Sport

Basarab Panduru revine în Liga 1! Semnează cu o echipă de play-off

Basarab Panduru va fi cooptat de Laurențiu Reghecampf în staff-ul său la Universitatea Craiova.
23.10.2021 | 15:10
Basarab Panduru revine in Liga 1 Semneaza cu o echipa de playoff
Basarab Panduru revine în Liga 1! Semnează cu o echipă de play-off
ADVERTISEMENT

Analistul celor de la Telekom Sport va lucra din nou cu Reghe după ce Basarab Panduru a mai făcut parte din staff-ul său în Emiratele Arabe Unite la Al Wasl.

Conform Telekom Sport, „Pandi” a acceptat deja propunerea și ar putea fi pe bancă la meciul din Cupa României cu Minaur Baia Mare.

ADVERTISEMENT

Basarab Panduru revine în Liga 1! Va lucra din nou cu Laurențiu Reghecampf la Universitatea Craiova

Fostul antrenor în vârstă de 51 de ani al celor de la Poli Timişoara, Oţelul, FC Vaslui şi Farul şi Progresul revine în fotbal după o pauză de un an de zile.

„Mutarea e grozavă dar pierde televiziunea! Panduru era unul dintre cei mai buni comentatori și analiști alături de Ilie Dumitrescu și încă doi-trei. Sunt cei mai tari din țară”, a spus Dumitru Dragomir în exclusivitate pentru FANATIK.

Basarab Panduru a fost antrenorul secund al lui Laurențiu Reghecampf la Al Wasl în perioada 7 iulie 2020 – 18 octombrie 2020 și a plecat din Emirate odată cu antrenorul român.

ADVERTISEMENT

În ultimii zece ani, Basarab Panduru a fost analistul celor de la Telekom Sport iar ca jucător a evoluat la FCM Reşiţa, Steaua, Benfica Lisabona, Neuchatel Xamax, FC Porto şi Salguiros. Are 22 de selecții la echipa națională a României.

Cele mai mari performanțe din carieră le-a avut la Steaua București cu care a câștigat trei titluri de campion în perioada 1992-1995. Cu FC Porto a reușit un titlu de campion, în timp ce cu marea rivală Benfica Lisabona a câștigat Cupa Portugaliei în sezonul 1995-1996.

ADVERTISEMENT

FCSB, ultimul club la care a activat Basarab Panduru

Basarab Panduru revine în fotbalul românesc după o pauză de mai bine de zece ani. Fostul mare fotbalist a activat ultima oară la FCSB, unde a fost manager general în sezonul 2009-2010.

Fostul jucător al Stelei a semnat cu FCSB pe 11 septembrie 2009 și a preluat funcția lui Adrian Ilie, care a demisionat, post care fusese în trecut ocupat de Mihai Stoica.

ADVERTISEMENT

Panduru a fost cel care a insistat pentru ca Bergodi să ajungă la FCSB, iar o dată cu demiterea italianului a refuzat să preia echipa patronată de Gigi Becali:

„Eu nu am fost de față, dar am încercat din toate puterile mele să nu fie dat afară. Însă n-am reușit. În seara aia Gigi mi-a propus să vin antrenor, dar eu când am sosit îi spusesem lui Bergodi să stea liniștit că nu vin să-i iau locul. Când am plecat de acolo n-am făcut-o din cauza patronului. Am plecat pentru că am vrut să plec”.  – Basarab Panduru, la plecarea de la FCSB

Laurențiu Reghecampf îl apreciază foarte mult pe Basarab Panduru: „Ne va ajuta enorm!”

Laurențiu Reghecampf are o relație excelentă cu Basarab Panduru și a insistat să îl aibă în staff-ul său și la Al Wasl;„Este o plăcere pentru mine că Pandi va lucra cu noi. Este un om de fotbal pe care îl apreciez şi respect foarte mult şi sunt convins că ne va ajuta enorm!”, declara antrenorul în 2020.


  • (P) Cota BETANO pentru Minaur Baia Mare – Universitatea Craiova: 1,62 este cota pentru „peste 2,5 goluri”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT