News

Barurile din Bruxelles, economisire extremă. Oamenii mănâncă hrană rece, la lumina lumănării

Barurile din Bruxelles se pregătesc de iarna grea și au decis să treacă pe economisirea extremă a resurselor. Astfel, luminile sunt stinse mereu.
03.10.2022 | 21:59
Barurile din Bruxelles economisire extrema Oamenii mananca hrana rece la lumina lumanarii
Baruri Bruxelles, la lumina lumânării. Foto: Pinterest
ADVERTISEMENT

Speriați de explozia costurilor, mai multe baruri și restaurante din Bruxelles au decis să-și întâmpine clienții la lumina lumânărilor și cu un meniu rece.

Barurile din Bruxelles economisesc extrem

Asta, pentru că pregătirea acestui fel de mâncare nu necesită prea mult gaz sau electricitate.

”Va fi nevoie de efort și imaginație pentru a oferi clienților noștri rețete complete fără a folosi echipamentele noastre”, a declarat unul dintre reprezentanții Le Soir Pia Renaudat. Deși inițiativa este doar la început, tot mai multe restaurante au îmbrățișat această idee, conform DC News.ro.

ADVERTISEMENT

Facturile la energie electrică au crescut deja, și vor mai crește în această iarnă, la fel ca și prețul materiilor prime. Pierre Millour, un restaurator implicat în proiect, a constatat că factura la energie a restaurantului său a crescut de la 600 de euro la 1.800 de euro.

“Plătim cu 40% mai mult pentru produsele noastre lactate. Iar furnizorii noștri de vin ne-au avertizat deja: își vor crește prețurile cu 20 până la 40% anul viitor”, a declarat Millour, conform sursei citate.

ADVERTISEMENT

Federația Horeca din Bruxelles a lăudat această inițiativă, prin vocea liderului Ludivine de Magnanville.

”În prezent, hotelurile și restaurantele dotate cu o cutie neagră (această casă de marcat pentru combaterea fraudei fiscale și la asigurările sociale, n.d.) beneficiază de 500 de euro de deduceri trimestriale de asigurări sociale pentru fiecare angajat cu normă întreagă cu până la nouă contracte”, a transmis de Magnaville.

ADVERTISEMENT

”Ne propunem să creștem beneficiul la o sumă cuprinsă între 1.000 € și 1.500 € per angajat echivalent normă întreagă. În acest fel, profesioniștii ar fi recompensați conform regulilor și am putea spera că numărul de înregistrați se va dubla”, a adăugat reprezentantul Horeca.

Industria din România nu a fost momentan afectată de aceste scumpiri și nu a anunțat astfel de măsuri drastice, însă autoritățile au trimis tuturor că în această iarnă toată lumea ar trebui să economisească energie și gaz, pe fondul crizei energetice declanșate de războiul din Ucraina.

ADVERTISEMENT