Fotbal international

Barcelona vrea să scape de ţeapa de 110 milioane de euro. Unde îl transferă pe Ousmane Dembele

01.07.2019 | 20:08
Barcelona vrea sa scape de teapa de 110 milioane de euro Unde il transfera pe Ousmane Dembele

Barcelona vrea să scape de ţeapa de 110 milioane de euro numită Ousmane Dembele. Jucătorul francez, adus în vara lui 2017 de la Borussia Dortmund, pentru această sumă uriaşă, nu mai are cum să intre în schemă în noua formulă de joc a catalanilor, în care ar urmă să apară nu mai puţin de patru vedete: Leo Messi, Luis Suarez, Antoine Griezmann şi Neymar, o formulă explozivă cu adevărat în atac, dar şi cu anumite riscuri, pentru că presupune doar doi jucăori de profil la mijloc, cel mai probabil Frenkie de Jong şi Busquets.

Barcelona vrea să scape de Ousmane Dembele. Ar putea reveni în Bundesliga

Aventura lui Ousmane Dembele este aşadar aproape de sfârşit pe Nou Camp, chiar dacă, spre deosebire de primul sezon, când a avut mari probleme legate cu accidentările, francezul a dat un randament superior anul trecut, ba chiar a făcut câteva meciuri foarte bune şi părea a-şi fi găsit locul, dar iarăşi s-a accidentat şi a intrat un Philippe Coutinho foarte şters.

Bayern Munchen vrea să profite de această aglomerare de vedete pe Nou Camp în compartimentul ofensiv şi să trateze transferului atacantului francez pe care îl cunoaşte bine din Bundesliga, cât a jucat la Dortmund şi pe care l-a vrut şi în 2016. Ar fi al cincilea francez la Bayern, după Coman, Tolisso, Lucas Hernandez şi Pavard, ceea ce i-ar uşura mult acomodarea şi jucătorului.

Ousmane Dembelear avea la Munchen încă patru francezi, ultimul sosit fiind Lucas Hernandez (foto)

Bayern nu l-a putut transfera pe Leroy Sane

Dacă ar fi ca plecarea lui Ousmane Dembele să se facă pe baza clauzei de eliberare atunci directorul sportiv al bavarezilor, fostul internaţional Hasan Salihamidzic nici nu ar mai sta de vorbă cu omologii de la Barcelona, pentru că aceasta a fost fixată la un preţ total prohibit, 400 milioane euro! Însă France Football oferă informaţia conform căreia tratativele s-ar purta la o sumă peste suta de milioane, dar apropiată de ceea ce a plătit Barcelona în 2017 Borussiei Dortmund.

Ousmane Dembele ar agrea varianta Bayern atât pentru că s-ar reîntâlni cu mulţi colegi din naţionala Franţei, dar şi pentru că este obişnuit cu Bundesliga, deci nu ar avea nevoie de nici o adaptare. Bayern are nevoie mare de un jucător gen Dembele, pentru că au plecat Frank Riberry şi Arjen Robben şi nu au reuşit să îl transfere de la Manchester City pe Leroy Sane.