Sport

Basarab Panduru nu crede în transferurile românilor la echipe bune din Europa: „Noi ne ducem unde nu avem ce să căutăm!”

Basarab Panduru a vorbit despre transferurile fotbaliștilor români la echipe bune din Europa, fiind de părere că mulți dintre aceștia trebuie să înceapă de la un nivel mai scăzut.
03.09.2022 | 13:16
Basarab Panduru nu crede in transferurile romanilor la echipe bune din Europa Noi ne ducem unde nu avem ce sa cautam
Basarab Panduru nu crede în transferurile românilor la echipe bune din Europa. Sursă foto: orangesport.ro
ADVERTISEMENT

„Pandi” a spus că transferul lui Răzvan Marin la Ajax a fost unul corect, pentru că mijlocașul deja acumulase meciuri la Standard Liege, în care impresionase.

Basarab Panduru nu crede în transferurile românilor la echipe bune din Europa

Basarab Panduru nu crede în transferurile fotbaliștilor români la echipe bune din Europa, fiind de părere că aceștia trebuie să demonstreze în Europa, la o echipă mai slab cotată până să prindă un transfer la un club important.

ADVERTISEMENT

„Noi ne ducem din prima unde nu avem ce să căutăm. Ne ducem unde suntem trimiși. Dacă nu reușești să nu te miri. La Pisa ajungi pentru că acolo trebuia să ajungi.

Dacă Răzvan Marin ajungea din prima la Ajax era o problemă, el a ajuns la Ajax după o perioadă foarte bună petrecută în Belgia, la Standard Liege și apoi a făcut trecerea la o echipă mai mare”, a spus Basarab Panduru, la TV OrangeSport.

ADVERTISEMENT

Pentru Pisa, formație din Serie B, evoluează mai mulți fotbaliști români, și anume: Olimpiu Moruțan, Adrian Rus și Marius Marin.

„Nu trebuie să ne întrebăm de ce nu joacă!”

Basarab Panduru a continuat și a amintit și de perioada petrecută de Ciprian Deac în Germania, la Schalke, unde mijlocașul CFR-ului nu a reușit să se impună.

ADVERTISEMENT

„Nu trebuie să ne întrebăm de ce nu joacă. S-a dus Deac la Schalke, a stat 6 luni acolo și alerga în jurul terenului să îi ajungă pe ceilalți, alerga de nu mai putea că-i stătea ceasul.

Treci mai întâi prin Liga 2 din Germania, nu direct acolo”, a mai spus Basarab Panduru.

Ciprian Deac a fost cumpărat de Schalke în 2010 de la CFR Cluj pentru 3.000.000 de euro, însă a prins doar cinci meciuri, în care nu a reușit să înscrie vreun gol.

ADVERTISEMENT
  • 900.000 de euro este cota de piață a lui Ciprian Deac, conform transfermarkt.com