Fotbal intern

Basarab Panduru îi ”urechează” pe executanții de penalty-uri de la FCSB: ”Nu mai poți să te duci în halul ăsta”

16.04.2021 | 17:00
ADVERTISEMENT

CFR a câștiga Supercupa României după lovituri de departajare, scor 4-1, în fața celor de la FCSB. Fostul internațional Basarab Panduru a analizat momentul ”loteriei” și i-a urecheat pe executanții din tabăra roș-albastră.

Triplu campion al României cu Steaua, Basarab Panduru a fost în perioada în care activa ca fotbalist unul dintre cei mai buni executanți de lovituri de la 11 metri și a explicat cum ”se bate” un penalty.

ADVERTISEMENT

Cei vizați de Basarab Panduru au fost Ovidiu Popescu și Adrian Șut, cei doi fotbaliști care au ratat execuțiile de la punctul cu var.

Basarab Panduru: ”Eu vorbesc degeaba, treaba lor”

FCSB și CFR Cluj au terminat nedecis duelul din Supercupa României, scor 0-0 după 90 de minute de joc și, conform regulamentului pentru desemnarea câștigătoarei s-a trecut direct la executarea loviturilor de departajare. Toți cei patru executanți ai feroviarilor au înscris, în timp ce Șut și Ovidiu Popescu au ratat. Explicație e simplă, din punctul de vedere al fostului specialist al acestor faze.

ADVERTISEMENT

”Eu zic că nu mai merge, dar eu vorbesc degeaba. E treaba lor. Să facă ce vor, dar nu mai poţi să te duci în halul ăsta. Încet, aşa… Te duceai înainte, avea o logică înainte. Te duceai, pentru că portarul ieşea doi metri, se arunca, acum nu mai are voie.

Doar că acum nu mai poţi, nu mai face lucrurile alea, nu te mai poți duce încet. Te duci tare şi dai gol. Unde poate apăra portarul azi? Doar jos, că nu are cum altfel, nu mai are altfel. Dă-i la semi-înălțime, nici nu mai trebuie să o pui în vinclu”, a explicat Panduru, la Telekom Sport.

ADVERTISEMENT

CFR, a doua Supercupă la rând

Victoria de joi seara a fost a doua consecutivă pentru CFR Cluj în Supercupa României, feroviarii cucerind și în 2019 trofeul, tot cu Edi Iordănescu pe banca tehnică.

Interesant este că la scurt timp după acel succes, primul din cariera tehnicianului de 42 de ani, acesta a fost concediat de CFR, după eliminarea echipei din preliminariile Ligii Campionilor.

ADVERTISEMENT

Acum, Iordănescu și CFR se vor lupta, tot cu FCSB, pentru cucerirea titlului. Vișiniii sunt campionii en titre ai țării și au trei succese consecutive în cea mai importantă competiție internă din România.


  • (P) Cota BETANO pentru FCSB – FC Botoșani: 2,10 este cota pentru „peste 2,5 goluri”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT