Sport

Bătaie de joc pe bani publici! CSA Steaua desființează o secție din lipsă de fonduri, dar pompează inutil milioane de euro în echipa de fotbal

CSA Steaua a decis să desființeze secția de ciclism. Motivul? Lipsa fondurilor. În schimb, echipa de fotbal are un buget uriaș pentru „meciuri amicale”.
31.12.2022 | 00:00
Bataie de joc pe bani publici CSA Steaua desfiinteaza o sectie din lipsa de fonduri dar pompeaza inutil milioane de euro in echipa de fotbal
Bătaie de joc pe bani publici! CSA Steaua desființează o secție din lipsă de fonduri, dar pompează inutil milioane de euro în echipa de fotbal. FOTO: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Clubul Sportiv al Armatei Steaua taie în carne vie la final de an. „Militarii” au luat decizia să desființeze secția de ciclism. Astfel, 15 sportivi și membrii ai staff-ului au rămas fără echipă, anunțul fiind făcut pe internet de antrenorul Georgios Georgiadis şi rutierul Daniel Crista. Motivul din spatele deciziei? Lipsa fondurilor.

CSA Steaua a desființat secția de ciclism

Ciclismul era una dintre cele mai vechi discipline din cadrul Clubului Sportiv al Armatei Steaua. „Militarii” au început să legitimeze rutieri începând cu anul 1948. Potrivit site-ului oficial al clubului din Ghencea, secția de ciclism a fost reînființată în 2015.

ADVERTISEMENT

„Din păcate, problemele economice generale din România îşi pun încet-încet amprenta şi pe sportul romanesc. Ciclismul, după automobilism, este unul dintre cele mai scumpe sporturi individuale.

Conducerea CSA Steaua a luat cu greu hotărârea să închidă secţia de ciclism şi aproape 15 sportivi şi staff-ul echipei au rămas la sfârşit de an fără echipă şi fără perspectiva pentru anul viitor.

ADVERTISEMENT

Patru rutieri de la secţia de ciclism sunt deja membri ai echipei olimpice a României cu şanse mari ca doi dintre ei să participe la Jocurile Olimpice de la Paris în 2024. Dar probabil asta nu contează dacă nu sunt fonduri pentru aşa ceva.

Vreau să mulţumesc clubului Steaua pentru încrederea care a avut-o în mine şi în sportivi mei”, a scris Georgios Georgiadis, antrenorul CSA Steaua Cycling Team, pe pagina oficială de Facebook.

ADVERTISEMENT

Daniel Crista, sportivul care, în 2020, la Plovdiv, a câștigat în premieră o medalie pentru ciclismul românesc la Campionatele Europene de velodrom, a dezvăluit că prevestea această decizie radicală a CSA Steaua.

„Când cineva mă întreba la ce club sunt, eu ziceam foarte mândru, la Steaua! Nu cred că se poate compara acest club cu altul din ţară, mai ales când vine vorba de istorie, rezultate, tradiţie. Cred că am făcut treabă bună în aceşti ani, mai ales că am reuşit să iau prima medalie pentru România la un Campionat European pe velodrom, am reuşit să câştig Cupa Mondială din Columbia şi să devin campion naţional.

ADVERTISEMENT

Am rămas cu amintiri plăcute şi vreau să îi mulţumesc în special lui Georgiadis Georgios, dar şi colegilor de echipă care m-au ajutat enorm şi nu în ultimul rând clubului CSA Steaua Cycling Team. Urmează o perioadă grea pentru că orice început e greu, dar frumoasă pentru că orice vine greu e frumos, hai că v-am lămurit”, a transmis Crista.

Lispă de fonduri la ciclism, bani la greu pentru fotbal

Deși susține că nu mai are bani pentru a păstra secția de ciclism, CSA Steaua a continuat și în 2022 să cheltuiască inutil bani pentru echipa de fotbal. Chiar dacă joacă fără drept de promovare în Liga 2 Casa Pariurilor pentru al doilea an consecutiv, „militarii” lui Daniel Oprița beneficiază de un buget „monstru”.

La începutul anului, FANATIK a dezvăluit în exclusivitate bugetul alocat în 2021 de CSA Steaua pentru echipa de fotbal: nu mai puțin de 1 milion de euro, din totalul de 7,2 milioane de euro destinat tuturor secțiilor din Ghencea. Chiar dacă știa că nu are drept de promovare nici atunci și nici acum, Armata a decis să mărească bugetul pentru sezonul 2022-2023 și aalocat fotbalului suma de 1,1milioane de euro.

Blasfemia de care dă dovadă CSA Steaua nu are limite. Într-un interviu acordat în exclusivitate pentru FANATIK, antrenorul Daniel Oprița s-a plâns că bugetul echipei pe care o antrenează este, de fapt, prea mic.

Banii investiți în fotbal de Ministerul Apărării Naționale sunt bani publici și sunt nejustificați având în vedere că echipa lui Oprița nu are drept de promovare în primul eșalon și, practic, joacă „meciuri amicale”. „Militarii” au fost eliminați și din Cupa României, chiar dacă un fotbalist precum Adi Popa are salariul mai mare decât mulți jucători din Liga 1, informație dezvăluită în exclusivitate de FANATIK.

  • 1,1 milioane de euro este bugetul echipei de fotbal CSA Steaua pentru sezonul 2022-2023
  • 5500 de euro pe lungă câștigă Wallace da Silva, cel mai bine plătit fotbalist din Ghencea
ADVERTISEMENT
Tags: