Fotbal intern

MĂCEL la Pro Rapid! “Pistoale şi cuţite!”Ce zice Poliţia. Ce spun fanii

UPDATE 19:00 / Suporterii de la tribuna a II-a şi-au exprimat punctul de vedere în legătură cu ultimele întîmpări de la Pro Rapid....
21.07.2015 | 17:01
MACEL la Pro Rapid Pistoale si cutiteCe zice Politia Ce spun fanii

UPDATE 19:00 / Suporterii de la tribuna a II-a şi-au exprimat punctul de vedere în legătură cu ultimele întîmpări de la Pro Rapid.

“De fapt, ce s-a întîmplat? De fapt ce se întîmpla de mult timp. Avem nişte oameni în peluză şi la oficială care au trăit şi îşi doresc să trăiască pe spatele Rapidului ca nişte căpuşe. Aceşti oameni atunci cînd le tai sursa această de venit fac orice ca să te readucă la tăcere şi să te elimine din peisaj. Prin violenţă, în stil mafiot.

Ieri, la Pro Rapid, unde noi, T2, ne-am strîns în număr relativ mic pentru a vedea ce e cu haosul din cadrul clubului, am fost şocaţi să vedem că în anul 2015 “cei de la peluză” au venit cu răngi, cuţite şi pistoale pentru a se lupta cu noi. Vom încerca să pretentăm o desfăşurare succintă a evenimentelor de la baza sportivă Pro Rapid.

Vrei să vezi pe viu Bayern Munchen şi Real Madrid? Aici ai totul GRATIS: cazare, transport, bilete la meci!

Pentru început, Baltazar, om din anturajul peluzei, a provocat un membru al tribunei la bătaie 1 contra 1, bărbăteşte, doar că la final, a uitat de fair play, nemaiputînd continua a ridicat mîna să dea noroc cu băuatul nostru de la tribună, lăsînd să se înţeleagă că lupta s-a terminat, dar în momentul următor a încercat să-l lovească mişeleşte.

Nimeni nu a intervenit contra lui deşi în acest moment eram la faţa locului 30 de membri T2 contra a 4 băieţi de la peluză şi cu toate că putea ieşi o busculadă, am preferat să ne vedem de ale  noastre fără nici un scandal.

După acest episod au venit mai multe maşini cu oameni din peluză şi prietenii lor din afara stadionului, adică interlopi. Am fost atacaţi cu cuţite de aceşti indivizi aşa că am bătut în retragere, cum îţi poţi măsura forţele cu mîinile goale împortiva cuţitelor şi a pistoalelor? Fostul lider de galerie, Liviu Ungureanu alias Bocciu’, a coborît din maşină cu pistolul îndreptat spre noi şi cu un cuţit în cealaltă mînă. A tras fără să ezite 4 focuri înspre grupul nostru. În aceste condiţii ne-am retras şi am încercat să ne apărăm aruncînd în direcţia lor cu pietre, acesta fiind singurul nostru mijloc de apărare.

În tot acest timp alţi băieţi de la peluza, inclusiv Gheorghe Răducanu alias Corsicanu, au intrat prin baza de antrenament să-i caute pe cei doi repretentanţi ai T2, Paul şi Boanţă, pentru a se răzbuna pe ei fizic. Îi invitau la o discuţie în condiţiile în care întreg grupul era înarmat cu bîte şi cuţite.

Ne putem imagina cum s-ar fi desfăşurat o astfel de “întrevedere”. Ne întrebam cum au intrat aceste persoane în cadrul bazei sportive în condiţiile în care poliţia a fost ţinută la poartă circa 20 de minute.

Acest scandal a avut loc din cauza că au fost demişi Nelu Butoi şi Dragoş Sabău, două personaje cheie din club, cu ajutorul cărora cei de la peluză îşi exercitau influenţa la Rapid pentru obţinerea unor avantaje.

Dacă evenimentele de pe 25 iunie 2014 nu au convins rapidiştii de intenţiile şi comportamentul acestor indivizi, considerăm că în acest moment au suficiente argumente pentru a înţelege că aceste personaje nu au nici o legătură cu rapidismul şi mai degrabă pentru ei Rapidul este o afacere.

Este pentru a nu ştim cîta oară cînd se încarcă să se pună pumnul în gura rapidiştilor liberi cu oameni aduşi de pe la alte echipe sau din lumea interlopă.

Vom continua să fim alături de Rapid indiferent de presiunile la care sîntem supuşi. Doar împreună putem salva spiritul Rapidului şi să-l eliberăm de cloaca de profitori ce s-a cuibărit în clubul nostru drag”, apare pe o pagină de socializare.


UPDATE 17:05Un suporter al echipei Rapid a ajuns la spital, iar alte 15 persoane au afirmat că au fost bătute după o altercaţie care a izbucnit în faţa bazei sportive Pro Rapid, între două facţiuni rivale ale formaţiei giuleştene, potrivit unor surse din Poliţie.

Susele citate au precizat, pentru MEDIAFAX, că mai multe echipaje ale Secţiei 5 au ajuns, luni seară, la baza sportivă Pro Rapid, după ce în jurul orei 20:00 a avut loc un incident violent între mai mulţi suporteri ai echipei giuleştene.

