Sport

Baschetbalistul Wilhelm Brosser, dus la secție și amendat de Poliția din Sibiu pentru că a participat la protestul pentru autostrăzi

15.03.2019 | 17:34
Baschetbalistul Wilhelm Brosser dus la sectie si amendat de Politia din Sibiu pentru ca a participat la protestul pentru autostrazi
ADVERTISEMENT

Baschetbalistul celor de la CSU Sibiu, Wilhelm Brosser, a participat la protestul #șîeu organizat de omul de afaceri Ștefan Mandachi. Chiar dacă manifestația a avut loc vineri, 15 martie, de la ora 15, în toată țara, Poliția sibiană a decis să amendeze mai mulți manifestanți, printre care și sportivul român, anunță presa locală.

Baschetbalistul Wilhelm Brosser a fost dus la secție și amendat

Wilhelm Brosser a fost oprit să protesteze și chemat la sediul Poliției Rutiere pentru că, în timpul manifestării, a staționat la mai puțin de 25 de metri de o trecere de pietoni. El spune că nu înțelege gestul oamenilor legii, în contextul în care nu era singurul care protesta în acea intersecție:

ADVERTISEMENT

„Am protestat pașnic, nu am înjurat, nu am instigat, toată lumea din jur protesta împreună cu noi, nu a fost niciun fel de problemă. Până a venit un echipaj de poliție, care nici măcar nu s-a legitimat, și ne-au spus că trebuie să mergem cu ei la secție”, a spus Brosser, pentru turnulsfatului.ro.

Wilhelm Brosser este component al liderului Ligii Naționale, CSU Sibiu

Cum se apără polițiștii după ce l-au amendat pe Brosser pentru că a protestat

Reprezentanții Inspectoratului de Poliție al Județului Sibiu spun că nu doar baschetbalistul Wilhelm Brosser a fost amendat, ci și alți doi tineri. Asta deoarece aceștia au blocat circulația în afara perioadei anunțată de protest. „Trei bărbați, cu vârste cuprinse între 23 și 29 de ani, domiciliați în București, Avrig și Bungard au fost sancționați contravențional cu amendă în valoare a 435 de lei și 2 puncte de penalizare fiecare după ce, la orele 15,20 și 15,25, au oprit voluntar autovehiculele pe partea carosabilă în intersecția sens giratoriu Mihai Viteazu cu Nicolae Iorga”, au explicat reprezentanții IPJ Sibiu, pentru sursa citată.

ADVERTISEMENT

Wilhelm Brosser nu a fost singurul baschetbalist care a protestat pentru autostrăzi. Și sportivii de la SCM Timișoara s-au alăturat protestului, alături de fotbaliștii de la echipele de pe malul Begăi.