News

Barem Chimie, Bacalaureat 2021. Rezolvarea subiectelor, publicată pe edu.ro

Iată cum se rezolvau subiectele de la Chimie de la Bacalaureat 2021. Edu.ro a transmis care este baremul.
30.06.2021 | 15:10
Barem Chimie Bacalaureat 2021 Rezolvarea subiectelor publicata pe eduro
BAC 2021. Rezolvare subiecte Chimie – Barem conform edu.ro. Sursa foto: Hepta
ADVERTISEMENT
30-06-2021
12:11

Au apărut baremele la chimie!

30-06-2021
06:36

Examenul de Bacalaureat este în plină desfășurare!

Elevii din întreaga țară au început la ora 9:00 proba scrisă de la Chimie la Bacalaureat 2021.

Aceștia pot părăsi sala după cel puțin 90 de minute din cele 180 alocate pentru rezolvarea subiectelor.

Rămâi alături de FANATIK pentru a afla atât subiectele propuse, cât și rezolvările și baremul de corectare, ce vor fi publicate de edu.ro.

Elevii de clasa a XII-a au aflat care este baremul de corectare de la chimie, una dintre probele la alegere ale examenului de Bacalaureat din 2021.

FANATIK vă prezintă care este baremul de la proba la chimie, conform datelor comunicate de Ministerul Educației. Astfel, elevii pot să își calculeze nota pe care o vor primi.

ADVERTISEMENT

BAC 2021. Cum se rezolvau subiectele de la Chimie

În funcție de baremul de corectare de la Bac 2021, cei care au susținut această probă pot să noteze puntajele obținute de ei și să se autoevalueze, în funcție de cât de bine s-au descurcat în timpul probei de examen.

Această probă este ultima dintre cele trei pe care trebuie să le susțină elevii de clasa a XII-a. Este vorba despre proba la alegere, în care elevii pot să decidă la ce materie vor să dea.

ADVERTISEMENT

Astfel, ei au trebuit să aleagă dintre mai multe materii deja stabilite, în funcție de profilul la care au studiat în cei patru ani de liceu.

Dintre ce materii au ales elevii de clasa a XII-a la proba la alegere a profilului

Este vorba despre Fizică, Chimie, Biologie sau Informatică, în cazul elevilor care au terminat la filiera teoretică un profil real, precum și de cei de la profilul tehnic.

ADVERTISEMENT

De asemenea, tot dintre aceste materii trebuiau să aleagă și cei care au învățat la profilul resurse naturale și protecția mediului din filiera tehnologică, dar și de la profilul militar din filiera vocațională.

În ceea ce privește elevii de la profilul umanist, aceștia sunt mai norocoși, pentru că au la dispoziție mai multe materii dintre care pot alege, în funcție de ce i-a pasionat în timpul cursurilor.

ADVERTISEMENT

Elevii de la profilul umanist au de ales între mai multe categorii

Ei pot să dea examenul de Bacalaureat la oricare dintre următoarele materii: Geografie, Filosofie, Logică și argumentare, Economie, Psihologie și, după caz, Sociologie.

Este vorba despre cei care sunt absolvenți de la profilul umanist din filiera teoretica, de la profilul servicii din filiera tehnologică și din toate profilurile și specializările din filiera vocațională.

Desigur, excepția privind această ultimă categorie este profilul militar, în acest caz elevii fiind obligați să aleagă o materie dintre Fizică, Chimie, Biologie sau Informatică, așa cum am menționat mai sus.

Elevii au mai avut de susținut și celelalte două probe, la limba română, dar și proba obligatorie a profilului, în acest caz fiind matematica sau istoria. Odată cu proba la alegere, și inclusiv pentru cei care au dat la chimie, examenul este, oficial, terminat.

Când apar primele rezultate. Când se depun contestații

Tot ce mai au de făcut elevii este să aștepte rezultatele muncii lor din timpul probelor, dar și al orelor de studiu. Primele rezultate se vor da la doar câteva zile după ce s-a terminat această probă.

Astfel, pe data de 5 iulie 2021, elevii de clasa a XII-a trebuie să se pregătească de emoții, pentru că va avea loc afișarea rezultatelor. Până la ora 12, acestea vor fi publicate, atât pe pagina web a Ministerului Educației, edu.ro, cât și la aviziere, cel mai probabil.

Cei care sunt nemulțumiți de nota lor, pot depune o contestație, între orele 12-18, tot pe data de 5 iulie 2021.

Iată ce arată calendarul examenului

5 iulie 2021 Afișarea rezultatelor la probele scrise până la ora 12.00;

Depunerea contestațiilor în intervalul orar 12.00 – 18.00;

6 – 9 iulie 2021 Rezolvarea contestațiilor;

9 iulie 2021 Afișarea rezultatelor finale.

ADVERTISEMENT