolii au aflat ce i-a zis Vidal arbitrului Anthony Taylor

UPDATE, 26 noiembrie, ora 19:25 / Mijlocașul central Arturo Vidal a fost eliminat în prima repriză a partidei pe care Inter Milano a pierdut-o pe teren propriu împotriva lui Real Madrid. Jucătorul din Chile a primit cartonaș galben pentru că a protestat la adresa englezului Anthony Taylor la o fază la care a solicitat penalty. După ce a văzut „galben”, Vidal nu s-a potolit ci i-a zis englezului „Ai rahatul ăsta de VAR la dispoziție și nici măcar nu te duci să verifici”, conform Marca. Replica fostului fotbalist de la FC Barcelona l-a determinat pe central să îi arate imediat al doilea galben și să îl elimine. Vidal acuzase că a fost faultat în careu de Rafael Varane.


A murit Emil Lupulescu, simbol al fotbalului ieşean

UPDATE, 26 noiembrie, ora 18:45 / Emil Lupulescu, unul dintre oamenii emblematici pentru fotbalul ieşean, s-a stins din viaţă în cursul zilei de 25 noiembrie, la vârsta de 74 de ani. Este cel de-al treilea nume mare al fotbalului din Copou care părăseşte această lume în cursul acestui an, după Ionuţ Popa şi Mihai Romilă II, ambii decedaţi în luna iunie. În ultima perioadă a vieţii, Lupulescu a fost observator din partea AJF Iaşi la meciurile de Liga 4 şi Liga 5.

Emil Lupulescu s-a născut pe 15 mai 1946 la Paşcani. A început fotbalul în localitatea natală, iar în ziua în care a împlinit 21 de ani a debutat pentru Poli Iaşi într-un meci contra lui FC Argeş. În total, a marcat de 42 de ori în Divizia A şi se află pe poziţia a şaptea în topul marcatorilor ieşeni.

A jucat 10 ani în primele două divizii ale României, obţinând două promovări în primul eşalon alături de Politehnica Iaşi. După retragere, a fost antrenor şi conducător la clubul din Copou, dar şi profesor la LPS Iaşi, până de curând, când a ieşit la pensie.

„Clubul nostru deplânge trecerea în neființă a fostului mare fotbalist al Politehnicii, Emil Lupulescu. CMS Politehnica Iași trasnmite condoleanțe și își exprimă compasiunea față de familia îndoliată“, a trasmis Politehnica Iași prin intermediul paginii de Facebook.


Ronnie O’Sullivan, omagiu superb adus lui Maradona

UPDATE, 26 noiembrie, ora 16:30 / De șase ori campion mondial la snooker, Ronnie O’Sullivan l-a învins cu 6-0 pe Leo Fernandez la campionatul Betway UK, iar la final l-a omagiat pe Diego Maradona.

„El va rămâne în amintirea noastră pentru totdeauna. A trăi viața la intensitate maximă, dar a fost un talent uimitor și un om incredibil. A fost campionul oamenilor, o adevărată legendă a lumii sportive.

Maradona a avut lumea în mâinile sale. Așa cum au avut și Mike Tyson, Michael Jordan, Tiger Woods sau Muhammad Ali. Au fost miliarde de oameni în lumea sportului, dar poate doar zece au depășit limitele umane, iar Diego a fost unul dintre aceștia.

Nu doar felul în care juca, ci pasiunea și emoția pe care le transmitea. Nu puteai să nu fi atras de bucuria pe care a adus-o pe terenul de fotbal. Să nu mai vorbim de priceperea și de modul hipnotizant în care a făcut-o”, a declarat O’Sullivan pentru wst.tv.


FC Voluntari, lovită din nou de coronavirus

UPDATE, 26 noiembrie, ora 14:00 / Președintele celor de la FC Voluntari, Ioan Andone a anunțat că patru fotbaliști din echipa lui Mihai Teja suferă de COVID-19. Nici o lună nu a trecut de când maseurii ilfovenilor au fost testați și ei pozitiv.

„Avem patru cazuri. Ne-am testat toți, chiar de la testare vin și eu și toți jucătorii pentru că avem patru cazuri. Până acum am fost un caz fericit. Eu spun că am fost norocoși până acum. Am scăpat de primul val, nu am avut niciunul. În al doilea val am avut doi maseuri, iar acum avem patru jucători.

Sper ca diseară să salvăm restul jucătorilor. Numai cei patru să fie ca să putem juca, cât de cât, să avem o echipă competitivă în meciul cu Gaz Metan de duminică din Cupă”, a declarat Ioan Andone la PRO X.

FC Voluntari are meci duminică, 29 noiembrie, de la ora 17:30, cu Gaz Metan, în 16-imile Cupei României.


Lewandowski l-a egalat pe Raul

UPDATE, 25 noiembrie, ora 23:33 / Atacantul echipei Bayern Munchen, Robert Lewandowski, l-a egalat pe Raul Gonzalez și este pe locul trei în clasamentul golgheterilor all-time din Champions League.

Fotbalistul polonez a reușit golul cu numărul 71 în această competiție la partida cu FC Salzburg și astfel l-a egalat pe celebrul atacant de la Real Madrid. Primul loc în această ierarhie este ocupat de Cristiano Ronaldo (131 de goluri), urmat de Leo Messi (118 goluri).


Mourinho, mesaj după decesul lui Maradona

UPDATE, 25 noiembrie, ora 21:51 / Antrenorul echipei Tottenham Hotspur, Jose Mourinho, l-a celebrat pe marele fotbalist argentinian Diego Maradona, mort la vârsta de 60 de ani.

