Fotbal intern

Basarab Panduru, acuze grave după jocul naţionalei! ”De 4-5 ani jucăm aşa şi ne chinuim să dăm un gol”

08.09.2018 | 16:09
Basarab Panduru acuze grave dupa jocul nationalei De 45 ani jucam asa si ne chinuim sa dam un gol

Fostul internaţional, Basarab Panduru a făcut câteva acuze grave după ce a văzut jocul naţionalei din Liga Naţiunilor împotriva Muntenegrului! Panduru a analizat remiza şi a tras totodată un semnal de alarmă asupra sistemului de joc pe care l-au folosit ultimii selecţioneri.

În ultimii ani, când am jucat cu un singur vârf, ne-a fost greu să dăm gol. Nu înseamnă neapărat că cu două vârfuri vom da nu ştiu câte goluri. Dar dacă atunci când avem unul, de 4-5 ani încoace, ne chinuim să dăm un gol… poate ar trebui schimbat ceva. Să vedem acum dacă reuşeşte Contra să schimbe ceva rapid pentru meciul cu Serbia, pentru că nu va fi deloc uşor acum, a spus Basarab Panduru.

Basarab Panduru, acuze grave după jocul naţionalei! Panduru zâmbitor
Fostul internaţional, Basarab Panduru a făcut câteva acuze grave după ce a văzut jocul naţionalei din Liga Naţiunilor împotriva Muntenegrului!

Basarab Panduru, acuze grave după jocul naţionalei!

Selecţionerul Cosmin Contra a anunţat imediat după ce s-a terminat partida cu Muntenegru că accidentările i-au dat planul peste cap.  Am fost forţat să fac două înlocuiri din cauza problemelor medicale. Dacă nu se accidenta Pintilii, urma să intre Ţucudean şi să forţăm cu doi atacanţi, a spus Contra la finalul partidei.

România – Muntenegru s-a terminat 0-0. Partida a reprezentat debutul tricolorilor în Liga Națiunilor. Meciul s-a disputat la Ploiești cu tribunele închise din cauza unor incidente provocate de fanii tricolorilor în 2015 la meciul din preliminariile pentru Euro împotriva Greciei. Scadența a venit trei ani mai târziu. Ultimul meci pe care România l-a disputat fără spectatori a fost în 2014, în debutul campaniei pentru Campionatul European din 2016, împotriva Greciei. Meciul a fost câștigat atunci de tricolori cu 1-0, unicul gol al meciului fiind marcat de Marica, în minutul 10 din penalty.

Basarab Panduru, nemulţumit de sistemul de joc propus de echipa naţională!

Basarab Panduru este de acord că accidentările pot să schimbe registrul tactic, dar spune că nici ideea de început nu îl încântă. Contra Muntenegrului doi jucători au ieşit mai repede. În minutul 30 al partidei, căpitanul Vlad Chiricheş a fost înlocuit cu Mihai Bălaşa. După înlocuirea lui Chiricheş, banderola de căpitan a fost preluată de Cristian Săpunaru. Chiricheş a primit un verdict crunt din partea medicilor. RMN-ul a indicat o lovitură la ligamente. Chiricheş nu va mai face nici deplasarea alături de tricolori în Serbia şi va pleca de urgenţă în Italia acolo unde va fi preluat de echipa medicală a celor de la Napoli care îl va supune unor teste suplimentare pentru a vedea dacă jucătorul are nevoie de o intervenţie chirurgicală !   Și Mihai Pintilii s-a accidentat fiind înlocuit de selecționerul Cosmin Contra cu Paul Anton. Din minutul 77 al partidei, Muntenegru a evoluat cu un jucător mai puţin, după eliminarea lui Mugosa.

România este în Liga Națiunilor într-o grupă din care mai fac parte Serbia și Lituania. Obiectivul naționalei lui Contra este acela de a câștiga grupa, iar dacă va fi îndeplinit, va netezi drumul nostru la Euro 2020, în condițiile în care există o șansă în plus de calificare la Campionatul European și din această competiție.

Programul Grupei 4, Seria C, Liga Naţiunilor UEFA:

7 SEPTMEBIRE

România – Muntenegru 0-0

Lituania Serbia 0-1

10 SEPTEMBRIE

Serbia – România, ora 21.45

Muntenegru – Lituania, ora 21.45

11 OCTOMBRIE 

Lituania – România, ora 21.45

Muntenegru – Serbia, ora 21.45

14 OCTOMBRIE

România – Serbia, ora 16.00

Lituania – Muntenegru, ora 21.45

17 NOIEMBRIE 

Serbia – Muntenegru, ora 16.00

România – Lituania, ora 21.45 (stadion “Ilie Oană” din Ploieşti)

20 NOIEMBRIE

Serbia – Lituania, ora 21.45

Muntenegru – România, ora 21.45

22 de partide a bifat Panduru în tricoul echipei naţionale