Sport

Basarab Panduru, mesaj ferm pentru Andrei Ivan, dorit de Fatih Terim la Galatasaray. ”Dacă pleacă, să nu se mai întoarcă”

Atacantul Andrei Ivan este pe lista de achiziții a turcilor de la Galatasaray Istanbul. Fotbalistul de 24 de ani a mai avut două experiențe eșuate ”afară”.
10.11.2021 | 12:00
Basarab Panduru mesaj ferm pentru Andrei Ivan dorit de Fatih Terim la Galatasaray Daca pleaca sa nu se mai intoarca
ADVERTISEMENT

Cu opt goluri marcate în 10 partide în Liga 1 Casa Pariurilor și o formă sportivă aproape ideală, Andrei Ivan este iar pe radarul unor cluburi europene.

Presa din Turcia susține că Fatih Terim l-ar fi trecut pe lista de achiziții din această iarnă. Asistentul lui Laurențiu Reghecampf, Basarab Panduru îi cere fotbalistului să cântărească bine în alegerea pe care o va face.

ADVERTISEMENT

Basarab Panduru: ”A treia oară când te duci, nu mai ai scuze”

Fostul internațional Basarab Panduru, cooptat între timp în staff-ul Universității Craiova, pare conștient că oltenii nu-l vor putea păstra pentru multă vreme pe atacantul de 24 de ani.

Transferul lui Andrei Ivan pare iminent, în condițiile în care arată o formă sportivă foarte bună. Panduru este tranșant cu elevul lui și i-a transmis că nu are nicio scuză dacă va eșua din nou în străinătate.

ADVERTISEMENT

”A marcat multe goluri. Sunt multe în puţine etape. E un jucător în formă, a înţeles şi el că dacă trebuie să plece, trebuie să facă altceva afară. A fost în Rusia, la Rapid Viena.

Acum, a treia oară, când te duci la o echipă, nu mai ai scuze. Ştii ce fotbal e, ce se cere acolo. Dacă pleacă, aşa ar trebui să fie, să nu se mai întoarcă. E tânăr, trebuie să fie serios, că asta e treaba la jucătorii tineri. Aici se face diferenţa. 

ADVERTISEMENT

Jucători talentaţi am văzut toată viaţa, care n-au ajuns absolut nimic. Depinde de fiecare om. E foarte important. Acum ai 19 ani, acum ai 30 de ani la fotbal. Acum, ai oameni care-ţi spun ce trebuie să faci, îţi arată drumul corect”, a spus Basarab Panduru, pentru Telekomsport.

Cifre de coșmar pentru Andrei Ivan la Krasnodar și Rapid Viena

Andrei Ivan s-a remarcat repede în fotbalul românesc. La 19 ani era deja titular de drept la Universitatea Craiova, iar la 21 de ani FK Krasnodar plătea pentru transferul lui 3 milioane de euro.

ADVERTISEMENT

A prins doar 7 meciuri în prima ligă a Rusiei, toate din postura de rezervă și nu a marcat nici un gol. În 2018 era împrumutat în Austria, la Rapid Viena, dar nici acolo nu a rupt gura târgului.

În 24 de meciuri (15 ca titular) a marcat un singur gol și a făcut cale întoarsă în Rusia, dar la echipa a doua a lui Krasnodar. După un singur meci la ”satelit”, rușii îl cedau la U Craiova pentru 1,5 milioane de euro.

Revenirea în Oltenia i-a priit fotbalistului care a revenit la forma de dinainte de transferul în Rusia. În acest sezon a bifat 10 meciuri în primul eșalon și a marcat 8 goluri, 4 dintre acestea în meciul cu CS Mioveni, 5-2 pentru U Craiova.


  • (P) Cota BETANO pentru FC Argeș – Universitatea Craiova: 1,75 este cota pentru „ambele marchează sau peste 2,5 goluri”. Vezi aici toate cotele! 

ADVERTISEMENT