Fotbal intern

Basarab Panduru îl critică pe Mirel Rădoi: ”Trebuie să jucăm cu două vârfuri”

19.11.2020 | 12:08
Basarab Panduru il critica pe Mirel Radoi Trebuie sa jucam cu doua varfuri
ADVERTISEMENT

Fostul internațional Basarab Panduru îl critică pe selecționerul Mirel Rădoi pentru sistemul de joc folosit în ultimele partide la echipa națională a României.

”Tricolorii” au smuls un 1-1 în partida de la Belfast, cu un gol în finalul meciului reușit de Bicfalvi, dar per total evoluția formației lui Mirel Rădoi a fost una ștearsă.

ADVERTISEMENT

După această întâlnire, căpitanul naționalei noastre, portarul Ciprian Tătărușanu, și-a anunțat retragerea de la prima reprezentativă printr-o scrisoare.

Mirel Rădoi, criticat vehement de Basarab Panduru

”Meciul cu Austria cred că ne-a păcălit pe toţi, pentru că după meciul cu Austria am crezut şi, în primul rând cred că antrenorul a crezut, că se bate de la egal la egal cu oricine. Noi nu avem echipă de 4-3-3. Noi nu avem nici măcar rezervele pe care le are Liverpool”, au fost criticile lui Basarab Panduru la adresa lui Mirel Rădoi.

ADVERTISEMENT

”Noi cred că trebuie să ne uităm la echipele care sunt lângă noi, ce joacă şi au rezultate. Ce joacă Suedia de exemplu, ce joacă Danemarca de exemplu. Părerea mea a fost dintotdeauna că noi trebuie să jucăm cu două vârfuri. Trebuie să jucăm cu două vârfuri, cred că un 4-4-2 pe noi ne-ar prinde mult mai bine”, a declarat Panduru pentru Telekom Sport.

”Dacă te uiţi la ultimele patru meciuri am arătat foarte rău. Mirel Rădoi a fost antrenorul care mie mi-a dat speranţă, cel puţin la U21 mie mi-a dat speranţă. Am avut încredere în acea naţională că poate să facă lucruri măreţe”, a mai spus fostul internațional.

ADVERTISEMENT

”Nimeni nu se aştepta după ce ai văzut echipa asta din primul meci să se ajungă la meciul șase, meciul meciul, de fapt. În meciul opt să ajungi la echipa asta. Hai să fim corecţi, să nu mai facem 3-4-3, că nu jucăm… Camora e fundaş stânga, Creţu dreapta, hai să o facem cu cinci pe fund ca să fie corectă. 5-2-3, cam aşa arată echipa noastră.

Că voiai tu pe faza de atac Camora şi Creţu să se transforme în nişte mijlocaşi, e altă poveste. Nu mă aşteptam niciodată să ajungem la ultimul meci şi să fim atât de slabi, am jucat un singur minut, minutul 81, când Tănase face acţiunea pe partea stângă, centrează, lui Bicflavi îi vine mingea, mai mult sub el, cu şut, bagă mingea la colţul scurt unde pleacă portarul.

ADVERTISEMENT

Am jucat un singur minut în meciul asta. După meciul cu Austria, despre care trebuie să discutăm, noi am jucat tot mai puţin, ajungând la ultimul meci să jucăm un minut. Culmea e că ne-a ajuns un minut să terminăm pe locul 20 şi implicit în urna 2”, a afirmat Panduru.

Basarab Panduru a revenit în funcția de analist la postul Telekom Sport, pe care l-a părăsit pentru a merge în staff-ul lui Laurențiu Reghecampf la Al Wasl. Fostul mijlocaș a plecat de la gruparea din Emiratele Arabe Unite atunci când tehnicianul român a demisionat.

ADVERTISEMENT