BĂSESCU, preşedinte-jucător: „Fraudează,înfundă puşcăria”

Au mai rămas 10 zile pînă la cel mai important eveniment din fotbalul românesc: alegerea noului preşedinte al FRF. Momentul, deşi mediatizat destul de puţin pînă şi de presa de specialitate,...
24.02.2014 | 00:39
BASESCU presedintejucator Fraudeazainfunda puscaria

Au mai rămas 10 zile pînă la cel mai important eveniment din fotbalul românesc: alegerea noului preşedinte al FRF. Momentul, deşi mediatizat destul de puţin pînă şi de presa de specialitate, este unul crucial privind viitorul fotbalului românesc. Echipa cîştigătoare va trebui să revoluţioneze din temelii un sistem putred şi învechit, găurit cu lăcomie de Mircea Sandu şi de ciracii lui, altfel fotbalul autohton va muri încet, dar sigur.

Din păcate, la fel ca la alegerile LPF, şi acum politicul îşi bagă coada! Gică Popescu este susţinut public de Nicolae Bănicioiu, actualul ministru al Tineretului şi Sportului, şi din umbră, cum acuză Opoziţia, de alţi membri marcanţi ai partidului aflat la Putere. De altfel, Gică Popescu pare la prima vedere principalul favorit al alegerilor, fostul jucător al Barcelonei şi staff-ul său lăudîndu-se peste tot că „Politicul e cu noi, îi rupem pe genunchi!” Sau cel puţin părea marele favorit pînă în acest weekend…

Burleanu a lucrat 2 ani cu Băsescu!

Lovitura vine din partea preşedintelui Traian Băsescu! Nemulţumit că PSD, marele rival politic, ar putea pune mîna pe tot fotbalul românesc, Băsescu a hotărît să se implice la insistenţele unuia dintre contracandidaţi, Răzvan Burleanu. De altfel, Burleanu şi Băsescu se cunosc bine, între anii 2009 şi 2011 Burleanu lucrînd în administraţia prezidenţială. „Vă rog să interveniţi pentru ca aceste alegeri să fie corecte! Nu vreau să mă ajutaţi, vreau doar să fiţi garantul unui proces electoral democratic şi echidistant. FRF este acum Ucraina fotbalului! Sînt ilegalităţi pe banda rulantă, votanţii din judeţe sînt ameninţaţi fără ruşine, e incredibil! Kassai face toate abuzurile posibile, bazîndu-se pe influenţa politică şi pe conexiunile Mafiei pe care o păstoreşte. Astea nu mai sînt alegeri, e dictatură! Vrem doar nişte alegeri unde toată lumea să aibă şanse egale”, i s-a plîns Burleanu preşedintelui României.

Traian Băsescu nu i-a promis nimic concret, dar i-a spus atît: „Cine va face fraudă şi va fi dovedit, o să înfunde puşcăria! Eu cred că domnii din fotbal nu vor risca, vedeţi ce se întîmplă în ţară. Justiţia şi mecanismele ei au început să funcţioneze”.

„E o desfăşurare de forţe a DNA ca la celebrul Dinamo-Steaua din 2008”

Sursele FANATIK.RO au aflat că Traian Băsescu a hotărît să fie un… preşedinte-jucător! Organele abilitate, în frunte cu DNA, sînt cu ochii pe alegerile din 5 martie. „Miza este uriaşă! Cine va conduce fotbalul românesc poate să influenţeze şi multe voturi la o adică, deoarece iubitorii fotbalului sînt şi votanţi. Nimănui nu-i este indiferent cine va ajunge în fruntea acestui fenomen social care este fotbalul. Deja este o mare desfăşurare de forţe, nu s-a mai întîmplat aşa ceva de la acel celebru Dinamo-Steaua 2-1, din Ştefan cel Mare, din mai 2008. Dacă Borcea şi Gigi făceau ceva, îi arestau pe toţi! Toată lumea a înţeles atunci şi meciul a fost cinstit. Aşa şi acum, cine greşeşte e aşteptat la cotitură. Nu contează că-l cheamă Mircea Sandu, Kassai sau altcineva, de-abia se aşteaptă să se dea un exemplu. Cine fraudează va suporta consecinţele legii. Poate să cîştige oricine, şi Gică Popescu, dar s-o facă cinstit”, au dezvăluit sursele FANATIK.
Vasile Avram, un alt contracandidat, a cerut observatori din partea UEFA, iar Gheorghe Chivorchian a solicitat prezenţa organelor statului pe 5 martie pentru a se preveni marea fraudare a alegerilor. Nu este exclus ca după acest eveniment să asistăm la un alt val masiv de arestări importante în fotbalul românesc!