Fotbal international

Barcelona vrea un mijlocaș de la Ajax! Catalanii au început negocierile

31.05.2018 | 10:16
Barcelona vrea un mijlocas de la Ajax Catalanii au inceput negocierile

FC Barcelona a câștigat în acest sezon titlul în Primera Division și Cupa Spaniei, dar a dezamăgit în Campions League și de aceea vrea să se întărească în această vară, primul pe listă fiind mijlocașul Frenkie de Jong de la Ajax Amsterdam.

Cotidianul catalan Mundo Deportivo a scris că inițial Barcelona dorea să-l aconteze pe internaționalul olandez de tineret pentru vara anului 2019, dar în cele din urmă șefii clubului spaniol au decis să-l aducă încă din această perioadă de mercato.

Mijlocașul dorit de Barcelona mai are contract cu Ajax până în 2022

Oficialii Barcelonei au început deja negocierile cu directorul sportiv al clubului Ajax Amsterdam, Marc Overmars, dar au contactat și persoane din antuirajul lui Frenkie de Jong.

FC Barcelona vrea să-l transfere pe mijlocașul Frenkie de Jong de la Ajax Amsterdam
FC Barcelona vrea să-l transfere pe mijlocașul Frenkie de Jong de la Ajax Amsterdam

Mijlocașul dorit de FC Barcelona și-a prelungit vara trecută contractul cu Ajax Amsterdam până în 2022. De Jong și-ar dori să ajungă pe Camp Nou, însă gruparea olandeză nu pare dispusă să se despartă de mijlocașul defensiv, mai ales că nu a mai câștigat titlul de patru ani.

Frenkie de Jong, în vârstă de 21 de ani, a fost achiziționat de Ajax Amsterdam în 2015 de la Willem Tilburg. În acest moment, el este cotat de site-ul transfermarkt.de la șapte milioane de euro.

Pe lângă Frenkie de Jong, FC Barcelona îl urmărește și pe fundașul central al formației Ajax Amsterdam, Matthijs de Ligt (18 ani).

FC Barcelona a transferat de la FC Sevilla un fundaş francez. Clement Langlet are 22 de ani şi va semna un contract pe cinci ani cu echipa campioană a ultimului sezon în Primera Division. Anunţul oficial nu va fi însă făcut decât pe 1 iulie, din motive de bilanţ economic al clubului catalan.