Băsescu vrea liber la pelerinaje și slujbe religioase. Mesaj clar pentru Guvernul Orban

Flaviu Popa   
în HotNews
30/11/2020, 10:49
Băsescu vrea liber la pelerinaje și slujbe religioase. Mesaj clar pentru Guvernul Orban
Băsescu e de partea BOR

Fostul președinte Traian Băsescu, ajuns președinte de onoare al PMP, crede că românii trebuie lăsați să meargă la biserici și la pelerinaje.

Băsescu a remarcat cum România a rămas un „pilon” al creștinismului, în contextul în care în Europa majoritatea țărilor au moschei pline.

Pelerinajele se pot desfășura fără probleme, crede Băsescu, dacă vor fi luate toate măsurile de siguranță.

Băsescu vrea liber la pelerinaje

Pelerinajele trebuie lăsate să se desfășoare, cu respectarea măsurilor de siguranță, pentru că sănătatea e cea mai importantă. În vreme ce în Occident, bisericile sunt destul de goale, la o competiție cu moscheile, care fac tot mai mult prozeliți, la noi, oamenii vor să meargă să se roage.

Din acest punct de vedere, România e un pilon de creștinătate, care nu trebuie zdruncinat, dimpotrivă: trebuie consolidat!”, a explicat Băsescu.

Biserica a dat două lecții extrem de limpezi Guvernului. Sfânta Parascheva, unde au reușit prin autoritatea preoților să facă o organizare foarte bună. Biserica e mai bun organizator ca Guvernul.

La București a fost o organizare militară făcută de Biserică, la Sfântul Dimitrie. M-am uitat acum la peșteră, erau marcate locurile, atât timp cât la Timișoara pe stare de urgență ai lăsat să se umple aeroportul. Dacă Biserica îți ordonează enoriașii trebui lăsat să se deruleze pelerinajul.

Cu Biserica trebuie umblat precum cu oul, PMP e partid care și-a asumat valorile creștine fiind în PPE”, a completat Băsescu.

Biserica catolică a pierdut mult din cauza scandalurilor de pedofilie. Bisericile catolice sunt tot mai goale în Europa”, a concluzionat fostul președinte.

Conform datelor oficiale, 1% dintre Români nu cred în Dumnezeu, spre deosebire de țări ca Cehia unde 70% din populație nu crede într-o forță spirituală superioară.

Închide ×