Fotbal international

Barcelona vrea să îl cumpere pe “noul Neymar”. Cine este puștiul minune

27.04.2018 | 13:35
Barcelona vrea sa il cumpere pe noul Neymar Cine este pustiul minune

Barcelona vrea să își asigure viitorul și a pus ochii pe “noul Neymar”, un jucător minune din America de Sud care la doar 17 ani a impresionat deja prin evoluțiile sale și are toate șansele să îi calce pe urme starului brazilian.

Rodrygo Goes joacă la Santos, echipă la care Neymar a făcut primii pași în fotbalul mare. Fotbalistul a intrat în vizorul lui Barcelona, care vara trecută s-a despărțit de Neymar și l-a adus pe Coutinho să acopere locul rămas liber. Mijlocașul venit de la Liverpool a avut însă mai multe evoluții șterse, iar șefii clubului au fost nevoiți să caute opțiuni pentru viitor. Soluția ar putea veni tocmai de la Rodrygo Goes. Tânărul fotbalist joacă fix pe poziția lui Neymar și a lui Coutinho și poate fi folosit și ca atacant.

Rodrygo Goges are o clauză de reziliere de 50 de milioane de euro pe care a semnat-o în urmă cu doar câteva luni, când Santos a decis să îi ofere un contract de jucător profesionist. Goes avea deja oferte la vremea respectivă, dar a decis să rămâna la Santos până când va avea ocazia să prindă un contract bun în fotbalul european.

“Noul Neymar” va ajunge pe Camp Nou peste câțiva ani

La doar 17 ani, Goes a devenit unul dintre cei mai buni jucători de la Santos. Mijlocașul de bandă stângă s-a adaptat fără probleme în prima echipă, a arătat o poftă de gol extraordinară și a devenit foarte repede unul dintre jucătorii determinanți pentru club. Catalanii îl văd ca pe “noul Neymar” și vor să se asigure că va ajunge pe Camp Nou. Un emisar al Barcelonei a mers deja în Brazilia pentru a discuta cu jucătorul și cu oamenii din anturajul său. Goes va pleca în Spania abia peste câțiva ani, când va fi suficient de matur să facă față în prima echipă a catalanilor. Cel mai probabil Barcelona va oferi o sumă de bani clubului brazilian pentru a avea prima opțiune pentru Goes și îl va convinge pe jucător să aștepte unda verde pentru transferul în Spania. Trebuie să se miște însă repede pentru că Goes  le-a atras atenția și altor cluburi din Europa. Liverpool, PSG, Manchester United și Real Madrid au planuri pentru “noul Neymar”.