Sport

Bătaie în sectorul suporterilor veniți din România pentru meciul cu Andorra. “Gogoașă”, în centrul altercației din grupul “Uniți sub tricolor”. Video

O bătaie generală a avut loc într-un sector ocupat de fanii „tricolori” în startul meciului Andorra - România. Imaginile care nu au apărut la TV.
25.03.2023 | 23:29
Bataie in sectorul suporterilor veniti din Romania pentru meciul cu Andorra Gogoasa in centrul altercatiei din grupul Uniti sub tricolor Video
Bătaie în tribune la Andorra - România. Incidentele s-au petrecut în secțiunea în care se aflau fanii români. Sursă foto: as.ro.
ADVERTISEMENT

România are parte de o susținere impresionantă în primul meci din preliminariile Euro 2024 contra Andorrei. În jur de 2.000 de fani români au făcut deplasarea pe Estadi Nacional pentru a-i susține pe „tricolori”. Totuși, în minutul 11 al partidei, în sectorul ocupat de facțiunea „Uniți Sub Tricolor” a izbucnit o bătaie generală.

Bătaie în toată regula în startul meciului Andorra – România! Incidente în sectorul ocupat de facțiunea „Uniți sub tricolor”

Suporterii români au fost autorii unui adevărat show pirotehnic, mai ales în startul partidei când ultrașii din facțiunea „Uniți Sub Tricolor” au încins spiritele cu fumigene și mai apoi cu torțe. Totuși, în startul primei reprize a avut loc un incident care nu are legătură cu fotbalul.

ADVERTISEMENT

Într-un sector al galeriei ocupate de ultrașii grupării „Uniți sub tricolor” s-a produs o bătaie generală și a fost nevoie de intervenția forțelor de ordine pentru ca lucrurile să fie aplanate. Mai mult decât atât, o parte dintre persoane au fost reținute și evacuate din sectorul în care se aflau susținătorii românii, anunță gsp.ro. VEZI VIDEO AICI.

În centrul conflictului apare chiar Andrei Preda, zis “Gogoașă”, omul care a provocat numeroase probleme și pentru familia Mititelu la FCU Craiova. Adrian Mititelu a dezvăluit la FANATIK SUPERLIGA CU HORIA IVANOVICI că “Gogoașă” îi teroriza inclusiv pe jucători, elocvent fiind un episod din perioada în care Mutu era antrenor.

ADVERTISEMENT

Incidentele provocate de români nu au fost trecute cu vederea de ceilalți suporteri ai „tricolorilor” aflați la stadion. „Rușine să vă fie!”, au scandat ceilalți fani români prezenți la meci. „Uniți sub tricolor”, facțiunea care susține echipa de fotbal a României, a fost în centrul atenției și la ultimul meci oficial al României din Liga Națiunilor când s-au luat la bătaie cu suporterii adverși în partida cu Bosnia, scor 4-1.

Grupul „Uniți Sub Tricolor”, mesaj dur după decizia UEFA care le-ar fi permis fanilor maghiari să folosească steagul istoric

Federația Română de Fotbal a căzut victimă după mai multe incidente provocate de grupul „Uniți Sub Tricolor” de-a lungul timpului. Forul care conduce fotbalul din Europa a primit în mai multe rânduri amenzi din cauza comportamentului xenofob, fie din cauza folosirii torțelor, fie din cauza scandărilor nepotrivite.

ADVERTISEMENT

Totodată, ultrașii care fac parte din această facțiune au avut o reacție dură și au luat apărarea Peluzei Sud 1997 după incidentele provocare de ultrașii olteni la Sf. Gheorghe în meciul Sepsi – FC U Craiova 1948. De asemenea, grupul „Uniți Sub Tricolor” nu a rămas indiferent nici după decizia UEFA care le-ar fi permis fanilor maghiari să afișeze steagul istoric în meciurile din preliminariile Euro 2024.

„UEFA a acceptat harta, însemnele și simbolul Ungariei Mari la meciurile naționalei vecine, o decizie șocantă și revizionistă. Pentru cine nu cunoaște subiectul și cât de scandaloasă este această măsură, în partea de jos a acestui colaj este harta Ungariei Mari, una în care pe lângă multe alte teritorii ale statelor vecine, inclusiv Transilvania este în interiorul granițelor Ungariei.

ADVERTISEMENT

„Poate vor înțelege și românii odată pentru totdeauna realitatea”

Ne amintim cu dezgust toate măsurile abuzive ale UEFA împotriva naționalei României, când pentru non-motive, echipa noastră a fost sancționată usturător repetat.

O organizație care se bate cu pumnul în piept că nu acceptă imixtiunea politică în fotbal, dar arată acum că se face preș în fața Guvernului de la Budapesta, cel care de ani de zile își manifestă pretențiile revizioniste”.

„Un for european care României mereu i-a atribuit amenzi inexplicabile și meciuri cu porțile închise pentru motive minore, iar Ungariei îi permite oficial folosirea unei harți care conține teritorii iluzorii de la toți vecinii săi.

Poate vor înțelege și românii odată pentru totdeauna realitatea, cum întreaga clasă politică trădătoare și vândută slujește mereu interesele străinilor, cum un partid ca UDMR mereu intră la guvernare prin complicitatea politicienilor noștri, cum Sepsi este echipa cea mai protejată în fotbalul românesc, clubul, oficialii și suporterii ei putând să-și permită orice derapaj, iar sancționați sunt tot adversarii acestora”, este o parte din comunicatul ultrașilor de la „Uniți Sub Tricolor”.


  • Cotă exclusivă FORTUNA: 1,47 este cota pentru „1 solist” la meciul România – Belarus

ADVERTISEMENT