”Don Diego, la naiba, îmi va fi dor de tine, prietene”, a scris tehnicianul portughez pe contul de Instagram.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jose Mourinho (@josemourinho)


Mesajul lui Platini la moartea lui Maradona

UPDATE, 25 noiembrie, orsa 20:45 / Fostul fotbalist francez Michel Platini a declarat că Diego Armando Maradona i-a marcat viaţa, cei doi fiind rivali în campionatul Italiei în anii ’80.

”Ni se duce trecutul. Sunt foarte trist. Sunt nostalgic după o epocă frumoasă… Au plecat (Johan) Cruyff, (Alfredo) Di Stefano, (Ferenc) Puskas, mari jucători care mi-au marcat tinereţea. Diego mi-a marcat viaţa”, a declarat Platini, în vârstă de 65 de ani.


Gaziantep, victorie lejeră în Cupa Turciei

UPDATE, 25 noiembrie, ora 17:57 / Echipa Gaziantep, antrenată de Marius Șumudică, s-a calificat lejer în turul cinci al Cupei Turcieil, după ce a învins, pe teren propriu, cu scorul de 3-0, formația Serik Belediyespor, din liga a treia.

Golurile învingătorilor au fost marcate de Andre (21), Mirallas (73) și Demir (76). Tehnicianul român și-a menajat mai mulți titular în această partidă, printre care și pe Alexandru Maxim și Alin Toșca. Totuși, Maxim a fost introdus pe teren pentru ultimele 30 de minute.

Cu acest succes, Gazintep a ajuns la al 11-lea meci la rând fără înfrângere în acest sezon și la a treia victorie consecutivă.


Caz de Covid-19 la națională masculină de baschet

UPDATE, 25 noiembrie, ora 16:20 / Echipa naţională masculină de baschet a României a intrat în izolare după un caz pozitiv de infectare cu noul coronavirus în lotul aflat în Spania, acolo unde se vor disputa partidele din preliminariile FIBA Eurobasket 2022 în sistem turneu.

”Naţionala României rămâne în izolare până la finalul competiţiei de la Valencia. După ce unul dintre sportivii noştri a fost confirmat pozitiv cu noul coronavirus la retestarea efectuată de autorităţile spaniole, organizatorii locali şi FIBA au decis ca sportivul să fie mutat în carantină, într-o clădire special amenajată.

Eestul componenţilor delegaţiei sunt obligaţi să rămână izolaţi în camere până la întoarcerea spre România, având permise doar participarea la antrenamente şi la meciurile oficiale. De asemenea, tricolorii vor efectuă alte trei teste (astăzi, pe 27 noiembrie şi pe 30 noiembrie), de rezultatul lor depinzând alte eventuale măsuri restrictive”, se arată într-un comunicat al FR Baschet.

România va juca la turneul de la Valencia în compania Poloniei (28 noiembrie, ora 17:30) şi a Spaniei (30 noiembrie, ora 20:30). Meciurile contează pentru Grupa A.


Barcelona și-a ales echipamentele pentru sezonul viitor

UPDATE 25 noiembrie, ora 13:44 / Nici nu a început bine sezonul 2020-2021, că FC Barcelona și-a ales deja designul tricourilor pentru sezonul 2021-2022! Ziariștii de la „Mundo Deportivo” au dezvăluit că, în stagiunea viitoare, echipamentul pe care catalanii îl vor purta la meciurile de pe teren propriu va fi cel tradițional, în culorile „roș-albastre”. În partea de jos a tricourilor, se observă dungile groase albastre și stacojii, în timp ce în partea de sus apar Crucea Sant Cugat și emblema sponsorului tehnic Nike, înconjurate de alte dungi albastre mai subțiri.

Despre echipamentul de deplasare nu se știu prea multe amănunte în acest moment, ci doar că el va fi de culoare violet, asemănător cu cel din stagiunea 2016-2017, doar că de data aceasta nuanța va fi mai deschisă. În plus, pe partea laterală a tricourilor își vor face apariția și două dungi, una roșie și alta albastră.


Schalke l-a dat afară pe Vedad Ibisevic după ce l-a bătut pe antrenorul secund

UPDATE 25 noiembrie, ora 13:21 / Situație din ce în ce mai tensionată la Schalke 04, echipa care ocupă ultimul loc în Bundesliga și care nu a mai simțit gustul victoriei de 24 de partide! Din cauza rezultatelor catastrofale, atmosfera din vestiar este extrem de aprinsă, ceea ce a dus la numeroase conflicte.

Ultimul dintre ele i-a avut în prim plan pe veteranul Vedad Ibisevic (36 de ani) și pe antrenorul secund Naldo. Atacantul bosniac, sosit la Schalke în septembrie de la Hertha, a avut o altercație cu tehnicianul brazilian, pe care l-a altoit serios, iar clubul a anunțat că îi va rezilia contractul începând cu data de 31 decembrie.

În plus, din cauza prestațiilor dezamăgitoare, marocanul Amine Harit și algerianul Nabil Bentaleb au fost excluși din lot și trimiși pe termen nelimitat la echipa a doua.


Spaniolul Marc Gasol a semnat cu LA Lakers

UPDATE 25 noiembrie, ora 12:56 / Jucătorul spaniol de baschet Marc Gasol a semnat în această dimineață un contract cu LA Lakers, campioana ultimei ediții din NBA. Ultima oară la Toronto Raptors, Marc Gasol (35 de ani) va evolua în următorii doi la echipa lui LeBron James și va primi un salariu stagional de 2,5 milioane de dolari.

Baschetbalistul catalan a fost selecționat de 3 ori în All Star Game, a fost declarat în 2013 cel mai bun jucător defensiv din NBA, iar în 2019 a fost campion în NBA cu Toronto Raptors. Înainte de a evolua pentru formația canadiană, el a fost legitimat la Memphis Grizzlies.

ADVERTISEMENT