News

Bătaie într-o şcoală din Constanţa. Un elev de generală, înregistrat când îşi loveşte colegul cu pumnii şi picioarele

O nouă bătaie în școală, de data aceasta la Constanța. Un elev de generală a fost filmat în timp ce își lovește cu pumnii și picioarele un coleg.
18.06.2021 | 14:14
Bataie intro scoala din Constanta Un elev de generala inregistrat cand isi loveste colegul cu pumnii si picioarele
Bătaie într-o şcoală din Constanţa. Un elev de generală, înregistrat când îşi loveşte colegul cu pumnii şi picioarele Sursa foto: Ct100.ro
ADVERTISEMENT

Conflictul a avut loc într-o pauză, între doi elevi de clasa a VI-a. Băieții s-au luat la bătaie în timp ce colegii acestora îi filmau și îi încurajau să continuie lupta.

Incidentul a avut loc la Școala Gimnazială Nr 38 Dimitrie Cantemir Constanța, iar imaginile au ajuns și la inspectorii școlari. Aceștia s-au sesizat au purtat discuții cu cadrele didactice și cu directorul instituției de învățământ.

ADVERTISEMENT

Bătaie într-o şcoală din Constanţa. Un elev de generală, înregistrat când îşi loveşte colegul cu pumnii şi picioarele

Cazul a ajuns și în atenția Inspectoratului de Poliție Județean Constanța. La data de 17 iunie, „în jurul orei 15.30, polițiști din cadrul Poliției municipiului Constanța au fost sesizați cu privire la faptul că doi elevi, de 12, respectiv 11 ani, ai unei școli gimnaziale, din municipiu, s-ar fi lovit reciproc, în urma unui conflict spontan.”

„La fața locului, polițiștii au stabilit faptul că este vorba despre doi băieți în clasa a VI-a, conflictul având loc în timpul pauzei. Precizăm faptul că aceștia au fost consiliați în prezența părinților, care își rezervă dreptul de a depune plângere în termenul legal prevăzut de lege, respectiv trei luni,” au adăugat oamenii legii, pottivit Ct100.ro

ADVERTISEMENT

Aceștia au adăugat că se efectuează verificări în continuare, pentru a stabili cu exactitate a împrejurările care au condus la respectivul incident. Din imagini se poate observa că ceilați copii, colegii lor, îi încurajează la bătaie. Puteți vedea imaginile aici.

Tot mai multe incidente de acest fel în școlile din România

În ultima vreme tot mai multe astfel de episoade au avut loc între elevii din România. La începutul acestei săptămâni o elevă din Timișoara a fost agresată de alte două minore.

ADVERTISEMENT

Fata de 14 ani din școala din Sânnicolau Mare a fost bătută de două colege de 12 și 14 ani. Imaginile au ajuns în mediul online, iar polițiștii au deschis un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de lovire sau alte violențe.

Tot în Timisoara, la data de 7 iunie, o adolescentă cu nevoi speciale a fost umilită și chinuită de două colege chiar în sala de clasă. Scena a fost filmată de un băiat, iar înregistrarea a ajuns și la familia fetei agresate.

ADVERTISEMENT

„Știu doar că e maltratată fiică-mea. Nu mi-a povestit nimic, e o fire mai tăcută, e cu retard mintal și cu sindrom hiperkinetic. Astăzi am aflat, atâta știu că una din fete are 18 ani și mai e o fată de 15 ani. (…) Fata este în clasa a IX-a, asta s-a întâmplat în laborator, nu înțeleg unde a fost profesoara, de ce sunt nesupravegheați, ” a declarat mama fetei pentru publicația locală Tion.

„Îi e și frică la fată să îmi spună, pentru că au amenințat-o, nici nu vrea să-mi spună. (…) Astăzi am primit filmulețele, le-a primit și fiica mea cea mare. Ne-am făcut griji foarte mari pentru fata mică de 15 ani,” a adăugat.

Incidentele au ajuns în atenția inspectoratelor școlare, dar și a ministrului Educației. Sorin Cîmpeanu a precizat că trebuie să se ia măsuri pentru combaterea violenței din școli.

ADVERTISEMENT