News

Barem Limba și literatura maternă 2020. Subiecte rezolvate

18.06.2020 | 15:12
Barem Limba si literatura materna 2020 Subiecte rezolvate
Rezultatele la bacalaureat vor fi publicate pe edu.ro Sursa foto: INQUAM Photos/Octav Ganea
ADVERTISEMENT

Evaluarea Națională 2020 își va încheia prima sesiune joi, 18 iunie, cu proba la Limba și Literatura Maternă.

Elevii care iau parte la testul de joi vor afla cum se rezolvă subiectele de la română după ce edu.ro va publica baremul de corectare.

ADVERTISEMENT

La această ultimă probă sunt înscriși peste 10.000 de elevi. Limba maternă este al treilea hop al Evaluării Naționale, după testele de la Limba și literatura română și la Matematică, desfășurate luni, respectiv miercuri.

Barem de rezolvare la Limba și literatura maternă 2020

UPDATE, 15:07. Evaluare Națională 2020 Limba și Literatura Maternă. Ministerul Educației a publicat subiectele și baremele.

ADVERTISEMENT

Barem Limba și literatura germană

Barem Limba și literatura italiană

Barem Limba și literatura maghiară

Barem Limba și literatura rromani

Barem Limba și literatura sârbă

Barem Limba și literatura slovacă

Barem Limba și literatura ucraineană

Numărul elevilor care au participat la proba scrisă la Limba și literatura maternă este de 10.311, conform anunțul Ministerului Educației și Cercetării.

Baremul de rezolvare a subiectelor de la această probă va fi afișat în jurul orei 15:00 de minister și va apărea pe FANATIK.

ADVERTISEMENT

În 2020, Examenul de Evaluare Naţională 2020 s-a desfăşurat conform Metodologiei. Absolvenții clasei a VIII-a au susţinut probe scrise, care au avut durate de 120 de minute fiecare, la următoarele discipline:

ADVERTISEMENT

Primele rezultate ale Evaluării Naționale vor fi afișate luni, 22 iunie, până la ora 14:00.

Evaluarea Națională din 2020, un examen diferit de cei din anii trecuți

Ministerul Educației a anunțat că 172.000 de elevi au fost înscriși la probele Evaluări Naționale din 2020.

Accesul în centrul de examen s-a făcut până la ora 8:30, iar pentru o bună organizare la fiecare școală au fost întocmite grafice, pentru a nu exista aglomerații la centrele de examen.

Înainte de a începe examenul propriu-zis, fiecărui elev i s-a măsurat temperatura de către un cadru medical, care a realizat astfel triajul epidemiologic. În eventualitatea în care un elev a avut temperatura mai ridicată de 37,3, acesta a mai fost testat de încă trei ori, la un interval de 2-5 minute.

Dacă nici după a treia măsurare temperatura nu a scăzut, acesta a fost trimis acasă și anunțați părinții şi medicul de familie.

 

ADVERTISEMENT