Barca, după o premieră: vrea La Liga perfectă

Ionut Neamţu    Sorin Dumitrescu   
in Fotbal international
23/03/2018, 08:28
Barca, după o premieră: vrea La Liga perfectă

Revista Fanatik / Septembrie - 48 de pagini, numai 5 lei
48 de pagini, numai 5 lei

Petre Cozma, răvăşit de eliberarea ucigașilor fiului: „Îi iau cu lopata!”
Acum la toate punctele de presă

În Spania există o regulă privind campionatul primei divizii, care se numeşte La liga perfecta, adică o Ligă perfectă. Aceasta înseamnă că o echipă trebuie să îndeplinească următoarele criterii: să câştige titlul, să aibă în lot golgeterul campionatului şi cel mai bun portar, să aibă cel mai mare număr de goluri înscrise şi totodată cel mai mic număr de goluri primit.

În istoria competiţiei există până acum doar cinci echipe care au îndeplinit toate aceste criterii: Athletic Bilbao în 1930, Valencia în 1944 şi Real Madrid de trei ori, în 1961, 63 şi 1988. Barcelona nu a reuşit să îşi treacă niciodată în palmares această performanţă, dar speră să o facă acum.

Barca se bate cu echipele din Madrid

Dacă problema titlului e clar rezolvată, în schimb explozia lui Cristiano Ronaldo din ultimele luni ameninţă poziţia de golgeter a lui Leo Messi. Argentinianul are 26 de reuşite, portughezul, după pokerul semnat cu Girona are acum 22. Şi titlul de cel mai bun portar e foarte disputat. În ultimii doi ani Oblak de la Atletico s-a impus fără probleme, dar acum are concurenţă serioasă în germanul ter Stegen de la Barca.

Nici titulatura de echipa care a marcat cele mai multe goluri nu e rezolvată de catalani. Aceştia au înscris 74 de goluri, însă Real a ajuns la 73 şi totul e posibil. Cea mai bună defensivă se va decide între Barcelona şi Atletico Madrid, Real încasând deja 33 de goluri, mai mult decât celel două echipe amintite la un loc! 

Închide ×