News

Video. Bătaie în Parlament, între doi foști miniștri PNL. Florin Roman, la IML după conflictul cu Dan Vîlceanu: ”A încercat canibalic să mă muște”. Update

Incident grav în Parlament, între doi foști miniștri PNL: Florin Roman îl acuză pe Dan Vîlceanu că l-a lovit. Au apărut și primele imagini video.
21.05.2024 | 14:11
Video Bataie in Parlament intre doi fosti ministri PNL Florin Roman la IML dupa conflictul cu Dan Vilceanu A incercat canibalic sa ma muste Update
Bătaie în Parlament, între doi foști miniștri PNL. Florin Roman îl acuză pe Dan Vîlceanu de lovire. Sursa foto: captură Digi 24 / Facebook / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT
21-05-2024
13:18

Dan Vîlceanu a rămas fără 50% din salariu după bătaie

Comisia Juridică din Camera Deputaților a decis să-l sancționeze pe Dan Vîlceanu cu pedeapsa maximă, după ce l-a bătut pe Florin Roman. Astfel, Vîlceanu a rămas fără 50% din salariu timp de 6 luni. Mai mult, va avea drept să vorbească doar 10 secunde în plen, timp de 3 luni.

”Comisia juridică din Camera Deputaţilor a aprobat, marţi, la solicitarea Biroului Permanent, o sancţiune maximă pentru deputatul neafiliat Dan Vîlceanu, după ce l-a bătut pe liberalul Florin Roman în plen. Astfel, parlamentarul va avea tăiat 50% din salariu timp de 6 luni şi diminuarea timpului de vorbire la doar 10 secunde, în plen, timp de 3 luni. Decizia poate fi contestată”, se arată în decizia Comisiei, conform News.ro.

21-05-2024
11:26

Florin Roman s-a dus la IML după conflictul cu Dan Vîlceanu: ”A încercat canibalic să mă muște”

Florin Roman a ajuns marți după-amiaza la Institutul de Medicină Legală (IML) pentru a obține un certificat medico-legal constatator în urma conflictului fizic cu colegul său Dan Vîlceanu.

La ieșirea de la IML, Roman a detaliat cele petrecute în Parlament. A dat de înțeles că Vîlceanu nu ar fi fost el în momentul în care l-a atacat și l-ar fi mușcat. De aceea, a cerut ca și acesta să-și facă unele teste.

Era extrem de tulburat, avea o figură extrem de ciudată. A încercat canibalic să mă muște, în zona capului, apoi în momentul în care m-am aplecat mi-a dat un genunchi în gură.

Am făcut, în calitate de deputat, tot ceea ce scrie la lege. Am avut acel instinct de a nu reacționa Am solicitat în biroul permanent să se aplice sancțiunile, iar în plan penal m-am prezentat la IML, urmează să fie eliberat certificatul medico-legal constatator. În baza acestuia voi depune plângere penală împotriva acestui deputat huligan. O fac pentru ca oamenii să știe că legea trebuie aplicată pentru toți.

Cred că și domnul Vîlceanu trebuie să facă dovada că a fost el și nu altcineva. Era un tip bun, plăcut. Azi am avut senzația că acel Dan Vîlceanu era altul. Nu am avut conflicte cu el în trecut”, a afirmat Roman.

21-05-2024
09:53

Primele imagini cu bătaia dintre Florin Roman și Dan Vîlceanu

În spațiul public au apărut primele imagini video din timpul altercației petrecute marți, în Parlament, între Florin Roman și Dan Vîlceanu. Se observă cum al doilea pare a-l mușca pe primul. Inițial, Roman a spus că a primit o lovitură cu genunchiul în nas.

Martor la întregul moment a fost deputatul PNL de Călărași, Emil Dumitru. Acesta recunoaște că i-a fost frică să intervină în disputa fizică a colegilor săi. El admite că Vîlceanu a fost agresorul.

