Sport

Noua eră anunțată de Xavi începe cu rezilieri de contracte! Barcelona vrea să renunțe la cinci jucători

Barcelona va scăpa în iarnă de doi jucători, iar altor trei li se caută echipe, după ce antrenorul Xavi a declarat că începe o nouă eră la echipă în urma eliminării din Liga Campionilor.
09.12.2021 | 11:10
Noua era anuntata de Xavi incepe cu rezilieri de contracte Barcelona vrea sa renunte la cinci jucatori
Xavi va renunța la Luuk de Jong și Samuel Umtiti
ADVERTISEMENT

Astăzi începe o nouă eră și trebuie să ducem Barcelona acolo unde îi este locul”, a declarat miercuri antrenorul Barcelonei, Xavi Hernandez, după meciul de la Munchen, la finalul căruia echipa catalană a ratat accderea în optimile Ligii Campionilor. Primii jucători vor pleca în ianuarie.

Barcelona se clasa, în sezonul 2000/2001, pe locul 3 în Grupa H a Ligii

Echipa spaniolă Barcelona a ratat, pentru prima dată după 21 de ani, calificarea în optimile Ligii Campionilor, iar noua eră pe care a anunțat-o antrenorul Xavi va începe cu renunțarea la cel puțin doi jucători.

ADVERTISEMENT

Barcelona nu a mai ieșit din grupe din sezonul 2000-2001, atunci când a încheiat pe locul 3 în Grupa H, cu opt puncte, după AC Milan (11 puncte) și Leeds (9 puncte), dar deasupra lui Beșiktaș (4 puncte).

Din 2001 și până în prezent, „extratereștrii” s-au calificat de trei ori în optimile de finală, de șase ori în sferturile de finală și semifinale și de patru ori au câștigat trofeul, în 2006, 2009, 2011 și 2015.

ADVERTISEMENT

Xavi trebuie să mizeze la Barcelona pe tineri și să renunțe la veterani

Sport.es scrie că declinul dramatic al Barçei a avut un alt capitol la Munchen, iar echipa are nevoie de o adevărată revoluție. „Noul tehnician va trebui să refacă echiopa pentru a începe un nou proiect. Pentru că mulți dintre jucători nu mai sunt la nivelul necesar unui club care aspiră să fie campion”, scrie editorialistul Luis Mascaro.

Jurnalistul este de părere „nimic mai bun nu se poate aștepta de la Barça. Iar Xavi va trebui să ia decizii dure pentru a menține puținul entuziasm rămas printre fanilor. Mizând pe tineri, el trebuie să renunțe la veteranii care nu mai merită să poarte tricoul Barça și să ceară garanții de la Laporta”.

ADVERTISEMENT

Luuk de Jong este primul jucător de la Barcelona la care va renunța Xavi

Presa spaniolă scrie și care sunt mutările pe care ar trebuie să le facă Xavi Hernandez în pauza competițională din iarnă. Cel puțin doi jucători vor pleca sigur de la Barcelona, iar cel care deschide lista este Luuk de Jong.

Acesta a fost împrumutat în vară de la FC Sevilla, acolo unde era rezervă, în ultima zi de transferuri, dar nu a impresionat absolut deloc. În cele 7 meciuri pe care le-a jucat în tricoul blau-grana, el a marcat un singur gol.

ADVERTISEMENT

Barcelona îi va rezilia contractul lui Samuel Umitit în ianuarie

Al doilea jucător pe care presa spaniolă îl dă ca și plecat este Samuel Umtiti. A ajuns la Barcelona în vara anului 2016, marcând doar două goluri în cele 90 de meciuri jucate. Ca urmare, îi va fi reziliată înțelegerea cu clubul, iar din ianuarie va deveni jucător liber.

Alți jucători despre care se scrie că ar fi în plus sunt Sergi Roberto, Ousmane Dembele și Clement Lenglet. Situația cea mai delicată o are Dembele. Acesta a fost transferat de Barcelona în 2017 de la Borussia Dortmund pentru 135 de milioane de euro (sumă de transfer cu tot cu bonusurile ulterioare), iar acum este cotat la 50 de milioane de euro.

Rămâne de văzut dacă există vreun club dispus să dea o astfel de sumă pe un jucător care de doi ani o ține numai în accidentări.

Barcelona a făcut istorie la Munchen, dar nu așa cum și-a dorit Xavi

„Barça are nevoie de o stea pe care să construiască viitorul. Fără Messi, Barcelona a rămas fără referințe de care să se agațe. Și, cel mai rău, echipa a rămas fără goluri. Și dacă nu înscrii fără un gol este imposibil să câștigi jocuri.

Nici măcar în Europa League, competiția în care se va juca acum. Xavi a vrut ca Barça să facă istorie câștigând primul său meci la Munchen. Iar echipa a făcut istorie, dar nu așa cum și-a dorit antrenorul: clubul a ratat optimile Ligii Campionilor pentru prima dată în 20 de ani. O tragedie care va fi greu de asimilat și de depășit”, mai scrie presa spaniolă.

ADVERTISEMENT