News

Cum a decurs scandalul de la bordul cursei Copenhaga-București. Pasagerul beat, liniștit cu greu de însoțitorii de bord. Au intervenit trupele speciale. Update

Scandal uriaș, joi seara, la bordul unui avion care a aterizat la București. Piloții au fost nevoiți să apeleze la intervenția forțelor de ordine, după ce un pasager beat a produs un uriaș scandal.
25.03.2022 | 20:25
Cum a decurs scandalul de la bordul cursei CopenhagaBucuresti Pasagerul beat linistit cu greu de insotitorii de bord Au intervenit trupele speciale Update
Scandal într-o cursă Wizz Air care a aterizat la București. Mai mulți pasageri s-au luat la bătaie. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT
25-03-2022
18:27

Filmul scandalului de la bordul cursei Copenhaga-București. Pasagerul beat, liniștit cu greu de însoțitorii de bord

În spațiul public au apărut noi informații despre scandalul monstru provocat joi seara în cursa Copenhaga – București de un pasager român băut.

Incidentul a început cu puţin timp înainte de aterizare. Individul de 44 de ani a băut aproape tot drumul din Danemarca până în România.

Băut peste măsură, bărbatul a început să devină agresiv cu echipajul şi ceilalţi pasageri. A urmat o avalanșă de înjurături şi îmbrânceli.

Toți cei aflați la bord, de la însoţitorii de zbor până la pasageri, au încercat să-l liniştească. Pentru că nu au reușit, comandantul aeronavei a cerut, prin turnul de control, intervenţia trupelor speciale.

Pe Otopeni, la aterizare, bărbatul recalcitrant a fost aşteptat de poliţişti. Nici misiunea lor n-a fost uşoară pentru că bărbatul era din ce în ce mai recalcitrant. Au urmat cuvinte și replici destul de incoerente:

  • ”Ce-i aici? Cătuşe, boss. Nu, boss, că tu nu eşti boss.
  • Ia-mă frumos! Spune-mi ce trebuie să fac!
  • Pe burtă! Pe burtă!
  • Vezi că dacă n-ai deschis cătuşele în maximum câteva minute, voi fi mort.
  • Deschide ce vrei tu, aia fac, nu-i problemă. 
  • Eu răspund de dumneavoastră!
  • Tu răspunzi cu mama, tata şi cu tatăl tău, mă, copilule!
  • Au!
  • Hai, mă, nu mai ţipa!
  • Păi, cătuşele, boss. Au! Băi, salvarea! Bazinul meu e în spital! Bazinul meu e spart de forţele speciale! De când ai venit, am început să ţip. Eu am fost un sclav! Nu, eu am fost un sclav asupra Guvernului român. … m-a pus pe mine jos că am fost eu mai bătrân, că dacă aveam alea ale mele…”, a spus bărbatul, conform Observator News.

Ulterior, individul fost scos din aeronavă şi dus la audieri. A fost lăsat să plece acasă, dar ancheta nu se termină aici.

Procurorii urmează să decidă începerea urmăririi penale. Bărbatul ar putea sta în spatele gratiilor între 2 şi 7 ani.

25-03-2022
12:40

Wizz Air confirmă incidentul de pe cursa Copenhaga – București

Reprezentanții companiei Wizz Air au confirmat faptul că a avut loc un incident în una dintre cursele sale și a oferit detalii despre acesta.

“Wizz Air confirmă că echipajul aeronavei care opera zborul W6 3114 de la Copenhaga la București a solicitat ajutorul Poliției după ce un pasager în stare de ebrietate a devenit indisciplinat și a început o altercație în timpul aterizării”, au transmis reprezentanții Wizz Air.

Oficialii companiei au mai transmis că echipajul a respectat protocoalele standard și că pasagerul care a cauzat acest incident a fost predat autorităților.

“În posesia pasagerului indisciplinat nu au fost găsite obiecte periculoase. Wizz Air își cere scuze tuturor pasagerilor afectați de această situație, dar siguranța și securitatea pasagerilor, echipajului și aeronavelor rămân prioritatea numărul unu pentru companie”, mai transmite operatorul.

24-03-2022
22:37

Martor la episodul din avion: ”Pasagerii au început să țipe că bărbatul beat are cuțit”

Un martor descrie momentele petrecute joi seara în aeronava Wizz Air care a aterizat în Capitală și la bordul căreia s-a iscat o bătaie.

Conform acestuia, mai mulți călători au crezut că bărbatul recalcitrant ar avea asupra sa un cuțit.  

”Persoana în cauză în stare de ebrietate avansată s-a luat de vreo 2 pasageri în timpul zborului. Echipajul l-a mutat ca să oprească conflictul, după care a început să se ia de alte persoane. Ulterior, s-a ridicat de pe scaun și a făcut scandal în tot avionul, iar unii pasageri au început să țipe că are cuțit.

El avea ceva în mână, dar nu cuțit, nu era nimic ilegal cu care să fi trecut de filtrul de control”, a povestit martorul pentru Libertatea.

Ulterior, informația că bărbatul are un cuțit a ajuns și la piloți: ”Piloții au primit informația că e cuțit, au declanșat starea de alertă pentru situații de urgență May Day pentru aterizare de urgență. Ei oricum trebuiau să aterizeze aici, dar cum au aterizat așa a rămas avionul, nu l-au tras în poziție pe pistă. A venit poliția de frontieră, brigada antitero a SRI.”, mai povestește martorul.

24-03-2022
21:32

Bătaia din avion, provocată de un român de 44 de ani aflat în stare avansată de ebrietate

Poliția de Frontieră anunță că un cetățean român în vârstă de 44 de ani a provocat scandalul de la bordul aeronavei Copenhaga – București. Bărbatul era în stare avansată de ebrietate, scrie Digi24.

”Un pasager român în vârstă de 44 ani a provocat un scandal la bordul aeronavei care venea din direcția Copenhaga-București. Bărbatul, aflându-se în stare avansată de ebrietate, a fost preluat din aeronavă la aterizare de către polțtia de frontieră, urmând a se întocmi lucrare penală pentru încălcarea prevederilor Codului aerian ( art. 119 alin 2)”, au transmis, joi seara, reprezentanții Poliției de Frontieră.

Autoritățile anunță că nu s-au înregistrat victime și nu au fost identificate asupra bărbatului arme sau obiecte periculoase.

Pasagerii unei curse Copenhaga – București au avut parte de o aterizare extrem de neplăcută, joi seara, în Capitală.

Scandal la bordul unui avion care a aterizat la București. Mai mulți pasageri s-au luat la bătaie

La bordul avionului s-a iscat un scandal de proporții între pasageri. Din primele informații, chiar în timpul zborului, mai mulți pasageri s-ar fi luat la bătaie.

ADVERTISEMENT

Conform site-ului Boardingpass scandalul a pornit de la un pasager în stare de ebrietate. Imediat, piloții au solicitat intervenția forțelor speciale.

Sursa citată notează că bărbatul vinovat de producerea acestui scandal ar fi consumat băuturi alcoolice și ulterior s-ar fi certat și luat la bătaie cu alți pasageri.

ADVERTISEMENT

O echipă de luptători antitero a urcat la bordul aeronavei și l-a imobilizat pe pasagerul care a provocat incidentul. În urma acestui grav incident, călătorii scandalagii au fost ridicați de forțele de ordine.

Restul pasagerilor au fost și ei ulterior debarcați din avion pe pista aeroportului și transportați cu autobuzele spre terminal. Din cauza incidentului, aterizările și decolările de la aeroportul Otopeni au fost operate temporar doar pe pista 08L/26R.

ADVERTISEMENT

Incidentul de joi seara a avut loc în cursa WZZ5048, EKCH-LROP, A321. Avionul este încă staționat pe pistă.

Un alt incident s-a produs pe Otopeni în urmă cu o lună

În urmă cu o lună, tot pe aeroportul Otopeni, un alt incident a produs panică printre 151 de pasageri ai unui zbor de pe ruta Milano – București. Piloții aeronavei au anunțat, cu puțin timp înainte de aterizare, un posibil incendiu la bord.

ADVERTISEMENT

Aterizarea din 20 februarie a avut loc în siguranţă la ora 15:28. După ce s-a anunțat alarma de către piloți, dispozitivul de intervenţie format din pompieri şi echipaje medicale au fost pregătite să intervină conform procedurilor specifice pentru astfel de momente.

Toți cei aflați la bordul avionului au fost debarcați în siguranță. Din fericire, alarma s-a dovedit a fi una falsă.

ADVERTISEMENT
Tags: