Fotbal international

Basel – PAOK 0-3! Gol Varela și calificare, rezumat video

01.08.2018 | 23:30
Basel  PAOK 03 Gol Varela si calificare rezumat video

Basel – PAOK 0-3! Grecii lui Răzvan Lucescu au făcut spectacol în deplasarea de la Basel. Au marcat trei goluri și s-au calificat en fanfare în turul următor UEFA Champions League. De altfel, elvețienii au fost mai degrabă sparring partneri pentru echipa românului.

Fernando Varela a reuşit să deschidă scorul în returul FC Basel – PAOK, din turul II al Ligii Campionilor. Fostul fundaş al FCSB-ului a înscris în minutul 7, după o centrare din corner. Pelkas a trimis în careu, mingea a fost deviată la colţul lung, de unde Varela a înscris cu piciorul drept. În tur, PAOK Salonic a învins cu 2-1.

Prijovic a dublat avantajul grecilor în minutul 52 pentru ca scorul final să fie stabilit de Kaddouri în minutul 60. Spartak Moscova este adversarul pe care îl vor întâlni grecii în faza următoare a competiției

Basel – PAOK 0-3! Gol Varela și calificare

În tur, PAOK Salonic a învins cu 2-1 pe FC Basel, în manşa tur, din turul al 2-lea din Europa League şi făcuse deja un pas important spre calificarea în faza următoarea. Trupa antrenată de Răzvan Lucescu a avut o prestaţie solidă în faţa trupei elveţiene, dar a încasat un gol la singurul şut pe poartă trimis de formaţia oaspete.

Spaniolul Jose Canas a deschis în prima manșă scorul în minutul 32 pentru PAOK Salonic cu un şut superb de la aproximativ 30 de metri de poarta adversă. Elevii lui Răzvan Lucescu au continuat evoluţia bună, iar Prijovici a reuşit să înscrie pentru 2-0 în minutul 80, dar elveţienii au înscris un gol extrem de important prin Ajeti.

De remarcat că în tribunele arenei din Salonic a fost și Mircea Lucescu, tatăl lui Răzvan, dar și patronul echipei, Ivan Savvidis, cel care în sezonul trecut a intrat pe teren cu un pistol, în semn de protest față de deciziile arbitrilor. De altfel, cel poreclit patronul pistolar a donat toate încasările de la meciul dintre PAOK și Basel sinistraților din Grecia, țară care este afectată din nou de incendii de vegetație.

De notat că în Grecia a fost declarată starea de urgență în regiunea Attica, iar țări precum Italia, Germania, Polonia, Franţa și România au trimis ajutoare. Incendiile de vegetație din această vară au fost cele mai devastatoare din ultimii 11 ani.

5 goluri au marcat grecii contra lui Basel