ADVERTISEMENT
Hotnews

Băsescu, atac la parlamentari la dineul organizat de el!

Preşedintele Traian Băsescu a declarat în discursul pe care l-a susţinut la dineul Clubului Politic, eveniment care s-a ţinut la Cotroceni, că elitele trebuie să se implice în politică, dând...
Autor: Ionuţ Cataramă | 30.09.2014 | 09:44
Băsescu, atac la parlamentari la dineul organizat de el!

Preşedintele Traian Băsescu a declarat în discursul pe care l-a susţinut la dineul Clubului Politic, eveniment care s-a ţinut la Cotroceni, că elitele trebuie să se implice în politică, dând drept contraargument ”deficitul de pregătire profesională şi de conştiinţă a propriei valori profesionale face ca mult prea mulţi politicieni din cei 588 de parlamentari să fie un balast politic şi nu o valoare politică”.

ADVERTISEMENT

Preşedintele Traian Băsescu a afirmat luni, la reuniunea Clubului Politic, că elitele trebuie să se angreneze în politică, motivând că “seceta” de valori în acest domeniu este “uriaşă”.

El s-a arătat surprins de invitaţia de a participa la Clubul Politic, arătând că, după ce a aflat că acesta este unul mare, a decis ca întâlnirea anuală să aibă loc la Palatul Cotroceni.

ADVERTISEMENT

“Ce m-a fascinat, din punct de vedere al invitaţiei, a fost faptul că este un club care vrea să stimuleze elitele să intre în politică şi acesta a fost canalul de sensibilitate pe care am decis să vă invit aici. Sunt unul dintre politicienii care spune — şi s-a văzut că spun degeaba — că avem nevoie de o clasă politică nouă, avem nevoie de o elită politică formată din oameni care ştiu cine sunt, formată din profesionişti, formată din oameni care, dacă pleacă din politică, au refugiul în propria lor meserie, în propria lor preocupare, în calificarea pe care o au. Sunt prea mulţi oameni în politica românească necalificaţi şi nu pentru că n-ar avea diplome, dar pentru că în meseria lor sunt nişte zerouri şi, atunci, nu te poţi aştepta de la ei ca, odată ajunşi la locul de decizie politică, să facă altceva decât, într-o zi de marţi a săptămânii, să se adune o sută de legi şi ei să voteze fără să ştie ce au votat. Am convingerea că deficitul de pregătire profesională şi de conştiinţă a propriei valori profesionale face ca mult prea mulţi politicieni din cei 588 de parlamentari să fie un balast politic şi nu o valoare politică”, a spus şeful statului, la întâlnirea anuală a Clubului Politic organizată la Palatul Cotroceni, conform discursului publicat de Administraţia Prezidenţială.

Sursa: REALITATEA.NET

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!