Advertorial

BAT, campanie de conștientizare pentru o vară responsabilă. De Ziua Internațională a Mediului ”Alege Asumat un Oraș Curat”

BAT România, campanie pentru a atrage atenția asupra importanței gesturilor individuale simple în vacanțe, cu un impact semnificativ pentru mediu.
05.06.2024 | 18:25
BAT campanie de constientizare pentru o vara responsabila De Ziua Internationala a Mediului Alege Asumat un Oras Curat
Campanie de conștientizare BAT Sursa foto: BAT
ADVERTISEMENT

BAT, liderul pieței tutunului din România, demarează cu ocazia Zilei Internaționale a Mediului o nouă campanie de conștientizare în cadrul platformei ”Alege Asumat un Oraș Curat”.

BAT, campanie de conștientizare pentru o vară responsabilă

Ziua Internațională a Mediului coincide cu debutul noului sezon estival, iar noua campanie atrage atenția asupra faptului că gesturile individuale simple pot avea un impact semnificativ asupra mediului înconjurător.

ADVERTISEMENT

Prin noua campanie, BAT îndeamnă turiștii la eco-responsabilitate în timpul vacanțelor și la menținerea curățeniei apelor și pe plaje, cu mesaje precum: „Vara asta, lasă doar amintiri la mare, nu deșeuri” sau „Vara asta, lasă doar urme pe nisip, nu ambalaje,” amplasate pe Autostrada Soarelui, dar și prin mijloace de comunicare media și online.

Datele oficiale, centralizate de organizația Clean Recycle, arată că, anual, sute de mii de turiști își petrec vacanțele de vară pe litoralul românesc, iar în urma lor rămâne și o cantitate semnificativă de deșeuri, de câteva zeci de tone.

ADVERTISEMENT

În același sens, un raport al Ministerului Mediului din 2018, precizează că „cel mai frecvent întâlnite tipuri de deșeuri monitorizate pe plajele României sunt cele din polimeri artificiali (peste 85%), urmate de cele din metal, sticlă/ceramică, cauciuc, hârtie/carton, textile și lemn procesat.

Totodată, pe litoralul românesc se regăsesc și deșeuri plutitoare sau în mare, precum cele metalice, de plasă, textile, din lemn sau sticlă”.

ADVERTISEMENT

Alege Asumat un Oraș Curat, a șasea ediție

Ajunsă la cea de a șasea ediție, campania ”Alege Asumat un Oraș Curat” din 2024 se subsumează obiectivelor de sustenabilitate ale companiei, prin promovarea unui comportament eco-responsabil la nivel individual, în situații concrete de zi de zi și care, prin multiplicare, contribuie la construirea unui viitor mai bun, se arată în comunicatul companiei.

„Litoralul este unul dintre locurile cele mai afectate de deșeurile lăsate în urmă la finalul verii și, de aceea, anul acesta atragem atenția asupra responsabilității pe care o avem fiecare dintre noi pentru a păstra curate apele și plajele României.

ADVERTISEMENT

Grija față de mediu și comunitate înseamnă responsabilitate la nivelul individual al fiecăruia dintre noi și se traduce prin gesturi mici, consecvente și multiplicate la scară largă, socială.

În cadrul BAT ne-am asumat obiectivul de a construi un viitor mai bun pentru consumatorii noștri, dar și pentru societatea în care trăim și ne dorim ca tot mai mulți oameni să înțeleagă responsabilitatea alegerilor individuale și relevanța gesturilor simple, repetitive și a impactului pe care acestea îl au pentru viitor”, declară Ileana Dumitru,  Director Relații Externe al Ariei Europa de Sud-Est, BAT.

Anual, campaniile derulate de BAT în cadrul platformei sunt dedicate atât responsabilității sociale privind protecția mediului înconjurător, cât și conștientizării importanței politicilor comerciale corecte și responsabile și prevenției accesului minorilor la produse cu tutun și nicotină.

„Cei peste 3.000 de angajați ai BAT în România contribuie în fiecare an la multiplicarea mesajelor de conștientizare a importanței gesturilor individuale simple, cu impact major pentru mediu și societate.

Anual, entitățile BAT România derulează inițiative interne precum campanii de donare de sânge, de colectare selectivă, donații de textile pentru reutilizare și reciclare sau acțiuni de plantare și împădurire.

Anul acesta, angajații BAT România au plantat peste 5.000 de copaci, contribuind astfel la regenerarea ecosistemului din județul Călărași.

