Fotbal international

Barcelona vinde tot! Zece jucători pleacă după ruşinea de la Liverpool

15.05.2019 | 11:42
Barcelona vinde tot Zece jucatori pleaca dupa rusinea de la Liverpool

Barcelona vinde tot după eliminarea ruşinoasă din semifinalele Ligii Campionilor. Catalanii au ratat pentru al patrulea an la rând calificarea în finala UEFA Champions League şi oficialii clubului blaugrana sunt pregătiţi să facă curăţenie la lot în perioada de transferuri din vară, zece fotbalişti urmând să plece de pe “Camp Nou”.

Barcelona vinde tot în vară. Cine sunt fotbaliştii care vor pleca

Barcelona porneşte o adevărată revoluţie şi vinde tot în vară. Formaţia de pe “Camp Nou” vrea să se despartă de zece fotbalişti în perioada de transferuri, iar unul dintre aceştia şi-a anunţat deja plecarea după ce catalanii au câştigat campionatul. Jasper Cillessen, Coutinho, Samuel Umtiti, Malcom, Ivan Rakitic, Rafinha, Kevin-Prince Boateng, Jeison Murillo, Thomas Vermaelen şi Denis Suarez sunt cei care se află pe lista neagră a conducătorilor catalani.

Jasep Cillessen şi-a anunţat plecarea la scurt timp după ce Barcelona a câştigat campionatul, portarul olandez fiind nemulţumit de faptul că a jucat puţin în ultimul timp. “Aștept finalul sezonului. Prima dată am nevoie de o vacanță, apoi sper să găsesc un nou club unde să pot juca. Vreau să fiu titular. Mă simt bine aici, dar am nevoie de meciuri”, declara fotbalistul de 30 de ani.

Barcelona vinde tot în vară (sursă foto: hepta.ro)
Barcelona vinde tot în vară (sursă foto: hepta.ro)

Neymar îl vrea pe Coutinho la PSG. Motivul pentru care Umtiti ar putea să plece

Philippe Coutinho a fost trecut pe lista neagră, chiar dacă Barcelona a plătit 145 de milioane de euro pentru a-l transfera de la Liverpool. Brazilianul ar putea să ajungă la PSG, unde este dorit de Neymar. Atacantul de 27 de ani a făcut presiuni ca şeicii să facă o ofertă pentru colegul său de la naţionala Selecao, iar catalanii ar fi dispuşi să-l vândă pentru 100 de milioane de euro.

Samuel Umtiti este un alt nume de pe lista neagră a Barcelonei. Fundaşul francez a ratat bună parte a sezonului din cauza problemelor medicale, iar un posibil transfer al lui Matthijs de Ligt l-ar scoate din primul “11”. Fotbalistul de 25 de ani a refuzat mai multe oferte în trecut, susţinând că nu vrea să plece de pe “Camp Nou”.

Barcelona vinde tot în vară (sursă foto: hepta.ro)
Barcelona vinde tot în vară (sursă foto: hepta.ro)

Jucătorii împrumutaţi nu au dat randament

În actualul sezon, Kevin-Prince Boateng şi Jeison Murillo au fost împrumutaţi de Barcelona, însă ambii jucători nu au reuşit să-i impresioneze pe conducătorii catalanilor. Atacantul ghanez a fost adus de la Sassuolo, însă a marcat doar cinci goluri şi se va întoarce în Serie A.

Jeison Murillo a fost împrumutat de la Valencia şi puţinele evoluţii nu i-au convins pe catalani. Fundaşul de 26 de ani a bifat şapte meciuri pentru Barcelona, dar cu toate acestea ar fi atras interesul mai multor cluburi din Premier League şi Serie A.

Unde ar putea să se transfere cei zece jucători aflaţi pe lista neagră

  • Jasper Cillessen – dorit de Benfica
  • Coutinho – dorit de PSG, Manchester United sau Juventus
  • Samuel Umtiti – dorit de Juventus
  • Malcom – dorit de AC Milan, Inter sau Lille
  • Ivan Rakitic – dorit de Inter sau Manchester United
  • Rafinha – dorit de Tottenham Hotspur
  • Kevin-Prince Boateng – se întoarce la Sassuolo
  • Jeison Murillo – se întoarce la Valencia
  • Thomas Vermaelen – dorit de Southampton, Watford sau Ajax
  • Denis Suarez – a fost împrumutat la Arsenal, dar nu a impresionat în Anglia şi nu mai este dorit de Barcelona