ADVERTISEMENT
Fotbal international

Bătăi cu forțele de ordine , gaze lacrimogene și împușcături pe stadion în Brazilia! Fanii lui Cruzeiro, haos la prima retrogradare din istoria echipei. VIDEO

Autori: Andrei Șchiopu, Ionut Neamţu | 09.12.2019 | 12:10
Bătăi cu forțele de ordine , gaze lacrimogene și împușcături pe stadion în Brazilia! Fanii lui Cruzeiro, haos la prima retrogradare din istoria echipei. VIDEO
Scene violente în Brazilia. Sursă foto: thesun.co.uk

Cruzeiro a retrogradat pentru prima dată în istorie din prima ligă de fotbal braziliană. Fanii nu au putut accepta declinul teribil al formației iubite și au declanșat haosul pe stadion imediat după ce adversarii au marcat al doilea gol în minutul 83, iar partida a fost încheiată mai devreme.

ADVERTISEMENT

Scene pline de violență produse de fanii lui Cruzeiro cu forțele de ordine

Cruzeiro și-a jucat ultima șansă de a rămâne în prima ligă din Brazilia, dar a eșuat lamentabil și a pierdut meciul cu Palmeiras, cu 0-2, însă partida a fost întreruptă de fani în minutul 83, imediat după ce oaspeții au înscris al doilea gol.

Fanii lui Cruzeiro au produs scene pline de violență cu forțele de ordine, care au început să tragă chiar pe stadion, după ce inițial folosiseră doar gazele lacrimogene. Luptele au continuat și pe străzi, filmulețele apărute pe rețelele de socializare arătând explicit luptele crâncene dintre suporteri și poliție.

Un jurnalist brazilian a descris ce s-a văzut pe străzile din jurul stadionului: „Zona din afara stadionului este un câmp de luptă. Camerele au surprins proiectile care au fost aruncate de poliție asupra lor”.

ADVERTISEMENT

Nu este primul eveniment violent din Brazilia în acest sezon

Scenele violente de la meciul lui Cruzeiro nu sunt primele astfel de scene văzute în Brazilia în actualul sezon. Tot fanii lui Cruzeiro au fost în centrul atenției la derby-ul cu Atletico Mineiro, acum o lună, când Poliţia a folosit din puştile pe stadionul din Belo Horizonte intervenind în bătaia generală dintre cele două grupuri de suporteri.

Luan, atacantul lui Atletico Mineiro, a declarat la sfârșitul partidei că astfel de momente nu mai trebuie să se petreacă: „Fotbalul trebuie curățat de astfel de nemernici. Fanii care vin pe stadion la noi în țară trebuie să înceapă să se comporte ca oamenii, nu ca animale sălbatice”.

Totodată, suporterii lui Flamengo,  câștigătoarea Copei Libertadores, au declanșat haos pe străzi, chiar la sărbătoarea de după finală. Petrecerea începuse frumos și nimeni nu se aștepta la ceea ce s-a întâmplat după.

ADVERTISEMENT

O simplă altercație între un suporter și forțele de ordine a fost de ajuns pentru a crea o adevărată scenă de război pe străzile din Brazilia.

În urma altercației, un oficial al lui Flamengo a leșinat și a fost transportat la spital. Din fericire, nu a pățit nimic și a fost externat în următoarea zi, dar cazurile de violențe între fanii brazilieni și forțele de ordine au început să se înmulțească alarmant.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut revista SuperEuro
  • SuperEuro, cea mai tare revistă glossy dedicată Euro 2020
  • SUPEREURO: 164 de pagini premium, la doar 10 lei!