News

Băsescu – Lazarus, scandal fără perdea în direct la TV: “Știți câte NUP-uri a primit Bercea Mondial?” / “Derbedeule, fratele meu a făcut pușcărie!”

05.08.2019 | 09:47
Basescu  Lazarus scandal fara perdea in direct la TV Stiti cate NUPuri a primit Bercea Mondial  Derbedeule fratele meu a facut puscarie

Traian Băsescu și cunoscutul jurnalist de investigație, Luis Lazarus, au fost protagoniștii unui scandal monstru, petrecut duminică seara, chiar în timpul unei emisiuni televizate. Totul a început în momentul în care Lazarus a furnizat o serie de date statistice din mandatul fostului președinte al României, iar de aici lucrurile au degenerat extrem de rapid.

Scandal monstru între Băsescu și Lazarus, în direct la TV

Domnul președinte, care este de față acum cu noi, să nu uite că, în 2007, când a dispărut Elodia, am verificat toate acele statistici ale Ministerului de Interne și erau mii de persoane dispărute. Iar în 2012, tot în mandatul domnului președinte Băsescu, a fost dosarul cu cele 20 de eleve care au fost scoase la produs, șantajate de clanurile interlope”, a afirmat Luis Lazarus, iar reacția fostului șef de stat nu a întârziat să apară: „Numai o clipă, văd că Lazarus își face numărul

Prin 2012, au fost condamnați cei din dosarul cu cele 20 de eleve. După mintea dumneavostră, ce trebuie să fac? Să stau și să văd ce face fiecare adolescentă?. Faci jocuri politice, derbedeule”, și-a continuat Băsescu tirul de ironii la adresa jurnalistului de investigație, în momentul în care condamnarea fratelui său a fost adusă în discuție.

Luis Lazarus și Traian Băsescu, scandal în direct la TV. Sursa foto: digi24.ro
Luis Lazarus și Traian Băsescu, scandal în direct la TV. Sursa foto: digi24.ro

Dialogul integral Băsescu-Lazarus

Lazarus: Domnul președinte, care este de față acum cu noi, să nu uite că, în 2007, când a dispărut Elodia, am verificat toate acele statistici ale Ministerului de Interne și erau mii de persoane dispărute. Iar în 2012, tot în mandatul domnului președinte Băsescu, a fost dosarul cu cele 20 de eleve care au fost scoase la produs, șantajate de clanurile interlope.

Băsescu: Numai o clipă, văd că Lazarus își face numărul.

Lazarus: Nu-mi fac numărul, astea sunt statisticile.

Băsescu: Prin 2012, au fost condamnați cei din dosarul cu cele 20 de eleve. După mintea dumneavostră, ce trebuie să fac? Să stau și să văd ce face fiecare adolescentă?

Lazarus: Alea au fost răpite, sechestrate și livrate americanilor de la Deveselu. Dumneavoastră nu știți de dosarul acela?

Băsescu: Nu știu!

Lazarus: Îmi pare rău. Nu ar fi prima dată când nu știți ceva.

Băsescu: Le știți dumneavoastră pe toate. Lazarus, ești atât de mărunt pentru subiectul ăsta, încerci să faci o joacă politică, când discutăm un subiect atât de grav. Nu poți fi și om?!

Lazarus: Dar dumneavoastră puteți fi om? Că văd că iar plângeți la televizor. 

Lazarus: De clanurile care isi făceau numărul în mandatul dumneavoastra mai știți? Bercea Mondial știți cate NUP-uri a primit?

Basescu: Nu știu.

Lazarus: Dar de fratele dumneavoastră știți?

Basescu (dă să plece din studio): Da, și a făcut pușcărie! Spre deosebire de tine care tu meritai și n-ai făcut.

Lazarus: Stați aici să ne explicați, unde fugiți?

Băsescu: Faci jocuri politice, derbedeule!