Fotbal international

Bartomeu, arhitectul eșecului financiar de la FC Barcelona. Suma uriașă cheltuită cu antrenorii

23.01.2021 | 13:18
Bartomeu, arhitectul eșecului financiar de la FC Barcelona. Suma uriașă cheltuită cu antrenorii
Bartomeu, arhitectul eșecului financiar de la FC Barcelona. Suma uriașă cheltuită cu antrenorii
ADVERTISEMENT

Fostul președinte al clubului FC Barcelona, Josep Maria Bartomeu, a lăsat clubul într-o situație extrem de precară. Spaniolii estimează că formația blaugrana a cheltuit peste 20.000.000 de euro doar cu antrenorii.

Josep Maria Bartomeu a fost îndepărtat din fruntea clubului catalan în finalul anului 2020 și înlocuit cu o conducere interimară. Noi alegeri pentru postul de președinte vor avea loc de abia în luna martie.

ADVERTISEMENT

Pe parcursul „domniei” lui Bartomeu, la FC Barcelona au apărut foarte multe probleme, inclusiv de ordin financiar. Presa din Spania aproximează că doar pentru ultimii trei antrenori, clubul a „scăpat” de o sumă uriașă.

Bartomeu, arhitectul eșecului financiar de la FC Barcelona. 20.000.000 de euro cheltuite cu ultimii trei antrenori!

Josep Maria Bartomeu a fost președintele clubului Barcelona din 2014 până la final de 2020. Performanțele echipei de fotbal masculin a clubului nu au fost unele slabe sub conducerea sa, cu patru titluri în La Liga, tot atâtea Cupe ale Spaniei, dar și un trofeu UEFA Champions League.

ADVERTISEMENT

Problemele au apărut la club în ultimii ani și au fost cauzate de instabilitatea pe banca tehnică, activitatea slabă de pe piața transferurilor, dar și deciziile financiare lamentabile din ultimii ani.

De la plecarea lui Luis Enrique, din 2017, FC Barcelona a schimbat alți trei manageri și a cheltuit o avere în timpul acestui proces.

Postul de radio spaniol Cadena Ser a calculat sumele plătite lui Ernesto Valverde, Quique Setien și Ronaldo Koeman, fără să ia în calcul salariile! Altfel spus, au fost însumate doar despăgubirile și clauzele achitate.

ADVERTISEMENT

Astfel, Ernesto Valverde a primit nu mai puțin de 11.000.000 de euro pentru a fi dat afară de la echipă, în iarna lui 2020. Spaniolul a fost înlocuit cu Quique Setien, care cere și el 4.000.000 în instanță.

După Setien, la Barcelona a venit Ronaldo Koeman, care a fost „eliberat” de la naționala Olandei în vara lui 2020 în schimbul sumei de 5.000.000 de euro. Așadar, 20.000.000 de euro au fost achitate doar pentru compensații!

La această sumă se adaugă și salariile antrenorilor, unele deloc de neglijat. În aceste condiții, nu este de mirare că FC Barcelona a ajuns să aibă datorii uriașe, care amenință să trimită clubul în insolvență.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 849. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri