News

Barurile, cluburile şi discotecile din municipiul Constanţa, închise. Rata de infectare a ajuns la 9,62 la mie

Barurile, cluburile şi discotecile din municipiul Constanţa vor fi închise începând de vineri
14.10.2021 | 20:43
Barurile cluburile si discotecile din municipiul Constanta inchise Rata de infectare a ajuns la 962 la mie
ADVERTISEMENT

Autoritățile din Constanța au decis ca toate barurile, cluburile și discotecile din municipiu să fie închise.

Barurile, cluburile şi discotecile din municipiul Constanţa vor fi închise

Hotărârea a fost luată în cadrul Comitetului Local pentru Situații de Urgență, iar măsura se aplică începând de vineri, 15 octombrie 2021.

ADVERTISEMENT

Decizia a fost luată în contextul în care incidența cazurilor de Covid-19 crește pe zi ce trece, iar autoritățile s-au întâlnit pentru a stabili ce măsuri sau restricții trebuie stabilite pentru ca efectele negative ale pandemiei să fie contracarate.

Astfel, s-a luat decizia ca hotărârea de pe data de 10 octombrie să fie completată cu un nou articol, care face referire la operatorii de economici, la programul lor de activitate și mai ales la interzicerea desfășurării activității normale.

ADVERTISEMENT

“În municipiul Constanţa incidenţa cazurilor de îmbolnăvire cu noul coronavirus este în creştere, motiv pentru care Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă (CLSU) Constanţa s-a întrunit astăzi pentru a decide ce măsuri se vor impune a fi respectate în perioada următoare”, a informat Primăria Constanţa, joi.

Ceea ce arată legea este că activitatea în aceste locații poate avea loc doar în condițiile în care maximum 70 la sută din capacitatea spațiului este ocupată și doar până la 2:00 dimineața.

ADVERTISEMENT

Acest lucru se poate întâmpla numai în zonele în care incidența este cuprinsă între doi la mie și trei la mie, și doar dacă persoanele care participă sunt vaccinate de cel puțin 10 zile.

Activitatea din cluburi și discoteci, interzisă la incidența de peste 6 la mie

De asemenea, în localitățile unde incidența este mai mare de șase la mia de locuitori activitățile din baruri, cluburi și discoteci sunt interzise.

ADVERTISEMENT

Având în vedere faptul că în municipiul Constanța incidența cazurilor de coronavirus în ziua de joi a fost una de 9,62 la mia de locuitori, aici toate aceste activități vor fi suspendate.

“Activitatea în baruri, cluburi şi discoteci este permisă fără a depăşi 70% din capacitatea maximă a spaţiului în intervalul orar 05:00-02:00 în judeţele/localităţile unde incidenţa cumulată Ia 14 zile este mai mare de 2/1.000 de locuitori şi mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori, dacă toate persoanele sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare.

Activităţile sunt interzise la nivelul judeţelor/localităţilor unde incidenţa cumulată la 14 zile este mai mare de 6/1.000 de locuitori”, arată decizia autorităților.

ADVERTISEMENT