Totodată, recipientele pentru băuturi din plastic sau carton utilizate la birou de angajații BAT România au fost înlocuite anul acesta cu căni ceramice, pentru încurajarea reutilizării și reducerii deșeurilor, astfel reducându-se peste 2 tone de deșeuri anual”, mai precizează sursa citată.

Sustenabilitatea, în centrul afacerii BAT

BAT România a lansat în 2021 și un program național de colectare pentru reciclare a versiunilor anterioare glo, dispozitivul de încălzire a consumabilelor din tutun și plante din portofoliul companiei.

Programul a fost extins în 2022 pentru a include colectarea dispozitivelor BAT de vapat. În prezent, la nivel național sunt active peste 360 de puncte de colectare a dispozitivelor electronice BAT, iar până în prezent au fost colectate peste 155.000 de dispozitive.

„BAT și-a început călătoria în domeniul sustenabilității în urmă cu peste 20 de ani, cu rezultate recunoscute de prestigioase instituții la nivel internațional, precum Dow Jones Sustainability Index sau Financial Times, care în 2024 a inclus BAT, pentru al patrulea an consecutiv, pe lista liderilor in domeniul combaterii schimbărilor climatice, pentru rezultatele remarcabile privind reducerea emisiilor de carbon.

Recent, compania a publicat raportul anual combinat privind performanța de business și în domeniul sustenabilității pentru anul 2023, prin care evidențiază progresul obținut în atingerea obiectivelor sale de sustenabilitate”, mai informează reprezentanții BAT România.

Articol susținut de BAT

ADVERTISEMENT
Teodora Stoica a făcut top 3 cei mai petrecăreți jucători români: „Sper să...
Teodora Stoica a făcut top 3 cei mai petrecăreți jucători români: „Sper să nu mă urască!” + Antrenorul pe care îl admiră în secret: „N-am avut curaj să-i spun”
Cum puteți scăpa de „hormonul stresului” și grăsimea de pe burtă. Suplimentele care...
Cum puteți scăpa de „hormonul stresului” și grăsimea de pe burtă. Suplimentele care vă pot ajuta
Muritor de foame după ce a fost milionar în fotbal. Cum s-a auto-distrus...
Muritor de foame după ce a fost milionar în fotbal. Cum s-a auto-distrus un fotbalist cunoscut
"Luna roz" sau "Luna căpşunilor", fenomen rar pe 21 iunie 2024. Unde va fi vizibilă
Destinul cumplit al milionarului care a ajuns falit şi a rămas fără casă:...
Destinul cumplit al milionarului care a ajuns falit şi a rămas fără casă: „A pierdut totul! Nici nu ştiu unde a dormit”
Wow, ce apariție!! Cum s-a pozat Ilinca Vandici în costum de baie. A...
Wow, ce apariție!! Cum s-a pozat Ilinca Vandici în costum de baie. A spus 'stop joc' pe plajă! / FOTO
VESTE BUNĂ despre SCHENGEN! ANUNȚUL președintelui Italiei pentru ROMÂNIA
VESTE BUNĂ despre SCHENGEN! ANUNȚUL președintelui Italiei pentru ROMÂNIA
EXCLUSIV Povestea impresionantă a lui Alex, copilul bolnav de autism care l-a ținut...
EXCLUSIV Povestea impresionantă a lui Alex, copilul bolnav de autism care l-a ținut de mână pe Bancu la Euro 2024."Sunt mândră de el. Îmi era teamă. Am fost a patra rezervă"
Nadia Comăneci are un avion care-i poartă numele. Imagini rare cu aeronava
Nadia Comăneci are un avion care-i poartă numele. Imagini rare cu aeronava
Bombă în showbiz! Zanni e într-o relație și se gândește la nuntă: „Mama...
Bombă în showbiz! Zanni e într-o relație și se gândește la nuntă: „Mama copiilor mei va fi cea mai norocoasă”
Prințesa Kalina a Bulgariei, apariție controversată la Palatul Varna din Sofia. Tragedia care...
Prințesa Kalina a Bulgariei, apariție controversată la Palatul Varna din Sofia. Tragedia care și-a pus amprenta asupra chipului ei
Cum a descoperit Christian Sabbagh că fiul său are autism. Soția sa a...
Cum a descoperit Christian Sabbagh că fiul său are autism. Soția sa a fost prima persoană care și-a dat seama: „O bună perioadă de timp nu mi-a zis”