News

Bătaie cu bâte într-o comună din județul Vaslui. Mascații și jandarmii au intervenit prompt

Reprezentanții Inspectoratului de Jandarmi Județean Vaslui au intervenit recent pentru aplanarea unui scandal din comuna Băcești, în care au fost implicate două grupuri de etnie romă.
10.08.2022 | 18:21
Bataie cu bate intro comuna din judetul Vaslui Mascatii si jandarmii au intervenit prompt
Jandarmii și mascații au intervenit rapid pentru pentru aplanarea conflictului. Foto: facebook.com/jand.romana
ADVERTISEMENT

Din cauza unor neînțelegeri care au avut legătură cu un imobil, cele două grupuri au ajuns rapid de la jigniri la agresiuni fizice, potrivit stiriest.ro.

Scandal de pomină la Vaslui

Înarmați cu bâte și alte obiecte contondente, indivizii s-au luptat pe stradă până la intervenția forțelor de ordine. Astfel, la fața locului au fost mobilizate mai multe echipaje de poliție, dar și luptători din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale și jandarmi.

ADVERTISEMENT

Prezența și intervenția lor au calmat spiritele. În doar câteva minute s-a ajuns la restabilirea ordinii şi liniştii publice. Scandalul a izbucnit la 14:39, oră la care un echipaj al Poliției Orașului Negrești a fost sesizat prin apel la 112.

La final au fost reținite opt persoane, printre care au fost și doi minori.  Cel mai tânăr scandalagiu are 15 ani, iar cel mai vârstnic are 66 de ani. Miercuri, scandalagiii au fost duși la Parchetul de pe lângă Judecătoria Vaslui, pentru dispunerea unor măsuri preventive.

ADVERTISEMENT

Ei sunt acuzați de tulburarea ordinii și liniştii publice, lovire sau alte violenţe și distrugere. În prezent se efectează cercetări și audieri în vederea stabilirii și probării întregii activități infracționale a celor implicați în scandal.

Jandarmii au mai rămas în zonă

Pentru prevenirea apariției unui alt scandal în comuna Băcești, a fost instituită o zonă specială de siguranță publică. În cadrul acesteia, polițiștii și jandarmii asigură ordinea și liniștea publică.

ADVERTISEMENT

Altfel, amintim că la începtul lunii august a fost raportată încă o bătaie în clubul din Mamaia, unde a fost atacat și cântărețul Bogdan Mocanu.

În urma apariției în spațiul public a unor imagini în care mai multe persoane sunt implicate într-un conflict fizic, vă comunicăm faptul că polițiști din cadrul Poliției stațiunii Mamaia s-au sesizat din oficiu și efectuează cercetări pentru stabilirea situației de fapt, a împrejurărilor în care s-a produs evenimentul și identificarea persoanelor implicate.

ADVERTISEMENT

În cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de lovire sau alte violențe și tulburarea ordinii și liniștii publice. Menționăm faptul că, până la acest moment, nu a fost depusă nicio plângere”, au transmis reprezentanții IPJ Constanța la acea vreme.

 

ADVERTISEMENT