Poliţiştii au găsit la faţa locului un grup de reprezentanţi ai facţiunilor de la Tribuna a II-a, care s-au plîns că au fost victimele unei agresiuni. Aceştia au povestit că, în urmă cu aproximativ 20 de minute, mai multe persoane conduse de Liviu Ungureanu, zis Bocciu, fost şef al galeriei de la Peluza II-a, i-ar fi atacat cu pietre şi bîte. În urma conflictului, un bărbat care avea nasul spart a fost transportat, cu o maşină a Jandarmeriei, la Spitalul Universitar, însă nu a rămas internat.

BOMBĂ! Niculae: “Alibec şi De Amorim pot să plece la Steaua!”

Conform poliţiştilor, 16 persoane au anunţat că, în următoarele zile, intenţionează să de prezinte la Secţie 5 şi să depună plîngere.


UPDATE 12:20 / Unul dintre fanii acuzaţi de declanaşarea conflictului de la Pro Rapid neagă vehement afirmaţiile şi spune că la momentul sosirii la Pro Rapid incidentele încetaseră.

“Sînt o grămadă de stelişti infiltraţi. Este o problemă mult mai amplă ce ar trebui discutată. De cîţiva ani se încearcă să se distrugă unitate din Giuleşti, eram singura galerie care nu era divizată. Am fost contactat de foarte mulţi oameni politici pentru jocuri politice, să mergem la universitate şi proteste, dar noi nu sîntem marfă de manevră şi astfel s-a a încercat aducerea unor puşti teribilişti, cu tricouri negre, care se dau ultraşi, noi sîntem rapidişti şi în divizia B. Aici este problema, eu nu ştiu de nici o chestiee. Noi am făcut o întîlnire la Giuleşti, trebuia să fie primul antrenament, noi ne-am prezentat acolo şi ştiţi ce s-a întîmplat. Nu mai e Adi Iencsi antrenor, Pancu a renunţat, am vrut să mergem la pro Rapid să vedem ce se întîmplă. Cînd am ajuns totul se încheiase, am intrat puţin şi am plecat. Am martori, puteţi să-i sunaţi pe Săpunaru, pe Drăghia. Băieţii de la tribuna a II-a au fugit, n-au vrut să stea de vorbă cu noi.

Moraru mai încearcă un preşedinte. A jucat la Rapid, dar şi la Dinamo

Nu ştiu ce se poate întîmpla cu echipa avînd în vedere situaţia în care sîntem acum. Sînt nişte detalii pe care oamenii nu le ştiu, Iencsi cînd a venit să semneze contractul, nici nu s-a uitat pe el, sînt persoane care pot confirma această informaţie. 

Au fost oameni care s-au dus la Moraru şi i-au că Iencsi nu are ce căuta la Rapid, că ei nici nu ştiu să-i pronunţe numele. Pe Pancu l-au înjurat, pe Şumudică la fel, pe Nae Manea l-au băgat în pămînt, pe Virgil Drăghia l-au pus renunţe la nişte bani”, a spus Gigi Corsicanu la Sport.ro.

STEAUA. Se ard cu el? Ce PRIMĂ are Tamaş dacă nu-l ia NIMENI!

UPDATE 11:50 / În timpul disputei dintre cele două facţiuni ai galeriei Rapidului, unii dintre aceştia au venit înarmaţi cu săbii, cuţite şi pistoale cu bile. Un suporter a fost sechestrat într-o maşină şi bătut. Poliţiştii au intervenit la faţa locului, acolo unde au găsit patru cartuşe, anunţă sport.ro.

“S-au folosit şi pistoale, şi cuţite, şi bricege, chestii care n-au treabă nici cu fotbalul, nici cu fenomenul. Suporterii vechi, George Răducanu, Liviu Ungureanu şi alte persoane au declanşat conflictul. Cîţiva suporteri de la tribuna a II-a au mers să vadă care este situaţia clubului, cînd au ajuns acolo au fost atacaţi, vreo doi, trei suporteri au ajuns la spital”, a declarat unul dintre martorii incidentului.


Problemele nu se mai termină la Rapid. Toată suflarea vişinie este nemulţumită şi tensionată. De la finanţator la suporteri. Antrenorii ocolesc Giuleştiul, banii la fel, insolvenţa nu. Reluarea pregătirilor s-a făcut într-un haos total, nimeni nu ştie ce va fi, cînd va fi, dacă va mai fi.

Puşcăriaşii care au pus pe jar DNA! Academicienii au intervenit şi ei

Suporterii rapidişti sînt cei afectaţi de cele întîmplate la echipa lor de suflet. Nu ştiu ce să facă şi nu pot sta deoparte aşteptînd să vină o minune din cer ca să le salveze echipa. Aşa că şi-au făcut simţită prezenţa la reunirea lotului. În forţă! Şi cu forţa!!

AUDI răsplăteşte cititorii FANATIK.RO cu o invitaţie dublă la Audi Cup 2015! Înscrie-te AICI

Strea de incertitudine a degenerat la Pro Rapid. Afară, nu înăuntrul bazei sportive. Fanii de la Peluza Nord a giuleştenilor şi cei de la tribuna a II-a s-au întîlnit în faţa bazei şi s-au bătut ca-n filmele cu Bruce Lee.

Mai multe echipaje de poliţie au ajuns foarte repede pentru a linişti apele. Problema se pare că nu este una recentă între cele două “tabere”. Care s-au mai bătut şi cînd au sărbătorit ziua clubului. Vorba aceea: ori la bal, ori la spital!

Tags: