Sport

Bătaie de joc pe bani publici! Fanii CSA Steaua provoacă scandal după scandal, clubul plătește amenzi uriașe din taxele românilor

Ultrașii celor de la CSA Steaua au provocat mai multe incidente în deplasarea de la Cluj, împotriva celor de la "U". Nu este pentru prima dată când galeria stelistă face scandal.
08.04.2022 | 17:06
Bataie de joc pe bani publici Fanii CSA Steaua provoaca scandal dupa scandal clubul plateste amenzi uriase din taxele romanilor
Fanii celor de la CSA Steaua, scandal după scandal în Liga 2. Sursa: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

CSA Steaua nu are drept de promovare în Casa Pariurilor Liga 1 însă se dovedeşte un adversar redutabil în play-off. Nucleul dur al fanilor echipei este format din Peluza Sud, care s-a rupt de FCSB în momentul înfiinţării noii echipe a Armatei, în 2017.

Fanii CSA Steaua provoacă scandal după scandal. Ultimul episod, la Cluj

Însă, ultraşii “militarilor” au creat scandal după scandal în această ediţie din Liga 2, notele de plată venite pe adresa clubului şi plătite din bani publici, fiind piperate. Ultimul episod a fost la Cluj, unde fanii roş-albaştrilor au făcut haos.

ADVERTISEMENT

Înaintea meciului, ultraşii s-au bătut cu forţele de ordine în centrul Clujului, în Piaţa Unirii. Apoi, pe stadion, înaintea meciului, fanii au sărit din nou la bătaie cu jandarmii. Au fost rupte mai multe scaune din peluza oaspete, unul dintre fani fiind scos din arenă.

Jandarmeria a dat amenzi în valoare de peste 4000 de lei fanilor! Clubul ar putea plăti o notă de plată mai mare

După meci, jandarmeria a comunicat că au fost date amenzi în valoare de 4000 de lei fanilor. În plus, pe adresa celor de la CSA Steaua ar putea să vină o amendă serioasă din cauza incidentelor provocate la Cluj.

ADVERTISEMENT

Nu este prima dată când ultraşii celor de la CSA Steaua provoacă haos. În septembrie 2021, în deplasarea pe care au făcut-o la Dej, fanii roş-albaştrilor au ţinut capul de afiş al unui scandal.

Ultraşii stelişti au bătut doi bărbaţi într-un magazin din Dej, după meciul direct! Scandal xenofob cu Csikszereda

La finalul confruntării, mai mulţi ultraşi stelişti au pătruns într-un magazin şi au bătut un bărbat care le-a arătat semne obscene. În magazin, unul dintre fanii stelişti a lovit un alt bărbat aflat la cumpărături.

ADVERTISEMENT

În prima etapă din Liga II, fanii CSA Steaua au fost în mijlocul unui uriaş scandal xenofob. În timpul confruntării cu Csikszereda, fanii au avut mai multe scandări xenofobe, fiind auzite din peluză cântece anti-maghiare:

„Vă rugăm să încetați cu scandările xenofobe! Clubul ar putea avea de suferit”, a încercat crainicul în zadar să îi calmeze pe fani. Nota de plată a fost usturătoare, clubul având de plătit 10.000 de lei.

ADVERTISEMENT

Comunicat dur al “ciucanilor”: “Șocant este faptul că ultrașii au reușit să-și organizeze spectacolul rușinos fără obstacole”

Clubul din Miercurea Ciuc a publicat un comunicat dur la adresa echipei Armatei după incidentele de la meciul direct: “Cei aproximativ 2.500 de ultrași ai echipei profesioniste de fotbal aparținând Ministerului Apărării, care funcționează într-un mod fără precedent în Uniunea Europeană din fonduri publice, adică și cu contribuția cetățenilor vorbitori de limbă maghiară, au încercat intimidarea echipei FK Csikszereda.

Șocant este faptul că ultrașii au reușit să-și organizeze spectacolul rușinos fără obstacole, cu sprijinul și ajutorul puternic al clubului de stat. Care nu a făcut niciun gest pentru a-l opri.

Clubul nostru condamnă cele întâmplate la meciul Steaua – FK Csikszereda. Și solicită organelor de stat responsabile, în special parlamentarilor Uniunii Democrate Maghiare din România, să prevină acte similare îndreptate împotriva cumunității maghiare. Să folosească toate instrumentele legale pentru a întreprinde acțiuni ferme împotriva tuturor formelor de insultă aduse comunității noastre.

În același timp, aceștia ar trebui să se asigure că persoanele și oficialii care sprijină financiar, permit și tolerează acțiunile fanilor o să fie trase la răspundere”, se arată conform comunicatului emis de Csikszereda.

Notele de plată venite pe adresa clubului, plătite din bani publici!

Însă, notele de plată ale acestor scandaluri provocate de fani sunt plătite din bani publici. CSA Steaua este susţinută financiar de Ministerul Apărării, astfel că amenzile ultraşilor sunt plătite din banii fanilor.

CSA Steaua nu are drept de promovare în Casa Pariurilor Liga 1 în acest sezon, însă oficialii “militarilor” au anunţat că vor face toate eforturile ca formaţia să primească drept de a evolua pe prima scenă, chiar dacă nu se e va schimba forma de organizare a echipei.

  • 1.150.000 de euro a fost bugetul CSA Steaua în sezonul trecut
  • 36,108 milioane lei este bugetul Clubului Sportiv al Armatei
ADVERTISEMENT