Sport

Basarab Panduru acuză prețurile mari la bilete de la meciurile lui FCSB din Conference League. “Este o bătaie de joc”

Basarab Panduru a taxat prompt decizia celor de la FCSB de a stabili tarife greu accesibile pentru fani la meciurile din Conference League.
07.09.2022 | 12:33
Basarab Panduru acuza preturile mari la bilete de la meciurile lui FCSB din Conference League Este o bataie de joc
Basarab Panduru consideră că o parte din calificarea lui FCSB în grupele Conference League se datorează fanilor de pe Arena Națională. sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Prețurile anunțate de FCSB pentru biletele de la meciurile din grupa B a UEFA Conference League a stârnit numeroase nemulțumiri în rândul fanilor.

Prețuri mici în preliminarii, scoruri mari în grupe

După ce a aflat că va juca împotriva lui West Ham United, Anderlecht Bruxelles și Silkeborg, gruparea roș-albastră a stabilit tarife prohibitive pentru mulți dintre suporteri la tichetele de la partidele de pe Arena Națională.

ADVERTISEMENT

Practic, cele mai ieftine bilete costau 100 de lei la peluze și la inelele 2 și 3 de la tribuna 1 și tribuna 2, apoi prețurile urcau astfel: 200 de lei la primul inel al tribunei a doua, 300 de lei la VIP 3, 500 de lei la VIP 2 și 750 de lei la VIP 1.

Patronul lui FCSB, Gigi Becali, anunțase că vrea să câștige 2,5 milioane de euro din vânzarea biletelor la cele trei meciuri de acasă.

ADVERTISEMENT

Panduru: “Au ieftinit biletele de gura altora”

Totuși, văzând reacția furioasă a fanilor, a hotărât să înjumătățească prețul tichetelor de la peluze, la 50 de lei, la doar o zi după anunțul inițial.

Decizia clubului l-a deranjat foarte tare și pe fostul decar al Stelei de la mijlocul anilor ’90, Basarab Panduru, care a taxat prompt dorința de înavuțire a finanțatorului de la FCSB pe seama suporterilor.

ADVERTISEMENT

“Când e 100 de lei biletul, ca suporter nu mai poți să fii lângă echipă, te gândești dacă te mai duci sau nu la meci. Le-au ieftinit, dar de gura altora. În prima fază, a fost 100 de lei biletul la peluze. Mi se pare incredibil să ceri 100 de lei în România! Când ai avut nevoie de suporteri, ai dat biletele cu 10 lei, au venit, te-au încurajat, au țipat, cu Saburtalo au câștigat și datorită lor”, a declarat Panduru într-o emisiune a canalului Orange Sport.

“O parte din calificare a fost datorită suporterilor”

El consideră că fanii care au fost alături de echipă în preliminariile Conference League ar fi meritat mai mult respect din partea conducerii celor de la FCSB: “Ăsta e ‘mersi-ul’. Când ai avut nevoie de ei, ai dat biletele cu 10 lei, când n-ai mai avut nevoie: Plătește, bă, să vezi FCSB. Acum s-a micșorat, 50 de lei, dar tot e foarte mult pentru peluze. E foarte mult! E foarte scump. Prețul trebuia să rămână 10 lei, ca în preliminarii.

ADVERTISEMENT

Te-ai folosit de oameni, oamenii te-au ajutat, o parte din calificare e datorită lor. La tribune, la VIP, pune cât vrei tu, eu zic de cei de la peluze. Să le ceri 100 de lei… Mi se pare o bătaie de joc!”

FCSB debutează în grupele UEFA Conference League mâine, de la ora 22, în deplasare împotriva lui West Ham United, de la ora 22. Primul joc de pe teren propriu va avea loc joia viitoare în fața lui Anderlecht Bruxelles.


  • (P) Cota BETANO pentru FCSB: 1,60 este cota pentru „nu marchează ambele echipe” la West Ham – FCSB. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT