News

Barem Geografie, Bacalaureat 2021. Rezolvarea subiectelor, publicată pe edu.ro. Update

Rezolvare subiecte Geografie și baremul de corectare, conform edu.ro pentru Bacalaureat 2021
30.06.2021 | 15:08
Barem Geografie Bacalaureat 2021 Rezolvarea subiectelor publicata pe eduro Update
Proba de geografie este așteptată cu emoții de absolvenții clasei a XII-a. Sursa foto - colaj Fanatik
ADVERTISEMENT
30-06-2021
12:09

Ministerul Educației a publicat baremul pentru proba la georgrafie

FANATIK vă prezintă baremul pentru proba scrisă la geografie. Barem Geografie

30-06-2021
07:47

Au apărut subiectele la geografie

FANATIK vă prezintă ce subiectele la geografie. Vezi aici ce au avut de rezolvat elevii.

30-06-2021
06:36

A început cea de a treia probă a Bacalaureatului

Proba la alegere a profilului și specializării a început la ora 09:00. Elevii au primit subiectele și au la dispoziție 180 de minute pentru a le rezolva.

FANATIK vă ține la curent cu toate noutățile și va publica baremul imediat ce va fi afișat.

Bacalaureatul 2021, sesiunea de vară vine, în mod evident, cu emoții mari pentru absolvenții claselor a XII-a, mai ales că discutăm despre un examen desfășurat în condiții speciale după o perioadă bună în care elevii au învățat în sistem online.

Ultima probă, cea de Geografie este una care a stârnit ca de fiecare dată interes. Baremul oficial de corectare al subiectelor va fi  afişat de Ministerul Educaţiei, în ziua examenului, aşa cum s-a procedat şi până acum.

ADVERTISEMENT

Rezolvare subiecte Geografie – Barem conform edu.ro

Dacă ne raportăm la rezultate trebuie să știți că acestea vor fi disponibile doar în format electronic, la fel ca în cazul Evaluării Naționale. Concret, toți cei înscriși la examenul maturității, vor primi câte un cod unic și doar acesta va fi tipărit pe liste, împreună cu nota și media, fără nume și prenume. Decizia vine ca urmare a refuzului părinților ca datele copiilor să fie prelucrate.

Geografia a fost o țintă pentru mulți dintre absolvenții profilelor umaniste. Elevii au putut să descarce până în ziua testării mai multe modele puse la dispoziție pe edu.ro, site-ul oficial al Ministerului Educației.

ADVERTISEMENT

În plus, la câteva ore după testare vor putea consulta baremul în funcție de care profesorii vor corecta toate lucrările scrise. În felul acesta își vor calcula și singuri punctajul și vor afla mult mai ușor ce note au obținut.

Vă readucem aminte că sesiunea curentă a Bacalaureatului se încheie pe data de 1 iulie cu proba la limba și literatura maternă. Pe 30 iunie, elevii dau proba la alegere în funcție de profilul și specilizarea urmate.

ADVERTISEMENT

Mai concret, fiecare dintre candidați are posibilitatea de a opta între Fizică, Chimie, Biologie sau Informatică, în cazul în care au absolvit un liceu cu profil real, în vreme ce umaniștii vor avea de ales între Geografie, Filosofie, Logică și argumentare, Economie, Psihologie și, după caz, Sociologie.

După evaluarea şi notarea tuturor lucrărilor scrise, se comunică rezultatele finale pentru fiecare dintre candidații înscriși. Atenție, pentru elevii care au obţinut cel puţin nota 5 (cinci) la toate probele scrise de examen, se calculează media generală de bacalaureat ca medie aritmetică, cu două zecimale, fără rotunjire, din notele obţinute la respectivele probe.

ADVERTISEMENT

Nu se calculează media generală de Bacalaureat în cazul candidaţilor care nu au promovat una sau mai multe probe, care nu s-au prezentat la toate probele sau care au fost eliminaţi de la o probă. Examenul de bacalaureat se consideră promovat de către absolvenţii de liceu care îndeplinesc, cumulativ, următoarele condiţii:

a) au susţinut probele de evaluare a competenţelor
b) au susţinut toate probele scrise şi au obţinut cel puţin nota 5 la fiecare dintre acestea
c) au obţinut cel puţin media 6 la probele scrise

Așa cum FANATIK a anunțat deja Ministerul Educației a transmis că rezultatele elevilor vor fi publicate prin anonimizarea numelui şi a prenumelui, în conformitate cu prevederile specifice în vigoare.

ADVERTISEMENT