Fotbal international

Bastian Schweinsteiger a marcat pentru Bayern în meciul de retragere. Video

29.08.2018 | 10:04
Bastian Schweinsteiger a marcat pentru Bayern in meciul de retragere Video
ADVERTISEMENT

Bastian Schweinsteiger a marcat pentru Bayern în meciul de retragere. Legitimat în prezent la Chicago Fire, club care activează în campionatul de fotbal din Statele Unite ale Americii, Schweinsteiger a beneficiat de un meci de retragere de la echipa bavareză. Neamțul a jucat o repriză pentru Chicago Fire și una pentru Bayern Munchen, reușind să marcheze un gol în minutul 84. Bayern Munchen – Chicago Fire s-a terminat 4-0, în fața a 75.000 de spectatori prezenți pe Allianz Arena.

Schweinsteiger a jucat cu un tricou inscripționat cu numărul 31, cu același număr evoluand toți jucătorii campioanei Germaniei. Pentru Bayern au jucat: Ulreich – Kimmich, Mai, Hummels, Bernat – Gnabry, Goretzka, Tolisso, Rodriguez – Wagner. Chicago Fire a început meciul cu: Cleveland – Hasler, Kappelhof, Schweinsteiger, Dean, Vincent – McCarty, Mihailovic – de Leeuw, Nikolics, Katai.

ADVERTISEMENT

Scorul a fost deschis de Gnabry după doar 7 minute de joc. Wagner a făcut 2-0 pentru Bayern în minutul 38, iar până la pauză nu s-a mai înscris. Show-ul a continuat în repriza secundă, când Bastian Schweinsteiger a lăsat deoparte tricoul lui Chicago Fire pentru a-l îmbrăca pentru ultima oară pe cel al lui Bayern Munchen, club la care a jucat timp de 17 ani, între 1998 și 2015 și la care a cunoscut cele mai mari performanțe.

Bastian Schweinsteiger a marcat pentru Bayern în meciul de retragere

Robben a dus scorul la 3-0 în minutul 63, iar momentul așteptat de toată lumea a venit cu puțin timp înainte de fluierul de final. Mai precis în minutul 83, când Bastian Schweinsteiger a marcat ultimul său gol pentru Bayern Munchen. Bavarezii s-au impus cu 4-0 pe Allianz Arena, în fața a 75.000 de spectatori veniți să își ia rămas bun de la jucătorul german.

ADVERTISEMENT

Schweinsteiger a râs de italieni şi olandezi

Schweinsteiger a râs de italieni şi olandezi, după ce a declarat că sunt favoriţi la câştigarea Campionatului Mondial din Rusia, deşi ambele echipe nu au reuşit să se califice la turneul final. Ironia fostului internaţional german a venit în ziua în care campioana mondială a fost învinsă în meciul de debut la turneul final din Rusia,  scor 1-0, cu Mexic, după golul lui Lozano, din minutul 35. Bastian Schweinsteiger  a spus înainte ca Germania să debuteze la Mondial că cele mai mari şanse la câştigarea trofeului le au două echipe rămase acasă: “Cred că Italia şi Olanda au şanse foarte mari în acest an”, a susţinut fostul mijlocaş al lui Bayern Munchen, care a completat apoi: “A fost doar o glumă”. 

Bastian Schweinsteiger s-a retras de la naţionala Germaniei după Campionatul European din 2016. Germania s-a impus cu 2-0 în meciul de retragere a lui Bastian Schweinsteiger. Cele două goluri ale nemţilor au fost marcate de Meyer şi Ozil. Schweinsteiger jucat 120 de partide şi a marcat 24 de goluri pentru naţionala Germaniei. Jucătorul nu şi-a mai putut stăpîni lacrimile în timpul momentului special pe care i l-au pregătit nemţii. Partida Germania – Finlanda a fost ultima din cariera internaţională a lui Schweinsteiger.

ADVERTISEMENT

“Vreau să-i mulţumesc naţionalei Germaniei. A fost extraordinar să joc pentru Germania şi o mare onoare să joc pentru fani. Am un sentiment extraordinar că pot să trăiesc acest moment. Vreau să-i mulţumesc Federaţiei că mi-a organizat retragerea”, a fost mesajul lui Bastian.