”Trebuie să recunosc că eu sunt o fire destul de pașnică. Mi-a fost teamă să intervin. Au fost doar niște schimburi de replici în interiorul plenului, apoi domnul Vîlceanu a fost cel care l-a luat pe sus pe colegul Roman. Aștept să se facă lumină în acest caz. Nu este corect față de cetățeni să apară astfel de imagini”, a spus Dumitru, la Digi24.

Un incident grav a fost raportat în Parlament, marți, 21 mai, mai exact o bătaie între doi foști miniștri PNL. Florin Roman îl acuză pe Dan Vîlceanu că l-a lovit cu genunchiul în nas.

Bătaie în Parlament, între doi foști miniștri PNL. Florin Roman îl acuză pe Dan Vîlceanu că l-a lovit cu genunchiul în nas

Deputații liberali Dan Vîlceanu și Florin Roman ar fi avut, marți, un conflict violent în Parlamentul României. Florin Roman apare în niște imagini rănit la nas. Spune că a fost agresat de colegul său.

ADVERTISEMENT

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, Roman spune că Dan Vîlceanu (fost ministru PNL de Finanțe) l-a lovit cu genunchiul în nas. Totul s-ar fi întâmplat pe holul Parlamentului. Roman mai afirmă că va depune plângere penală împotriva acestuia.

Astăzi am trăit un moment prin care nu credeam ca voi trece vreodată într-o lume civilizată. I-am reproșat deputatului neafiliat, Dan Vilceanu, încălcarea regulamentului prin prezenta lui în băncile grupului PNL.

ADVERTISEMENT

Problema dumnealui la parlament era să afle câți primari au plecat la Călărași. A urmat o altercație verbală, după care, am fost bruscat fizic spre ieșirea din plen. În afara sălii de plen am fost agresat fizic, din nou, în mod golănesc, cu o lovitură cu genunchiul aplicat în zona nasului.

Am evitat orice ripostă, pentru ca respect mandatul de parlamentar. În schimb, în baza imaginilor de pe camerele de luat vederi, voi depune solicitare de sancționare a deputatului neafiliat, prieten al ADU, pentru lovire! Totodată voi depune plângere penală împotriva deputatului huligan!”, spune Roman.

ADVERTISEMENT

Ce spune Dan Vîlceanu despre incident

În replică, Dan Vîlceanu neagă faptul că și-ar fi bătut colegul. Admite că a avut un conflict cu Roman, dar spune că nu s-ar fi ajuns la loviri: ”Nu a fost o bătaie, doar l-am luat după umeri și l-am condus afară din sala de plen după ce am avut un schimb de replici.

Totul a început cu provocarea lui, a început să îmi spună cuvinte grele când eu eram în bancă în sala de plen alături de un coleg. I-am răspuns și eu, situația s-a tensionat și l-am scos afară. Dar nu ne-am bătut”, a declarat Dan Vîlceanu, conform G4Media.

ADVERTISEMENT

Liderul PNL, Nicolae Ciucă, condamnă gestul lui Dan Vîlceanu

Nicolae Ciucă, președintele PNL, este de partea lui Florin Roman în acest conflict. Șeful Senatului spune că ”violența fizică este de neacceptat, cu atât mai mult cu cât se întâmplă aici, în Palatul Parlamentului”.

Ciucă este de părere că ceea ce a făcut Vîlceanu este condamnabil și inacceptabil. ”Am fost trimiși aici de oameni, ca să lucrăm pentru ei și pentru interesul comun al societății. Avem datoria morală de a da un exemplu de comportament decent și civilizat, cu respectarea regulilor. Cum putem face mai bine pentru țară și pentru români dacă nu putem respecta reguli de bază?

Atacul asupra domnului Florin Roman arată măsura unei lipse de caracter și conduită morală din partea deputatului Dan Vîlceanu, condamnabilă și inacceptabilă. Cer conducerii Camerei Deputaților să ia măsurile necesare în această situație”, scrie Ciucă, pe Facebook.

ADVERTISEMENT